Fjällräven Center

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Fjällräven Center
Swedbank Arena
Προηγούμενα ονόματαSwedbank Arena
ΙδιοκτήτηςEvenemangsarenan i Örnsköldsvik AB
Είδοςevent arena
ΧωρητικότηταΧόκεϊ επί πάγου: 7.600
Συναυλίες: 9.800 θεατές
Τρέχουσα χρήσηΧόκεϊ επί πάγου
Κατασκευή
Έναρξη εργασιών14 Σεπτεμβρίου 2004
Εγκαίνια26 Αυγούστου 2006
Τοποθεσία
Χάρτης
ΔιεύθυνσηΈρνσκελντσβικ, Σουηδία
Örnsköldsvik Municipality
Σουηδία
Φορείς εκμετάλλευσης
Modo Hockey (2006-)
Commons page Πολυμέσα σχετικά με το στάδιο

Το Fjällräven Center παλαιότερα γνωστό ως Swedbank Arena είναι ένα κλειστό γήπεδο για αγώνες στο Έρνσκελντσβικ της Σουηδίας.

Η χωρητικότητα φτάνει τους 7.600 θεατές για αγώνες Χόκεϊ επί πάγου και μέχρι 9.800 για συναυλίες και το γήπεδο έκανε εγκαίνια στις 26 Αυγούστου του 2006. Το γήπεδο βρίσκεται στην πόλη Έρνσκελντσβικ και συγκεκριμένα δίπλα στο λιμάνι της πόλης και είναι περιτριγυρισμένο με νερό σε τρεις πλευρές. Είναι ένα αρκετά σύγχρονο γήπεδο αφού έχει τρία επίπεδα για τους θεατές: το πρώτο είναι σουίτες και τα άλλα δύο είναι κανονικές θέσεις. Τα άλλα χαρακτηριστικά του είναι ότι περιλαμβάνει εστιατόριο και έξι μπαρ.

Είναι έδρα της ομάδας Modo Hockey για το Χόκεϊ επί πάγου. Επίσης ο τρίτος ημιτελικός του εθνικού φεστιβάλ της Σουηδίας που αποφασίζει το τραγούδι που θα στείλει η χώρα στην Eurovision (Melodifestivalen) κάθε χρόνο, έγινε εδώ το 2007 αλλά και το 2010 αυτή την φορά για τον πρώτο ημιτελικό. Άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες που έδωσαν συναυλίες εδώ είναι οι: Alice Cooper, Thin Lizzy, Michael W. Smith και τους Kent. Άλλο σημαντικό γεγονός ήταν η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωτάθληματος Κέρλινγκ το 2008. Το Νοέμβριο του 2009 ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία Fjällräven πήρε τα δικαιώματα για την ονομασία του γηπέδου και από τον Ιανουάριο του 2010 το γήπεδο ονομάζεται Fjällräven Center. Το 2018, φιλοξένησε τον 4ο ημιτελικό του Melodifestivalen.