Χρήστης:Andreamolotov/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


BLOCO Μάθητων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το BLOCO Μαθητων είναι μία μαθήτικη οργάνωση που βρισκεταί κόντα στο χώρο της Νεόλαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ειναί μαθήτικη οργάνωση της Ριζοσπαστικής αριστεράς και υδριθήκε στις 10 Μαρτίου 2016 . αποτελουσε αδερφή οργάνωση του BLOCO - Δίκτυο Σχημάτων Ριζοσπαστίκης Αριστεράς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ αλλά όταν αύτο μέτεξελιχθήκε σε Δικτυο Προοδεύτικων Άριστερων Φοίτητων και μέτεπειτα αποχώρησε απο το χώρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν σύνεχιστήκε η ταύτιση των δύο οργάνωσεω

Πολίτικη Θέση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λόγοτυπο BLOCO μάθητων

Το BLOCO αγώνιζεται για ένα "δημοκρατίκο και δικαίο σχολείο" ανοίχτο και σύμπεριλιπτίκο για όλους τους μάθητες. Ταύτοχρόνα έχει αναπτύξει κάτα καιρούς έντονη δράση σε ευρίτερα κοινώνικοπολιτίκα ζήτηματα με ένεργη συμέτοχη στο κίνημα της νέας γένιας.Εχεί ως βασίκη του θέση την δήμοσια δώρεαν και ποιότικη παίδεια αλλά θεώρει οτί αυτή μπορεί να επίτευχθει μόνο σε μία κοινώνια σοσίαλιστικη ένω ταυτόχρονα έχει και εντόνες ανάφορες στην οικόλογία τον αντίφασισμο τον σεκούλαρισμο τον σοσίαλισμό με δήμοκρατια και ελεύθερια και τον αντίιμπερίαλισμο.

είκονα από πορεία για τον Αλέξη Γρηγόροπουλο στην οποία πήρε μέρος το BLOCO μάθητων

Δράσεις και παρέμβαση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εδώ και χρόνια εκδίδεται το περιοδίκο ΑΤΑΞΙΑ την οργάνωση που ήταν και ο τίτλος της ιστόσέλιδας του που κατάργηθηκε το 2023. Το BLOCO διατήρει ενέργη σέλιδα στο ίνσταγκραμ [6] όπου δημοσιεύεται σύχνα υλίκο με τις θέσεις της συλογικοτήτας κάθως και με αρθρόγραφια σε είδησιογραφικά μέσα .Ενώ πάλίοτερα σύνδιωργανώνονταν εκδήλωσεις με το BLOCO φοίτητων . Εχεί ενεργα σύμετασχει στο μάθητικο κίνημα ύπερ του νεού λύκειου και κάτα των μακέδωνικων κάταληψεων κάθως και στο κινήμα ενάντια στην ΕΒΕ και την τράπεζα θέματων και το αλλύλεγιο κίνημα Ταύτοχρονα το BLOCO αναπτύσει δράσεις και στα 15μέλη συμβούλια στα οποία εχεί διαχρόνικα μια μίκρη αλλά σταθέρη παρούσια την πολίτκιοποιήση των οποίων θεώρει βάσικο στοιχείο του άγωνα του. Καθέ χρόνο συμέτεχει με δίκο του τραπέζακι στο φέστιβαλ του περίοδίκου ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαιας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.