Belle et Sébastien (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Belle et Sébastien
ΕίδοςΔραματική σειρά,
Οικογενειακή σειρά
ΔημιουργοίΣεσίλ Ωμπρί
ΣκηνοθεσίαΣεσίλ Ωμπρί
Χώρα Γαλλία
Αριθμός επεισοδίων13
Παραγωγή
ΠαραγωγήΕτιέν Λαρός
Διάρκεια26 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςORTF
Προβολή26 Σεπτεμβρίου 1965
άγνωστο

Το Μπελ και Σεμπαστιάν ήταν γαλλική τηλεοπτική σειρά αποτελούμενη από 13 επεισόδια διάρκειας 26 λεπτών το καθένα, ασπρόμαυρης εικόνας, ενώ γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τη Σεσίλ Ωμπρί και άρχισε να μεταδίδεται από τις 26 Σεπτεμβρίου 1965 από το πρώτο κανάλι του ORTF.

Η Σεσίλ Ωμπρί ενώ φιλά τον υιό της, Μεχντί Ελ Γκλαουί, το 1969.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστής είναι ο Σεμπαστιάν, ένα εξάχρονο ορφανό αγόρι και το σκυλί του η Μπελ.

Εν μέσω μίας χιονοθύελλας ο Σεζάρ ένας γέρος βοσκός σώζει μια έγκυο γυναίκα που πεθαίνει στον τοκετό. Η γυναίκα αυτή φέρνει στον κόσμο ένα αγοράκι που ο βοσκός ονομάζει Σεμπαστιάν. Εκείνη την ημέρα έρχεται στον κόσμο και ένα κουτάβι, που μετά από έξι χρόνια όταν θα συναντήσει τον Σεμπαστιάν θα ονομαστεί Μπελ. Ο Σεζάρ αποφασίζει με τη γυναίκα του τη Σελεστίν, να μεγαλώσουν τον Σεμπαστιάν μαζί με τα επίσης ορφανά εγγόνια τους Ζαν και Αντζελινά. Την ημέρα της πρώτης συνάντησης τους η Μπελ έτρεχε από κάποιους χωρικούς που την κυνηγούν, ο Σεμπαστιάν τη σώζει, γίνονται αμέσως αχώριστοι φίλοι και μαζί θα ζήσουν πολλές περιπέτειες.

Ρόλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Το τραγούδι και η μουσική που το συνοδεύει κατά την αρχή της σειράς (ερμηνεύεται από τον Μεχντί Ελ Γκλαουί)("Belle, tu es si belle,...") και το τέλος της, υπό συμφωνική έκδοση, αποτελούν έργο του Ντανιέλ Ουάιτ. Ένας δίσκος 45 στροφών κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή.
  • Παραγωγός: Ετιέν Λαρός

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. La Rencontre
  2. Le Refuge du Grand-Baou
  3. La Battue
  4. L'Étranger
  5. La Valise de Norbert
  6. La Patrouille de douane
  7. La Piste du grand défilé
  8. La Veillée de noël
  9. Le Jour de noël
  10. L'Incendie
  11. L'Avalanche
  12. L'Enquête
  13. La Preuve

Μετάδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η σειρά μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 1965 από το πρώτο κανάλι του ORTF, κάθε Κυριακή στις 19:30. Μονάχα η πρώτη σεζόν γυρίστηκε σε ασπρόμαυρη εικόνα, καθώς η συνέχεια, το Sébastien parmi les hommes, το οποία μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 4 Φεβρουαρίου 1968 και το Sébastien et la Mary-Morgane με ημερομηνία πρώτης μετάδοσης τις 10 Μαρτίου 1970, γυρίστηκαν και τα δύο τους με χρωματισμένη εικόνα. Οι τρεις κύκλοι αποτελούμενοι από δεκατρία επεισόδια θεωρούνται, σε ορισμένες περιπτώσεις, ως τρεις διαφορετικές σειρές[1].
  • Η τηλεοπτική σειρά, υποτιτλισμένη και με τον τίτλο της να έχει αγγλοποιηθεί σε Belle and Sebastien, μεταδόθηκε από το κανάλι BBC1 με ημερομηνία πρώτης μετάδοσης τις 2 Οκτωβρίου 1967[2].

Κινηματογραφική επανέκδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο σκηνοθέτης Νικολά Βανιέ γύρισε μια ταινία, η οποία κυκλοφόρησε το 2013, και η οποία επαναχρησιμοποιεί το σενάριο της σειράς. Μετά την επιτυχία της πρώτης αυτής ταινίας (2,8 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία), η Gaumont ανακοίνωσε πως θα ακολουθούσε νέα ταινία, υπό τον τίτλο "Belle et Sébastien, l'aventure continue", η οποία και κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου 2015.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Belle et Sébastien - L'Encyclopédie des séries TV». Toutelatele.com. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2012. 
  2. Little Gems - Belle and Sebastien

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]