Φωτεινή Πολυμενάκου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φωτεινή Πολυμενάκου
Γενικές πληροφορίες
ΠαρατσούκλιΦωφώ
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακαλαθοσφαιρίστρια
αθλήτρια του στίβου

Η Φωτεινή "Φωφώ" Πολυμενάκου, είναι πρώην διεθνής πρωταθλήτρια της καλαθοσφαίρισης και του στίβου[1]. Στην καλαθοσφαίριση ήταν αθλήτρια του Σπόρτιγκ Αθηνών και στον στίβο του Πανελληνίου.

Καριέρα στο στίβο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον στίβο ήταν αθλήτρια της σφαιροβολίας, δισκοβολίας και των αλμάτων μήκους και ύψους[2]. Στα Παναθήναια του 1951 ήταν 3η στη σφαιροβολία[3], στους γυναικείους αγώνες στίβου το 1951 ήταν δεύτερη στη σφαιροβολία και τη δισκοβολία και 3η στο ύψος[4], στους Ελληνο-ιαπωνικούς αγώνες του 1952 ήταν 5η στο μήκος[5]. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1933 ήταν 4η στη σφαιροβολία[6].

Καριέρα στην καλαθοσφαίριση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην καλαθοσφαίριση έπαιζε στον Σπόρτιγκ, βασική στην πεντάδα την δεκαετία του 1950, αγωνιζόταν μαζί του στα πρωταθλήμτα Αθηνών-Πειραιώς ελλείψει τότε πανελλήνιου πρωταθλήματος, πρωταθλήτρια μαζί του το 1954, 1955 και 1957[7]

Με την Εθνική Ελλάδος καλαθοσφαίρισης αγωνίστηκε στον πρώτο επίσημο αγώνα στην ιστορία της, στις 15 Απριλίου 1958, στην νίκη επί του Λιβάνου με 68-32 σημειώνοντας 2 πόντους[8]. Συμμετείχε αλλαγή στο β΄ημίχρονο χωρίς να σημειώσει πόντους και την επόμενη ημέρα στο αγώνα Μεικτή Αθηνών - Μεικτή Βηρυτού, που ήταν οι ίδιες ομάδες με τον αγώνα των Εθνικών ομάδων[9][10].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]