Χρήστης:Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πρότυπο:AFC submission

Εισαγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Δημήτριος Φ. Τριανταφυλλόπουλος (Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 1975) είναι Έλληνας γιατρός ορθοπαιδικός χειρουργός ενηλίκων και παίδων, με εξειδίκευση στην ρομποτική χειρουργική αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας μεγάλων αρθρώσεων, στην αρθροσκοπική και ενδοσκοπική χειρουργική όλων των αρθρώσεων, καθώς και στην αναίμακτη – Μη Μεταγγιστική χειρουργική. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλαμάκι του Δήμου Αλίμου. Εργάζεται ως Διευθυντής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραύματος και Μη-Μεταγγιστικής χειρουργικής της Κλινικής Περιστερίου, του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλαμάκι, στο Δήμο Αλίμου. Αποφοίτησε το 1992 από το 2ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου και αφού παρακολούθησε ένα προϊατρικό τμήμα στο International College της Βουδαπέστης, εισήχθη στη διεθνούς φήμης Ιατρική Σχολή Semmelweis University of Medicine, κατόπιν εξετάσεων, από όπου και αποφοίτησε με άριστα το 1999. Έλαβε Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από την Περιφέρεια Νοτίου Αττικής το ίδιο έτος.

Κατά το διάστημα 2000-2001 εξέτισε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς, ως γιατρός, όπου και έλαβε αντίστοιχη στρατιωτική εκπαίδευση. Αμέσως μετά ξεκίνησε την κλινική του εκπαίδευση και απόκτηση κλινικής εμπειρίας υπηρετώντας ως αγροτικός γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Καρδαμύλων, στο Κέντρο Υγείας Πυργίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Το 2003 εργάστηκε ως ιατρός άνευ ειδικότητας σε ιδιωτικές κλινικές, δημοτικά ιατρεία, αθλητικά σωματεία και αθλητικές ενώσεις.

Μετεκπαίδευση και σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2004 υπηρέτησε ως έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός Γενικής Χειρουργικής (προαπαιτούμενο για την απόκτηση της ειδικότητας της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής) στο Ασκληπιείο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας. Κατόπιν, ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία στα Νοσοκομεία Centre Hospitalier Universitaire Vaudois - CHUV και Hôpital Orthopedique de la Suisse Romande - HOSR στη Λοζάνη της Ελβετίας υπό τη καθοδήγηση των Καθηγητών Pierre – Francois Leyvraz και Alain Farron. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιώς υπο τη διεύθυνση του Θεόδωρου Γρίβα. Μέντορας του υπήρξε ο Ορθοπαιδικός Γιώργος Κυρίτσης και καθοριστικός καθοδηγητής ο Ορθοπαιδικός, Γιώργος Μαραγκουδάκης, όπου συνεργάστηκε αποκλειστικά μαζί του στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του εργάστηκε σε διάφορα Νοσοκομεία της Αγγλίας ως έμμισθος επιμελητής και είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του GMC ως Specialist Orthopaedics Surgeon και από το 2017 φέρει τον τίτλο του Consultant (Διευθυντής) στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας).

Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Ορθοπαιδικής Χειρουργικής, Αθλητικού τραύματος, Αθλητιατρικής και Τραυματιολογίας και έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2013 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα και είναι Διευθυντής της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Κλινική Περιστερίου. Στη κλινική όπου προΐσταται πραγματοποιούνται προηγμένες τεχνικές στη χειρουργική του γόνατος, του ισχίου, του ώμου και της ποδοκνημικής, με αρθροσκοπικές ή ανοικτές τεχνικές. Έχει πραγματοποιήσει δε περισσότερες από 600 ψηφιακά καθοδηγούμενες αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου. Παράλληλα, διευθύνει το τμήμα Αναίμακτης - Μη Μεταγγιστικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του ίδιου Ομίλου.

Επί σειρά ετών προσφέρει τις υπηρεσίες του ως γιατρός στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Βραβεύσεις και διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Semmelweis University of Medicine, έλαβε την τιμητική διάκριση του Demonstrator of Anatomy, η οποία του προσέφερε την ευκαιρία να διδάξει σε φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής 1ου και 2ου έτους, καθώς και ερευνητικού έργου επί τετραετίας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τον έχει τιμήσει με το βραβείο «Εξαίρετου Πράξης».

Το 2017 του απονεμήθηκε βραβείο από τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος

Επιλεγμένες επιστημονικές δημοσιεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Triantafyllopoulos D, Drakoutos E, Klapsakis D, Aggouris K, Tsapakidis I, Papamerkouriou Y, Tsarouxas Th, Grivas Th.

Surgical treatment of supracondylar fractures of the femur with the LISS method.

Scientific Chronicles, Volume 16, April 2011 ISSN 1791-1362


Triantafyllopoulos D, Aggouris K, Tsapakidis I, Ximitiris S, Tsarouxas Th, Grivas Th.

Surgical treatment of the fractures of the distal humerus with the LISS method

Scientific Chronicles, Volume 16, April 2011 ISSN 1791-1362


Triantafyllopoulos D, Ximitiris S, Papiomitis G, Aggouris K, Matalliotakis I, Grivas Th.

Biologic mechanisms of bone healing in fractures following repair with LISS method.

Scientific Chronicles, Volume 16, April 2011 ISSN 1791-1362


Schizas C, Triantafyllopoulos D, Kosmopoulos V, Stafylas K.

Impact of iliac crest bone graft harvesting on fusion rates and postoperative pain during instrumented posterolateral lumbar fusion.

Int Orthop. 2009 Feb;33(1):187-9. Epub 2007 Aug 28


Schizas C, Triantafyllopoulos D, Kosmopoulos V, Tzinieris N, Stafylas K.

Posterolateral lumbar spine fusion using a novel demineralized bone matrix: a controlled case pilot study.

Arch Orthop Trauma Surg. 2008 Jun;128(6):621-5. Epub 2007 Nov 3.


D. Triantafyllopoulos, E. Papakitsou, M. Katsiri, A. Galanos, G.P. Lyritis

‘Do postmenopausal women with degenerative osteoarthritic changes of the lumbar spine have higher bone mineral density of the hip?’

Journal of Musculoskeletal & Neuronal Interactions JMNI Volume 4, November 2 – June 2004.