New Greek TV

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το New Greek TV (NGTV) είναι Αμερικάνικο ελληνόγλωσσο τηλεοπτικό κανάλι που εκπέμπει από την Αστόρια στην Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1987 ως "Εθνική ελληνική Τηλεόραση" στην πλατφόρμα Time Warner Cable από τον ιδρυτή του, τον Δημήτρη Καστανά.[1] Το NGTV, το πρώτο κανάλι που μεταδίδεται στα ελληνικά, μεταδίδει ένα μείγμα από δικές του παραγωγές για την ελληνοαμερικανική κοινότητα στη Νέα Υόρκη και την γύρω περιοχή, καθώς και ξένο περιεχόμενο προερχόμενο απευθείας από την Ελλάδα.

Στις 2 Αυγούστου 2012, η NGTV πωλήθηκε σε ιδιωτική επενδυτική ομάδα με επικεφαλής την ελληνοαμερικανή τηλεοπτική διασημότητα Γιάννα Δαρίλη.[2] Μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας του καναλιού, η Δαρίλη ανανέωσε το κανάλι με νέα εμφάνιση και νέα εστίαση. Η νέα υπηρεσία ονομάζεται πλέον "New Greek TV", με στόχο τη νέα γενιά των ελληνοαμερικανών.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η NGTV ξεκίνησε στον Καναδά από την Bell Fibe TV μέσω συμφωνίας με τον Καναδικό όμιλο Ethnic Channels Group. Επίσης, ξεκίνησε στις ΗΠΑ από την RCN Cable, αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Προγραμματισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το New Greek TV προβάλλει μείγμα από δικές του παραγωγές και ξένο περιεχόμενο από την Ελλάδα, τα οποία προέρχονται από διάφορα ελληνικά Κανάλια, όπως τα Action 24, Open TV και Star Channel. Μεταδίδει ειδήσεις και τρέχουσες υποθέσεις, ψυχαγωγία, αθλητικά, ταξιδιωτικά, μαγειρικές εκπομπές, εκπομπές συζήτησης και πολλά άλλα.

Ο αρχικός προγραμματισμός του NGTV περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • NGTV Ειδήσεις - καθημερινό δελτίο ειδήσεων στα ελληνικά, το οποίο μεταδίδει τοπικές και εθνικές ειδήσεις από τη Δευτέρα έως τη Παρασκευή στις 18:30
  • Το Βήμα Του Ιπποκράτη - Πρόγραμμα υγείας. Μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 20:30.
  • Προσωπογραφίες - Κοινοτικές ειδήσεις και τρέχουσες υποθέσεις
  • Καλημέρα ΗΠΑ - Εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή, μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 10:00.
  • Θεία Λειτουργία - Μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 10:00.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «National Greek Television (NGTV)». NCTA. National Cable & Telecommunications Association. [νεκρός σύνδεσμος]
  2. «Demetris Kastanas sells TV station». Eθνικός Κήρυξ. The National Herald. 2 Αυγούστου 2012. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]