EHI

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τις ρίζες του σημερινού Ινστιτούτο EHI-Retail στην Κολωνία/Γερμανία αποτελούν η Ένωση για την Ορθολογική Οργάνωση Εκμετάλλευσης (RGH) του εμπορίου, η οποία ιδρύθηκε το 1957 και το Ινστιτούτο Αυτοεξυπηρέτησης (ISB). Το 1989 πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση και των δύο οργανισμών στο Γερμανικό Ινστιτούτο Εμπορίου (DHI) και το 1993 μετατράπηκαν στο EHI-ΕυρωΙνστιτούτο Εμπορίου. Λειτουργεί υπό τη νομική μορφή του συλλόγου και ιδιοκτήτες είναι έμποροι και εμπορικοί σύλλογοι. Το Ινστιτούτο EHI-Retail διεξάγει εμπορική έρευνα.. (www.ehi.org).

Οι εμπορικές δραστηριότητες γίνονται δια μέσω της EHI ΕΠΕ, το Ινστιτούτο EHI συμμετέχει επίσης στην EHI Holding. Η EHI ΕΠΕ δραστηριοποιείται στους τομείς της παροχής συμβουλών, της διοργάνωσης σεμιναρίων, στις εκδόσεις και στις εκθέσεις.

Το Ινστιτούτο EHI έχει την εξής συμμετοχή ή ουσιαστική συνεργασία σε χρονολογική σειρά:

1964(66): EuroShop-Συμβόλαιο με τον εκθεσιακό οργανισμό του Ντύσσελντορφ (www.euroshop.de) 1974: Κέντρο για τη Συνδιαργάνωση (CCG)/σήμερα GS1 με τον Σύλλογο Επώνυμων Προϊόντων Γερμανίας για τον παγκόσμιο κώδικα προϊόντων (www.gs1-germany.de) 1996: OrgaInvent με το Γερμανικό Αγροτικό Οργανισμό Μάρκετιγκ (CMA) για την αναδρομική αναζήτηση μοσχαριών/μοσχαρίσιου κρέατος (www.orgainvent.org) 1996: European Retailers Produce Good Agricultural Practice (EUREPGAP) ως στοιχεία αναφοράς για την καλή αγροτική πρακτική εφαρμογή (www.foodplus.org) 1997: Retail Technology Forum (σήμερα EuroCIS) ως στρατηγική καταμερισμού της EuroShop (www.eurocis.de) 1999: Λογότυπο-Εμπιστοσύνης ”Ελεγχόμενο Online-Shop“ για το εμπόριο του διαδικτύου (www.shopinfo.net) 2005: Ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Λιανικού Εμπορίου (European Retail Academy) ως διεθνές δίκτυο της πανεπιστημιακής εμπορικής έρευνας (www.european-retail-academy.org), Ίδρυση του AgriBusinessForum σε συνεργασία με τον εκθεσιακό οργανισμό του Βερολίνου ως πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ του αγροτικού τομέα και του εμπορίου στο πλαίσιο του Φόρουμ Ανατολής-Δύσης της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας www.igw-agribusinessforum.de)

Στο πλαίσιο της στρατηγικής διείσδυσης της EuroShop το Ινστιτούτο EHI στη Ρωσία υποστηρίζει την έκθεση Shop Design Russia στη Μόσχα και στην Κίνα το συνέδριο Chinese Retail Conference στη Σαγκχάϊ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]