Foreca

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Foreca
Ίδρυση1996
ΈδραΈσποο, Φινλανδία
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος

Η Foreca Ltd είναι φινλανδική ιδιωτική εταιρεία πρόγνωσης καιρού. Είναι η μεγαλύτερη του είδους της στις σκανδιναβικές χώρες και έχει την έδρα της στο Έσποο της Φινλανδίας. Η Foreca παρέχει υπηρεσίες καιρού για διεθνή επιχειρηματική χρήση. Η υπηρεσία αυτή βασίζεται εν μέρει σε δεδομένα και προϊόντα του Ευρωπαϊκού Μετεωρολογικού Κέντρου ECMWF.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1996 με την ονομασία Weather Service Finland. Τον Ιανουάριο του 2001, άλλαξε το όνομά της σε Foreca ως μέρος των προσπαθειών της για επέκταση της εταιρείας διεθνώς.[1]

Η Foreca παρέχει υπηρεσίες καιρού σε αυτοκίνητα, ψηφιακά μέσα και βιομηχανίες συντήρησης χειμερινών οδών. Από το 2004, η εταιρεία είχε συμβόλαιο με τη Microsoft για να παράγει περιεχόμενο για τις διεθνείς ιστοσελίδες MSN και τα Windows. Η Foreca παρέχει υπηρεσίες καιρού στους πελάτες της Daimler, της BMW και της TomTom.

Η εταιρεία προσφέρει μια δωρεάν εφαρμογή για smartphone για πρόγνωση καιρού που ονομάζεται ForecaWeather Free. Παρέχει τρέχουσες συνθήκες, προβλέψεις καιρού δέκα ημερών και καιρικές συνθήκες για οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android, iOS και Windows 10.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Digitoday». Ilta-Sanomat (στα Φινλανδικά). Ανακτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]