Συζήτηση:Παράλληλοι δρόμοι

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

@geraki: Νομίζω ότι η τοποθέτηση πινακίδας διαγραφής, αντί για αντίστοιχη ελλείψεως πηγών είναι υπερβολική, αν όχι "καταχρηστική" κίνηση εκ μέρους σου. Εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε τουλάχιστον να εγκαινιάσεις τη συζήτηση του λήμματος και όχι να το θέσεις σχεδόν υπό διαδικασία ταχείας διαγραφής, ενώ ούτε καν με ενημέρωσες για αυτό, όπως είθισται να γίνεται.

Στην ουσία τώρα...

Σύμφωνα με τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας της ΒΠ, ισχύουν τα κάτωθι:

"Για να είναι εγκυκλοπαιδικό ένα λήμμα για τηλεοπτική σειρά, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης ή προβολής της πρέπει να ισχύουν τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω κριτήρια:

Να υπήρξε θέμα πολλαπλών, μη τετριμμένων δημοσιευμένων πηγών ανεξάρτητων από το μέσο από το οποίο μεταδίδεται η σειρά και με την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον κάποιες από αυτές τις δημοσιευμένες πηγές απευθύνονται σε ένα γενικό κοινό. Σε κάποιες από αυτές τις δημοσιεύσεις πρέπει να υπάρχουν στοιχεία κριτικής παρουσίασης της σειράς. Από τις πηγές αυτές εξαιρούνται αναδημοσιεύσεις δελτίων τύπου που αφορούν τη σειρά, λίστες τηλεοπτικών προγραμμάτων, και διαφημιστικές ενέργειες. Η σειρά να έχει τύχει κάποιας βράβευσης σχετική με την ποιότητά της. Να αναμεταδίδεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από μία χώρες (όχι μέσω διαδικτύου). Να έχει σημειώσει αξιοσημείωτη επιτυχία η οποία να πιστοποιείται από ανεξάρτητες δημοσιεύσεις του τύπου."

Ήδη, παράθεσα πλήθος ανεξάρτητων μεταξύ τους πηγών, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των κριτηρίων 1 και 4. Επίσης, ικανοποιείται και το κριτήριο 3, καθότι η σειρά προβλήθηκε και στην Κύπρο.

Αναμένω σχετικές ενέργειές σου και γνωρίζεις τι εννοώ. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 14:21, 10 Νοεμβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]


@ΑΝώΔυΝος:

  • Δεν τοποθέτησα καμία πινακίδα διαγραφής (που είναι η {{διαγραφή}} και {{σγδ}})). Το {{εγκυκλοπαιδικότητα}} πλησιάζει περισσότερο προς την έλλειψη πηγών, αφού αυτό ζητάει (όχι όμως απλώς για επαληθευσιμότητα αλλά για τεκμηρίωση εγυκλοπαιδικότητας. Φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι "καταχρηστική" κίνηση ένα δικαίωμα που έχει κάθε χρήστης. Συνήθως οι χρήστες έχουν τα λήμματα που δημιούργησαν στη λίστα παρακολούθησής τους, οπότε βλέπουν σχετικές ενέργειες χωρίς ιδιαίτερη ειδοποίηση (όπως και έκανες).
  • Δεν νομίζω ότι οι "πηγές" που πρόσθεσες ικανοποιούν οποιοδήποτε κριτήριο. Είναι ο ορισμός της τετριμμένης ενασχόλησης. Δεν θα ήταν καν πηγές επαληθευσιμότητας, ως μη αξιόπιστες πηγές. Όσο για την προβολή στην Κύπρο έχει υπάρξει από το παρελθόν προβληματισμός ως προς την ισχύ του για την συγκεκριμένη οδηγία (όταν τo MEGA Κύπρου προβάλλει εκπομπή του MEGA δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά τετριμμένο αφού είναι στην ουσία ο ίδιος σταθμός).

-geraki (συζήτηση) 06:58, 11 Νοεμβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

@geraki: Ας κρίνουν οι υπόλοιποι τα όσα αναφέρεις περί τετριμμένης ενασχόλησης. Από τη μεριά μου, θα σε ενημερώσω ότι δεν βάζω τα λήμματα που δημιουργώ σε λίστα παρακολούθησης, απλά, ανατρέχω που και που στη συνεισφορά μου, άρα το ανακάλυψα εντελώς συμπτωματικά, οπότε θα σε παρακαλούσα την επόμενη φορά που θα προβείς σε παρόμοια ενέργεια, να με ενημερώσεις. Πίστεψέ με, είναι κάτι που θα το εκτιμήσω πολύ... --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 08:03, 11 Νοεμβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]