Συζήτηση χρήστη:Geo9534

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Προειδοποίηση

Αυτή είναι η μοναδική προειδοποίηση που λαμβάνεις για τις κακόβουλες επεξεργασίες σου, όπως αυτές που έκανες στη σελίδα Συζήτηση Βικιπαίδεια:10 χρόνια/Δελτίο τύπου‎. Αν ξαναβανδαλίσεις την Βικιπαίδεια, θα υποστείς φραγή.-- Montjoie-Saint-Denis !!! sus aux faux-nez !!! 17:25, 6 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Πόσοι πλανήτες σαν τη Γη υπάρχουν ;[επεξεργασία κώδικα]

το διάστημα πάντα τραβούσε το ενδιαφέρον του ανθρώπου. ενθουσιασμένος, αναγκάστηκε να διεισδύσει βαθύτερα στο άγνωστο.

Προς το παρόν, οι επιστήμονες υπολογίζουν επτά μεγάλα μυστήρια του σύμπαντος, τα οποία μπορεί να επεκταθούν κατά τα επόμενα δέκα χρόνια.

Υπάρχει ζωή στον Άρη; Ακόμα δεν έχει λυθεί. Είναι σαφές ότι ευφυή μορφή ζωής δεν υπάρχει, τουλάχιστον για τώρα. Αλλά είναι πιθανό στα πρώτα στάδια της ύπαρξής του, όπως η Γη, θα πρέπει να περιβάλλεται από μια ατμόσφαιρα, και αν είχε μια ατμόσφαιρα, σημαίνει ότι μπορεί να είχε και ζωή. Ο πυρήνας του Αρη είναι πολύ μικρότερος από ό, τι πυρήνα της Γης, το οποίο σημαίνει ότι έχει κρυώσει. αποδυναμώνοντας το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη. Η σύγκρουση αστεροειδών έχει μετατρέψει τον άλλοτε ακμάζουσα Άρη σε μια άψυχη έρημο. Είναι όμως άψυχο; Δείγματα εδάφους υποδεικνύει την παρουσία σε μεγάλες ποσότητες υδρογόνου που περικλείονται σε πάγο. Και αν υπάρχει πάγος, είναι δυνατή και η ζωή, το ερώτημα είναι, με ποια μορφή είναι ...

απόκλιση πορείας το 1972 οι Αμερικανοί που ξεκίνησαν με τη συσκευή "Pioneer 10", με σκοπό να μελετήσει τον Δία. Το 1983, βγήκε από ηλιακό σύστημα. Επί του σκάφους ήταν μια πλάκα μέγεθους 15 x 23 εκ. από αλουμίνιο και επικαλυμμένα με χρυσό, χαραγμένο με εικόνα που δείχνει έναν άνδρα,και μια γυναίκα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, είναι για βοήθεια των αλλοδαπών που μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τη Γη και τους κατοίκους της με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες!!. Μετά το "Pioneer 10" και το δίδυμο "Pioneer 11" . Έφτασε επίσης κοντά στον Δία, και στη συνέχεια βγήκε έξω από το ηλιακό σύστημα. Και τότε συνέβη κάτι που κανείς δεν περίμενε. Οι συσκευές συμπεριφέρονται παράξενα, εκτός βέβαια και την μειωμένη ταχύτητα ... !Τον Δεκέμβριο του 1990, παρόμοιο πρόβλημα με το "Galileo", Τι προκάλεσε την απόκλιση από την πορεία; Κανείς δεν ξέρει.οι συντηρητικοί μελετητές κατηγόρησαν τον ηλιακό άνεμο, βαρυτικό πεδίο, η σκοτεινή ύλη, υπάρχει μια εναλλακτική που λέει παρεμβάσεις εξωγήινης νοημοσύνης. Ωστόσο, η ακριβής απάντηση στο ερώτημα του τι συνέβη με τους δορυφόρους, εξακολουθεί να μην υπάρχει.

αόρατη σκοτεινή ύλη ένα φαινόμενο κατά το οποίο περισσότερο από μια δεκαετία αγωνίζονται τα καλύτερα μυαλά. Δεν μπορούν να το δουν μέσα από ένα τηλεσκόπιο, δεν αντανακλά τις ακτίνες του φωτός, όμως, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, είναι περίπου το 70% του σύμπαντος της ύλης. Την πρώτη φορά που μίλησε ο αστρονόμος Fritz Zwicky το 1930. άφησε να εννοηθεί ότι η πραγματική μάζα των γαλαξιών είναι πολύ μεγαλύτερη από τη μάζα που μπορεί να δουν μέσα από τηλεσκόπια. Αργότερα, οι επιστήμονες ήταν πεπεισμένοι για την ορθότητα του η ύπαρξή της δεν είναι υπό αμφισβήτηση.

Πόσοι πλανήτες σαν τη Γη υπάρχουν ; οι αστροφυσικοί δεν έχουν καμία αμφιβολία. Στις Οκτώβρη 2013 επιβεβαίωσαν την ύπαρξη 992 εξωηλιακούς πλανήτες σε 756 πλανητικά συστήματα. Ποικιλία τους είναι καταπληκτική. Μερικοί κάνουν μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο τους σε λίγες ημέρες της Γης, άλλοι έχουν δύο ή τρεις ήλιους, όπως το περίφημο "Avatar". ως εκ τούτου μοιάζει γέλιο να λένε ότι υπάρχει μόνο η Γη με ζωή, υπάρχουν αδέλφια σαν την Γη μας παντού στο διάστημα.

το εκπληκτικό είναι ότι μερικοί πλανήτες κινούνται στις τροχιές τους στην αντίθετη κατεύθυνση από την περιστροφή των άστρων τους. Αυτό είναι σε αντίθεση με όλους τους νόμους της φυσικής. αυτό μας λέει ότι οι συνήθεις νόμοι των ανθρώπων δεν είναι παντού ίδιοι .