...Iru!

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
...Iru!
ΔημιουργόςTakara
ΕκδότηςTakara
ΠαραγωγόςΤακαγιούκι Νακάνο
ΠρογραμματιστήςΜατσουόσι Μουνεκάζου
ΚαλλιτέχνηςΝαόκι Μουράτα
ΣυνθέτηςΚενοσούκε Σουεμούρα
ΜηχανήPlayStation
ΠλατφόρμαPlayStation
Ημ/νία κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 1998
: 5 Αυγούστου 1999 (THE BEST Takaramono)
ΕίδοςΒιντεοπαιχνίδι επιβίωσης τρόμου
δεδομένα (π  σ  ε )

Το βιντεοπαιχνίδι ...Iru! (ιαπωνικά:…いる!) κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου 1998 από την εταιρία βιντεοπαιχνιδιών Takara για το PlayStation. Είναι Βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας και επιβίωσης τρόμου. Στις 5 Αυγούστου 1999 κυκλοφόρησε μια έκδοση σε χαμηλότερη τιμή με το όνομα THE BEST Takaramono [1]

Ο ίδιος ο τίτλος του παιχνιδιού δεν έχει εύκολη έκφραση στα αγγλικά. Το «iru (いる)» υποδηλώνει την παρουσία ενός ζωντανού όντος, επομένως η πιο κοντινή μετάφραση είναι πιθανώς «…Είναι εδώ!» Αν και ακούσιο, είναι πολύ κατάλληλο για ένα έργο τόσο στενά συνδεδεμένο με τον Λάβκραφτ να καυχιέται για έναν τίτλο που αψηφά ενεργά τη μετάφραση.

Είναι ένα από τα παιχνίδια τρόμου επιβίωσης με τρισδιάστατα γραφικά χρησιμοποιώντας πολύγωνα το οποίο ήταν ένα δημοφιλές είδος εκείνη την εποχή. Μετά την κυκλοφορία του " Resident Evil " της Capcom (1996). Όλα τα κτίρια και οι άνθρωποι στο σχολείο χαρακτηρίζονται από πολύγωνα. Η Ιστορία ξεκινά στο γυμνάσιο σε ένα απομονωμένο νησί στην ξηρά. Πριν από το σχολικό φεστιβάλ, η ιστορία αναπτύσσετε μετά τον φόνο ενός κοριτσιού. Το κάλεσμα του Κθούλου χρησιμοποιείται ως βάση της ιστορίας μαζί με αντικείμενα και χαρακτήρες που σχετίζονται με μύθους που αποκαλυπτόταν μέσα στο παιχνίδι.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε ένα μικρό νησί στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, ο κύριος πρωταγωνιστής, ο Τατσούγια Ινάμπα, φοιτά στο γυμνάσιο Κιριγκαόκα σε ένα απομονωμένο νησί στην ξηρά, έχει δει ένα απόκοσμο όνειρο. Ήταν μια προειδοποίηση από την Καόρι Αικάουα, μια φοιτήτρια στο παρεκκλήσι, και του είπε ότι θα έπρεπε να φύγει πριν από τη σεληνιακή έκλειψη. Το βράδυ πριν από το πολιτιστικό φεστιβάλ του γυμνασίου Κιριγκαόκα, όπου ο πρωταγωνιστής Ινάμπα, η αγάπη του Γιούμα και μερικοί συμμαθητές του μένουν αργά το βράδυ για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες. Σε λίγο, τα φώτα σβήνουν, η Γιούμα εξαφανίζεται και τα νεκρά πτώματα των φίλων του Ινάμπα αρχίζουν να συσσωρεύονται. Οι λίγοι δάσκαλοι που βρίσκονται στο χώρο δεν βοηθούν, είτε κρύβονται από φόβο είτε συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. [2]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 Υποδοχή
Σκορ κριτικών
Δημοσίευση Σκορ
Famitsu 20/40
Game Revolution 115/200[3]

Στην Famitsu η συνολική βαθμολογία είναι 20 βαθμοί (40 βαθμοί συνολικά)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Amazon.com: THE BEST Takaramono DX Jinsei Game III Playstation[Japan Import]: Video Games». www.amazon.com. Ανακτήθηκε στις 8 Μαΐου 2021. 
  2. «Iru! – Hardcore Gaming 101» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 5 Μαρτίου 2022. 
  3. 電撃PlayStation Vol.71 1998年4月10日号 139ページ