Συζήτηση Βικιπαίδεια:Σήμανση χρονολόγησης/Συλλογή απόψεων

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δεν ξέρω τις διαδικασίες. Για να καταλάβω με σιγουριά: Θέλετε να τοποθετηθούμε για το αν υπάρχει λόγος για ψηφοφορία ή να πούμε την άποψη μας για το ζήτημα; Φιλικά -- Ευγενία 09:17, 25 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητή Ευγενία, δεν έχω θέσει ακόμα θέμα ψηφοφορίας, για τους λόγους που αναφέρονται εδώ. Τα ερωτήματα που έχω θέσει και παρακαλώ τους χρήστες προς το παρόν να εκφραστούν (αν και δεν αποκλείω την ψηφοφορία αν κάποιος τη θεωρεί απαραίτητη) είναι:

  • Είναι η χρήση του συστήματος Π.Κ.Χ./Π.Κ.Ε. POV ή τουλάχιστον "προσπάθεια της Βικιπαίδειας να επιβάλει κάτι που δεν υπάρχει στην Ελληνική γλώσσα σήμερα, παρά μόνο σε πολύ περιορισμένο περιβάλλον"; Με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία που έχω παραθέσει νομίζω ότι είναι, η αντίθετη άποψη λέει ότι δεν έχουν σχέση τα αντικειμενικά στοιχεία στη συγκεκριμένη περίπτωση.
  • Αν είναι POV ή τουλάχιστον "προσπάθεια", επιτρέπεται να υπάρχει ανοχή ή όχι; Η δική μου άποψη είναι πως όχι, η αντίθετη άποψη δεν δέχεται καθόλου το ερώτημα. Υποστηρίζει πως δεν υπάρχει θέμα POV. Αν υπάρχει και η άποψη ότι ας μήνει το POV για να βρούμε πια την ησυχία μας, παρακαλώ επίσης να διατυπωθεί ανοιχτά.
  • Έχω προτείνει κάποιες έναλλακτικές λύσεις ώστε να διαφυλαχθεί η ουδετερότητα των άρθρων με τη χρήση του ευρύτατα αποδεκτού και κατανοητού π.Χ./μ.Χ. και να ενημερώνονται οι χρήστες με ένα πρότυπο εκτός κειμένου για το γεγονός ότι υπάρχει και ένα άλλο σύστημα σήμανσης της χρονολόγησης.
  • Εκεί τίθεται το θέμα να ενημερωθεί ο χρήστης και για τις ομάδες που το χρησιμοποιούν ή όχι
  • Εφόσον δεν καταλήγουμε σε συμφωνία με την απλή συζήτηση, έχω προτείνει τη διαδικασία του survey. Εδώ θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε όλοι στη διαδικασία, πριν αρχίσει η καταγραφή απόψεων, αλλά όπως τα βλέπω τα πράγματα δεν προβλέπεται συμφωνία επί της διαδικασίας. Θα παρακαλούσα λοιπόν και για άλλες προτάσεις σχετικά με την επίλυση διαφωνιών.

Στην ως τώρα συζήτηση έχουν εκφραστεί επίσης πολλές και διάφορες απόψεις σχετικά με διάφορα σημαντικά θέματα. Θα ήταν χρήσιμο να διευρυνθεί και εκεί η καταγραφή απόψεων από τους χρήστες ώστε να μην υπάρχουν μόνο οι γνώμες αυτών που χρησιμοποιούν ή έχουν επικρίνει ως τώρα το αμφισβητούμενο σύστημα χρονολόγησης. --Philologus 10:01, 25 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]