Συζήτηση:Παναγιώτης Γιαννάκης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Κατάσταση: έγινε

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2006 φιναλιστ Αναφορά: κεντερογλου προδρομος 46.177.54.68 06:34, 3 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Υπήρχε στο λήμμα, αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 07:34, 14 Ιουνίου 2017 (UTC)[απάντηση]

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ[επεξεργασία κώδικα]

Ο Γιαννάκης είναι επίσημα κάτοχος δύο σημαντικών ευρωπαϊκών ρεκόρ: -Πρώτος σε διεθνείς συμμετοχές (351) -Πρώτος σε πόντους εθνικών ομάδων (5.301)

  • Το δεύτερο ρεκόρ είναι δεδομένα Ευρωπαϊκό με το Βραζιλιάνο Όσκαρ Σμιντ να έχει το Παγκόσμιο με πάνω από 7.000 πόντους (εκτός των άπειρων άλλων που έχει)
  • Το ρεκόρ των συμμετοχών έχει άλλο υπόβαθρο. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει RSSSF και ως εκ τούτου η στατιστική προέρχεται από τις Ομοσπονδίες. Το 1993 ο Γιαννάκης έφτασε τις 300 διεθνείς εμφανίσεις και κυνηγούσε τους Γιουγκοσλαβους θρύλους Ντράζεν Νταλιπάγκιτς (316 συμμετοχές) και Κρέζιμιρ Τσόσιτς (320 συμμετοχές), τους οποίους πέρασε το 1994 στο Παγκόσμιο. Τότε ο Αυστραλός Φίλιπ Σμάιθ είχε 365 συμμετοχές και ο Όσκαρ Σμιντ 355.
  • Κανένα από αυτά τα νούμερα δεν επιβεβαιώθηκαν στον 21ο αιώνα (πλην των αγώνων του Γιαννάκη!)

- Φίλιπ Σμάιθ: επίσημα 346, Όσκαρ Σμιντ επίσημα 326, Τσόσιτς επίσημα 303 και Νταλιπάγκιτς "μόνο" 243. Δεν γνωρίζω παίκτη με αντίστοιχα μεγάλο αριθμό διεθνών συμμετοχών. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο με οποιοδήποτε τρόπο, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να το καταθέσει για να μάθουμε αν το ρεκόρ του Γιαννάκη είναι και παγκόσμιο, ώστε να προστεθεί στη βιογραφία του.

Σύμφωνα με την en.wikipedia τρεις Τσεχοσλοβάκοι παίκτες έχουν αριθμό διεθνών συμμετοχών μεγαλύτερο από αυτόν του Γιαννάκη. Οι αριθμοί αυτοί εμπεριέχονται στο επίσημο site της Ευρωλίγκας όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα μιας και η Ευρωλίγκα δεν είναι επίσημος φορέας του αθλήματος. Σε έγγραφα της FIBA δεν υπάρχει τέτοια αναφορά (αλλά ούτε και άλλη) ως εκ τούτου είναι ανεπίσημοι. Εκ πείρας η εθνική της Τσεχοσλοβακίας έδινε μεγάλο αριθμό διεθνών αγώνων, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για την επιβεβαίωση. Τουλάχιστον 50 αγώνες για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι με τις μικρές εθνικές. Αν κάποιος έχει οποιοδήποτε στοιχείο θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να το καταθέσει. Ευχαριστώ. Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 19:36, 16 Οκτωβρίου 2021 (UTC)[απάντηση]