Assassin's Creed (βιντεοπαιχνίδι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Assassin's Creed
ΔημιουργόςUbisoft Montreal
ΕκδότηςUbisoft
ΠλατφόρμαXbox 360, PlayStation 3 και Microsoft Windows[1]
Ημ/νία κυκλοφορίας13  Νοεμβρίου 2007, 16  Νοεμβρίου 2007 (PlayStation 3 και Xbox 360, Ευρώπη), 21  Νοεμβρίου 2007 (PlayStation 3 και Xbox 360, Αυστραλία), 8  Απριλίου 2008 (Microsoft Windows, Βόρεια Αμερική), 10  Απριλίου 2008 (Microsoft Windows, Αυστραλία) και 11  Απριλίου 2008 (Microsoft Windows, Ευρώπη)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Assassin's Creed είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την Ubisoft Montreal και εκδόθηκε από την Ubisoft. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της σειράς Assassin's Creed. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε πρώτη φορά στο Xbox 360, το Νοέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε στο PlayStation 3, ενώ τον Απρίλιο του 2008 έγινε διαθέσιμο και στα Microsoft Windows.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Desmond Miles είναι ένας μπάρμαν που πέφτει θύμα απαγωγής από μια ισχυρή εταιρεία που ονομάζεται Abstergo. Ενώ είναι αιχμάλωτος, o Desmond ενημερώνεται ότι θα χρησιμοποιήσουν μια μηχανή που ονομάζεται Animus, η οποία δημιουργήθηκε από την Abstergo και επιτρέπει να ξαναζούν οι άνθρωποι αναμνήσεις των προγόνων τους. Ο ίδιος συγκατατίθεται να χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα για να ζήσει τις αναμνήσεις του προγόνου του Altaïr Ibn-La'Ahad, ενός Αssassin που εξορίστηκε γιατί έσπασε έναν κώδικα των Ασασίνων, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την αδελφότητα.

Προκειμένου να επανακτήσει την πρώην ιδιότητά του, ο Altaïr πρέπει να κυνηγήσει εννέα βασικούς στόχους που του ανέθεσε ο Al Mualim, αρχηγός της αδελφότητας των Ασασίνων. Ο Altaïr πρόθυμα συμφωνεί και κυνηγά τους στόχους. Συγχρόνως, συνειδητοποιεί ότι όλοι έχουν κάτι κοινό. Αφού δολοφόνησε όλους τους στόχους, ανακάλυψε ότι η δολοφονία του ένατου ήταν στην πραγματικότητα μια παγίδα, ο Altaïr φέρνει τον Ρόμπερτ, ηγέτη των Ιπποτών του ναού, μπροστά στο Ριχάρδο της Αγγλίας, αρχηγό του σταυροφορικού στρατού. Ο Richard πληροφορείται από τον Altaïr ότι ο Robert συνωμοτεί να τον προδώσει και να τον σκοτώσουν, γεγονός που πυροδοτεί μια μονομαχία μέχρι θανάτου μεταξύ του Altaïr και του Robert. Ο Richard πιστεύει στη συνέχεια τον Altaïr. Μόλις πεθαίνει, ο Robert ομολογεί στον Altaïr ότι δεν υπήρχαν εννέα, αλλά δέκα αυτοί που συνωμοτούσαν για να αποκτήσουν το κομμάτι της Εδέμ, με τον δέκατο να είναι ο Al Mualim, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει το κομμάτι της Εδέμ για τον εαυτό του και ως εκ τούτου, απέστειλε τον Altaïr να σκοτώσει τους άλλους εννιά. Πίσω στη Masyaf, το οχυρό των Ασασίνων, ο Al Mualim είχε καταλάβει το μυαλό των ανθρώπων στο εσωτερικό. Ο Altaïr αντιστέκεται στη δύναμη του κομματιού της Εδέμ και κατορθώνει να νικήσει και να σκοτώσει τον Al Mualim σε μονομαχία. Η μνήμη που η Abstergo έψαχνε δείχνει που βρίσκεται το κομμάτι της Εδέμ και αποκαλύπτει πως είναι μόλις ένα από τα 28 που είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο.

Πίσω στο 2012, η Abstergo στέλνει μια ομάδα να ανακτήσει όσα περισσότερα κομμάτια είναι δυνατόν. Αποφασίζουν πως δεν έχουν ανάγκη τον Desmond πια και δίνουν διαταγή να τον σκοτώσουν. Η Lucy Stillman, ένας υπάλληλος της Abstergo που παρακολουθούσε τη χρήση του Animus από τον Desmond, του αποκαλύπτει ότι είναι ένας μυστικός Ασασίνος και τους πείθει να μην σκοτώσουν τον Desmond μέχρι να ανακτήσουν τα κομμάτια. Ο Desmond έχει μείνει μόνος στο δωμάτιο Animus, και με τη χρήση της όρασης αετού του Altaïr και την επίδραση αιμορραγίας που προκαλείται από την Animus, βλέπει πολλά σύμβολα σχηματισμένα από αίμα στον τοίχο του στο δωμάτιο και στο δάπεδο του εργαστηρίου. Αυτά τα σύμβολα περιέχουν αναφορές για το τέλος του κόσμου σε πολλές διαφορετικές γλώσσες και στην αριστερή πλευρά του δωματίου του ο παίκτης βλέπει "Μπήκα στο Animus και δεν επέστρεψα ποτέ".

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]