Συζήτηση:Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Γιατί η αναγκαστική παραπομπή στα wikidata?[επεξεργασία κώδικα]

Η παράγραφος που αφορά τις ελληνικές θεατρικές παραστάσεις παραπέμπει στα wikidata και δεν βλέπω τον λόγο. Αφενός φεύγει κανείς -αναίτια- από το λήμμα, διακόπτοντας την ανάγνωση και αφετέρου οι εκεί πληροφορίες είναι πενιχρές. Πολύ σημαντικότερο αυτών όμως: θέλει κανείς να συνεισφέρει επεκτείνοντας το λήμμα και δεν μπορεί (εκτός αν δημιουργήσει νέο αντικείμενο βικιντάτα, πράγμα αρκετά πολύπλοκο και πιο χρονοβόρο).
Αφορμή για την παράκλησή μου στάθηκε η έκπληξή μου που απουσιάζει από τη λίστα η μακράν διασημότερη ελληνική θεατρική παρουσίαση του έργου, αυτή του 1946 (πριν καν υπάρξει η οσκαρική αμερικανική ταινία!) με τον θίασο της κυρίας Κατερίνας, με Κωτσόπουλο, Μερκούρη, Ηλιόπουλο και μουσική του νεαρού και άσημου τότε Μάνου Χατζιδάκι, του οποίου τραγούδι πρωτοερμηνεύτηκε σε αυτήν ακριβώς την παράσταση, με τραγουδιστή μάλιστα τον Ντίνο Ηλιόπουλο! Πληροφορίες ενδεικτικά εδώ και εδώ. Επίσης λείπουν από την τωρινή -ας την πούμε- "λίστα" μεταγενέστερες σημαντικές παραστάσεις, όπως αυτή του 1954 (με τη συμμετοχή μάλιστα της Παξινού, που στο μεταξύ είχε παίξει στη χολιγουντιανή ομώνυμη ταινία, καθώς και του Μινωτή και -ξανά- της Μελίνας) και αυτή του 1984 με νεότερους καλούς ηθοποιούς (Διαμαντόπουλος, Βαλάκου, Τσακίρογλου κλπ.). Πληροφορίες για αυτές τις δύο ενδεικτικά εδώ.
θα χαιρόμουν λοιπόν αν κάποιος μπορούσε να καταργήσει την παραπομπή, φτιάχνοντας έναν έστω υποτυπώδη πίνακα με τα βασικά (έτος, θέατρο & θίασος, σκηνοθεσία, μουσική, πρωταγωνιστές) από τα υπάρχοντα στοιχεία των βικιντάτα, ώστε να συμπληρώσει όποιος θέλει τα υπόλοιπα. --MedMan (συζήτηση) 15:17, 15 Ιουνίου 2020 (UTC)[απάντηση]