Συζήτηση:Ραίημοντ Φρανς

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  • Αγγλικό κείμενο: "Raymond Franz currently lives in the USA with his wife, Cynthia, and lives a quiet life. He reports that he has received thousands of letters, and correspondence from all over the world (some contained in his books) from Witnesses, their family members, and ex-Witnesses, thanking him for telling his story and experiences of the organization in his books".
  • Μετάφραση στα ελληνικά: "Ο Ραίημοντ Φρανς, σήμερα ανήκει στον ευρύτερο Προτεσταντικό χώρο, και διατηρεί στενή επικοινωνία με τα άλλα μέλη του ιδίου κινήματος, ανεξαρτήτως θρησκείας τους".

Άπαξ και είπε κάποιος άσχετος ότι είναι "κίνημα" ο Φρανς μαζί με καθένα πικραμένο αποστάτη πρώην Μάρτυρα, έπρεπε να το "λέει" και το άρθρο! Ορίστε λοιπόν που προσαρμόστηκε ώστε να το "λέει" και το άρθρο! Υπάρχουν και ηγετικά στελέχη της κίνησης και στην Ελλάδα!! Οι ασυναρτησίες οργιάζουν! Λίγη σοβαρότητα, κύριοι.

--Pvasiliadis 18:55, 19 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητέ Βασιλειάδη, αυτό που διάβασες στα Ελληνικά, ΔΕΝ είναι μετάφραση από αγγλικό κείμενο. Οπότε, κακώς ψάχνεις να βρεις παράλληλα στα Αγγλικά. Το άρθρο αυτό, δεν μεταφράστηκε από τα Αγγλικά, αλλά γράφτηκε εξ αρχής συλλέγοντας στοιχεία από τη βιογραφία του Φρανς όπως ο ίδιος την παρουσιάζει στο βιβλίο του "Κρίση Συνειδήσεως". Και μη μου πεις ότι τόλμησες να το διαβάσεις, γιατί δεν θα σε πιστέψω. Διάβασέ το λοιπόν πρώτα, και μετά να πεις ποιος είναι άσχετος. Και μάθε ότι έχω προσωπική επαφή με τον Ραίημοντ. --Apollws 17:53, 21 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)[απάντηση]


Ουδετερότητα;![επεξεργασία κώδικα]

Αμφιβάλλω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο σε βιογραφία σε ολόκληρη τη Βικιπαίδεια. Από πότε η αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου μπορεί από μόνη της να αποτελεί πηγή των πληροφοριών σε βιογραφικό λήμμα εγκυκλοπαίδειας; Και από πότε μπορεί να θεωρείται αποδεκτό βιογραφικό λήμμα η περίληψη ενός αυτοβιογραφικού βιβλίου η οποία είναι εμπλουτισμένη από τα σχόλια και τις εντυπώσεις του γράφοντος; Άμα είναι έτσι, να γράψω κι εγώ ένα βιβλίο για τη ζωή μου, και ύστερα να δημοσιεύσω την περίληψη στη Βικιπαίδεια.

Εκτός από τα γενικά παραπάνω (που είναι εύλογα και διερωτώμαι γιατί δεν υπήρξε κάποιος διαχειριστής που να διαμαρτυρήθηκε για το ύφος του λήμματος, τη στιγμή που έχει συμβεί αυτό σε παρόμοιες περιπτώσεις σε θέματα με πολιτικά πρόσωπα), μερικά απαράδεκτα δείγματα στη φρασεολογία του λήμματος είναι τα κάτωθι:

...εξέδωσε το αποκαλυπτικό του βιβλίο: «Κρίση Συνείδησης», που για πρώτη φορά περιέγραψε στον έξω κόσμο κρυφά ντοκουμέντα, και τα γεγονότα που συνέβαιναν στα άδυτα της ηγεσίας της εταιρίας Σκοπιά…

Και τα αυτοθυσιαστικά βιογραφικά ντοκουμέντα της ζωής του, αποτελούν εγγύηση για την ειλικρήνεια των λόγων του, τόσο πριν, όσο και μετά από την αποκοπή του από την οργάνωση της Σκοπιάς.

«…δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για ν’ αποκρύψουμε κάποιο τμήμα (γεγονότων) από το κοινό… Κανείς δεν πρέπει ποτέ αν επιτρέψει σε προηγούμενες πεποιθήσεις ή γνώμες να τον αποτρέψουν από το να λάβει και να εξετάσει τα γεγονότα». Μια φράση που τη φύλαξε ως οδηγό στη ζωή του, και που αργότερα θα καθόριζε προσωπικές του, και ιστορικές εξελίξεις και στην ίδια την εταιρία Σκοπιά…

Παρακαλώ διορθώστε την κατάσταση στο λήμμα. Επικεντρωθείτε στα γεγονότα και αφήστε τους σχολιασμούς. Και ξεκαθαρίστε ότι αυτά αποτελούν τα γεγονότα κατά τη μαρτυρία του Ρ. Φρανς.

--βασίλειος78 10:49, 1 Μαρτίου 2007 (UTC)[απάντηση]