Module talk:Convert

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αυτό το module και οι υποσελίδες του έχουν αντιγραφεί αυτούσια από την αγγλόγλωσση Βικιπαίδεια και χρειάζονται μετάφραση.

Δείτε για παράδειγμα το αποτέλεσμα της χρήσης του στο λήμμα Ελ Καπιτάν. Είναι γραμμένο:

  • Ο [[γρανίτης|γρανιτένιος]] [[μονόλιθος]] εκτείνεται περίπου {{convert|3000|ft|m|-2|}} από τη βάση προς την κορυφή

και εμφανίζεται

  • Ο γρανιτένιος μονόλιθος εκτείνεται περίπου 3,000 feet (900 m) από τη βάση προς την κορυφή

ενώ να έπρεπε να εμφανίζεται

  • Ο γρανιτένιος μονόλιθος εκτείνεται περίπου 3.000 πόδια (900 μ.) από τη βάση προς την κορυφή

δηλαδή η λέξη "feet" να εμφανίζεται ως "πόδια", η συντομογραφία "m" σε "μ." ( ή "μ" ή τέλος πάντων κάτι στα ελληνικά) και η τελεία (.) να αντικαθιστά την υποδιαστολή (,) στο διαχωρισμό των χιλιάδων. Φαντάζομαι, κρίνοντας από το ιστορικό, ότι αντίστοιχη μετάφραση δεν θα έχει γίνει και για καμία από τις άλλες μονάδες μέτρησης.

Δείτε επίσης πώς εμφανίζεται το Πρότυπο:Επτά κορυφές.

Σχόλιο Παρατηρώ ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται αθρόα εισαγωγή modules από την αγγλόγλωσση Βικιπαίδεια και ενσωμάτωσή τους σε πρότυπα, όπως και η ενσωμάτωση ιστορικού σε πρότυπα, χωρίς μετάφραση. Αυτό, κάποιες φορές, αναιρεί αλλαγές που έχουν γίνει εδώ ή εμφανίζει σφάλματα. Για παράδειγμα, τα πρότυπα σε καθεστώς ημι-προστασίας που ενσωματώνουν το πρότυπο {{pp-template}} ξαφνικά εμφανίζουν script error αντί για την αντίστοιχη πινακίδα σήμανσης. Θα ήταν προτιμότερο να ελέγχονται τα modules πριν αντικαταστήσουν προηγούμενο κώδικα.

Υπάρχει βέβαια η τάση για σταδιακή μετάβαση στη γλώσσα προγραμματισμού Lua. Ωστόσο, στην αγγλόγλωσση Βικιπαίδεια, η αντικατάσταση οριστικοποιείται μόνο όταν το module που χρησιμοποιείται παράγει το ίδιο αποτέλεσμα στη λειτουργία και την εμφάνιση των προτύπων.
Αντιγόνη (συζήτηση) 19:05, 31 Αυγούστου 2014 (UTC)[απάντηση]

Όντως υπήρξε πρόβλημα κάποια στιγμή, αλλά αποκαταστάθηκε. Οπωσδήποτε η κατάσταση γίνεται διαρκώς πολυπλοκότερη. Έχει ξεφύγει η Βικιπαίδεια από τον αρχικό ορισμό του wiki--The Elder (συζήτηση) 19:28, 31 Αυγούστου 2014 (UTC)[απάντηση]

Έκανα την αντικατάσταση του διαχωριστικού χιλιάδων και του διαχωριστικού δεκαδικών στο Module:Convert/text, καθώς και κάποιες άλλες τοπικές προσαρμογές. --Dead3y3 (συζήτηση) 17:59, 8 Μαρτίου 2016 (UTC)[απάντηση]