Χρήστης:Balloonfire/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Balloon fire έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην Πάτρα το 2002. Η έξυπνη επιχειρηματική ιδέα ανήκε στον Ανδρέα Τζελέπη που οραματιζόταν να ταράξει τα νερά στο χώρο της διοργάνωσης εκδηλώσεων. Έχοντας πρωτότυπες ιδέες, έδωσε σάρκα και οστά στο όραμά του και ίδρυσε τη Balloon fire δίνοντας βάση τόσο στην ποιότητα όσο και στο χαμηλό κόστος, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε δίκαιες και φυσιολογικές τιμές για όλα τα βαλάντια. Ο στολισμός με μπαλόνια σε οποιαδήποτε εκδήλωση χαράς (γάμος, βάπτιση, γέννηση σε μαιευτήρια, πάρτι γενεθλίων) αλλά και σε επαγγελματικές προωθήσεις (εγκαίνια) δια χειρός Balloon fire δεν άργησε να εδραιωθεί και δειλά δειλά η ζήτηση ξεπέρασε τα σύνορα της Πάτρας.

Εκτός όμως από τον στολισμό με μπαλόνια, η Balloon fire υπήρξε για ακόμα μία φορά καινοτόμα καθώς εισήγαγε στη διοργάνωση εκδηλώσεων τη ρίψη πυροτεχνημάτων. Όπως αποδείχθηκε πολύ σύντομα, τα πυροτεχνήματα που αποτελούν το άλλο μισό της Balloon fire, ήρθαν για να μείνουν. Καταρρίπτοντας το μύθο ότι τα πυροτεχνήματα είναι ακριβά, η Balloon fire κατόρθωσε να κάνει προσιτή την πολυτέλεια κι εδώ και είκοσι χρόνια χαρίζει στα ευτυχισμένα ζευγάρια το πιο φαντασμαγορικό θέαμα την ημέρα του γάμου τους. Τα σιντριβάνια, οι εναέριες βολές αλλά και τα υπόλοιπα ευρηματικά εφέ της Balloon fire κάνουν τη διαφορά στις εκδηλώσεις δημιουργώντας ένα τεράστιο fun club ικανοποιημένων πελατών που εμπιστεύονται τη Balloon fire σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής τους.

Ο Ανδρέας Τζελέπης γρήγορα αντιλήφθηκε ότι υπήρχε μεγάλο κενό στις εταιρίες που προμήθευαν τα καταστήματα εκδηλώσεων κι αυτό το κενό φιλοδοξούσε να καλύψει με το δικό του εγχείρημα. Γνώριζε ότι οι υπάρχουσες εταιρίες είχαν επαναπαυθεί με το σταθερό πελατολόγιο που διέθεταν και επέμεναν σε παρωχημένες ιδέες. Αυτό το γεγονός του επέτρεψε να αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο χονδρικής πώλησης σε μπαλόνια και πυροτεχνήματα για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Με νεανική διάθεση, όρεξη για δουλειά και πρωτότυπες ιδέες η Balloon fire κάνει την εμφάνισή της στις πανελλήνιες εκθέσεις δώρων και γάμου κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Το βασικό πελατολόγιο ολοένα και αυξάνεται με αποτέλεσμα το δίκτυο χονδρικής πώλησης της Balloon fire να γιγαντώνεται και να μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη μεγάλη ζήτηση που αυξάνεται γεωμετρικά.

Τη στιγμή αυτή κάνει την εμφάνισή του και το σύγχρονο web site της Balloon fire, το balloon-fire.gr για να μπορούν οι πελάτες χονδρικής να βρίσκουν τα προϊόντα αλλά και να βλέπουν τις τελευταίες τάσεις σε  στολισμούς από τον διακοσμητή, πλέον, Ανδρέα Τζελέπη, κάτοχο της CBA πιστοποίησης από την Qualatex. Ταυτόχρονα, το eshop balloon-fire.gr εξυπηρετεί και πελάτες λιανικής που επιθυμούν να αγοράσουν πυροτεχνήματα, μπαλόνια, βεγγαλικά, καπνογόνα και δυναμιτάκια. Η εμπιστοσύνη το καταναλωτικού κοινού σιγά - σιγά κερδίζεται και ο κόσμος ξεκινά να κάνει σημαντικές αγορές μέσω του e shop την εποχή που οι ηλεκτρονικές παραγγελίες ήταν γενικά για την αγορά της Ελλάδας κάτι καινούριο.

Το balloon-fire.gr αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη επιλογή των πελατών κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους καθώς είναι σε λειτουργία ήδη από το 2003 και αποτελεί το παλαιότερο eshop στην Ελλάδα με διαφορά από όλες τις άλλες εταιρίες που ξεκίνησαν πολύ αργότερα.

Για να διευρύνει το πελατολόγιό της, η Balloon fire κατορθώνει και κλείνει αποκλειστική συμφωνία με τη Disney για ποικίλα προϊόντα κι έτσι προσέθεσε στη φαρέτρα της πελάτες που αποτελούν μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών ενώ κατοχύρωσε και την αποκλειστική προώθηση των προϊόντων της στα Jumbo. Μεγάλο επίτευγμα της Balloon fire αποτελεί και η κατάκτηση της πιστοποίησης ποιότητας ISO 9001 που είναι η ισχυρότερη πιστοποίηση για εμπορική εταιρία. Η πιστοποίηση σταθερής ποιότητας αναβαθμίζει τη Balloon fire και την καθιστά πρώτη επιλογή από μεγάλες εταιρίες και δήμους για την προμήθεια των εκδηλώσεών τους με πυροτεχνήματα,  μπαλόνια, βεγγαλικά και ό,τι άλλο αφορά την οργάνωση των εκδηλώσεων.

Με την πάροδο των ετών η Balloon fire  ενισχύεται σε όλους τους τομείς τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική πώληση από το eshop Balloon-fire.gr.  Οι φινετσάτες εκδηλώσεις έχουν πάντα τη σφραγίδα της Balloon fire. Ως εκ τούτου, η Balloon fire απαριθμεί σταθερό αριθμό εργαζομένων πάνω από 12 άτομα στη δυναμικό της.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα χρόνια που η Balloon fire σχεδιάζει και αναπτύσσεται, η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση.  Συνεπώς, η Balloon fire ήρθε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως κλειστές τράπεζες, capital controls καταλήγοντας σε περίοδο μακράς ραστώνης λόγω κορονοϊού. Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, η Balloon fire έμαθε να ελίσσεται με αποτέλεσμα να συνεχίσει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς παρά τις αντίξοες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές για την αγορά σε μπαλόνια, πυροτεχνήματα, βεγγαλικά, δυναμιτάκια και καπνογόνα σε Ελλάδα και σε Κύπρο ενώ. Είναι χαρακτηριστική κι η παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) καθώς διαθέτει ενεργούς λογαριασμούς σε Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube και TikTok με χιλιάδες φίλους και ακόλουθους .

[1]

[2]

[3]

[4]

[5]

  1. «Balloon Fire: Εκτόξευση πωλήσεων εν μέσω πανδημίας - thebest.gr». THE BEST. 26 Ιανουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2022. 
  2. «Μύθος ότι τα πυροτεχνήματα είναι ακριβά! - Αγορά - thebest.gr». THE BEST. 23 Αυγούστου 2021. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2022. 
  3. «Balloon Fire: Τα πυροτεχνήματα στα βάθη της Κίνας και... οι σκορπιοί που φάγαμε για να μπούμε στο κλίμα!». THE BEST. 6 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2022. 
  4. «Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, βαπτίστηκε… - Αγορά - thebest.gr». THE BEST. 25 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2022. 
  5. «Αύξηση προσωπικού εν μέσω καραντίνας απο τη Balloon Fire». THE BEST. 6 Μαΐου 2021. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2022.