Σόλκαδχι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σόλκαδχι (Solkadhi) και ρύζι με papad, πιάτο πατάτας και ωμό τσίλι.
Το παραδοσιακό γεύμα Kolhapuri Thali αποτελείται από κρέας σε κόκκινη σάλτσα, κόκκινη και λευκή παχιά σάλτσα (gravies), σούπα, σόλκαδχι (ροζ), τσαπάτι, ρύζι, λεμόνι και κρεμμύδι.

Το Σόλκαδχι (Αγγλικά: Solkadhi), είναι ένα είδος κάρυ το οποίο συνήθως τρώγεται με ρύζι ή ορισμένες φορές πίνεται μετά το γεύμα. Δημοφιλές στις περιφέρειες της Γκόα και του Konkan στην Ινδία, παρασκευάζεται από γάλα καρύδας και Garcinia indica. Είναι γνωστό για τις χωνευτικές του ιδιότητες. Το παρασκεύασμα γίνεται από το υγρό που εξάγεται από την φρέσκια καρύδα, γνωστό ως γάλα καρύδας· Ωστόσο, στις μέρες μας, μπορεί επίσης να παρθεί αυτό το γάλα και από τις συσκευασίες TetraPack του εμπορίου. Το γάλα καρύδας, συνήθως αναμιγνύεται με kokum, λίγο αλάτι και / ή πάστα τσίλι-σκόρδου που προστίθενται για γεύση.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • (Αγγλικά) Desai, Suresh. «Malvani food». original work by The Times of India, December 18, 1995. Department of Theoretical Physics (Tata Institute of Fundamental Research). Ανακτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2009. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Solkadhi (έκδοση 703032741) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).