Συζήτηση κατηγορίας:Βικιεπιχειρήσεις

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πρέπει να γίνει μια προσπάθεια για την ομοιομορφία των τίτλων της κατηγορίας (από την οποία λείπουν και μερικές σημαντικές βικιεπιχειρήσεις). Καλό θα ήταν να περιέχονται μόνο οι κύριες κατηγορίες:

Κατηγορία:Επιχείρηση ΧΧΧ

Τα λήμματα του ονοματοχώρου "Βικπαίδεια" (Βικιπαίδεια:Επιχείρηση ΧΧΧ) θα μπαίνουν στην κατηγορία αυτή και θα εμφανίζονται ως λήμματα της κατηγορίας.

Να έχουμε δηλαδή σε όλα τα άρθρα-λήμματα "Βικιπαίδεια:Επιχείρηση ΧΧΧ" μόνο το: [[Κατηγορία:Επιχείρηση ΧΧΧ]] και στα άρθρα (υποκατηγορίες, όχι λήμματα του κύριου ή άλλου ονοματοχώρου), που θέλουμε να εντάξουμε, να βάζουμε το: [[Κατηγορία:Επιχείρηση ΧΧΧ]]. Αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να την εντάσσουμε μόνο στην [[Κατηγορία:Βικιεπιχειρήσεις]]). Οι υπόλοιπες υποκατηγορίες μπορούν να περιέχονται στην "κύρια" κατηγορία "Επιχείρηση ΧΧΧ". Τότε η κατηγορία Βικιεπιχειρήσεις θα περιέχει πλήρη κατάλογο των Βικιεπιχειρήσεων και παράλληλα (στο κάτω μέρος) τον κατάλογο των όλων των αντίστοιχων κατηγοριών των επιχειρήσεων ως υποκατηγορίες.

Οι βικιεπιχειρήσεις θα πρέπει να περιέχουν σε εμφανές μέρος τις οδηγίες (ή προτροπές) για τη σωστή ανάπτυξη των κειμένων στα διάφορα λήμματα του κύριου ονοματοχώρου ώστε να αποτελούν ταυτόχρονα και άμεσα βοηθήματα για όποιον θέλει να δημιουργήσει ή να αναπτύξει ένα λήμμα που "ενδιαφέρει" την αντίστοιχη βικιεπιχείρηση (ή να περιέχουν σε εμφανές σημείο το λήμμα στο οποίο περιέχονται τέτοιες οδηγίες). Θα πρέπει επίσης να περιέχουν εμφανώς τα ονόματα όσων ασχολούνται και μπορούν να δίνουν διευκρινίσεις σχετικά με τις οδηγίες αυτές.

Η ύπαρξη καταλόγου στο Βικιπαίδεια:Βικιεπιχείρηση εξυπηρετεί μεν, αλλά όχι εντελώς άμεσα καθώς χρειάζεται επέμβαση κάθε φορά. --Xoristzatziki (συζήτηση) 07:26, 10 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)[απάντηση]