Συζήτηση:Κώστας Μουσούρης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μεγάλο κομμάτι του άρθρου αυτού θυμίζει διαφήμιση του βιβλίου του κ. Λιδωρίκη. Δεν εξετάζω την αξία του βιβλίου, δεν το έχω διαβάσει και το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για ένα εξαίρετο έργο, εξετάζω μόνο κατά πόσο αρμόζουν οι αναφορές σε αυτό. Ακολουθεί τεκμηρίωση των λόγων που αφαίρεσα ορισμένα τμήματα του άρθρου.

Το ακόλουθο κομμάτι αναφέρεται κυρίως στο λεύκωμα και δεν μας δίνει κάποια χρήσιμη πληροφορία για τον Μουσούρη, παρά μόνο ότι είχε 60χρονη πορεία στο θέατρο, γεγονός που έχει αναφερθεί και άλλου στο άρθρο, αφαιρείται: Το λεύκωμα του Μίλτου Α. Λιδωρίκη «Κώστας Μουσούρης, Πάθος Θεάτρου», που έχει κυκλοφορήσει από τις «Εκδόσεις Καστανιώτη», αναφέρεται στη διαδρομή του θεατρανθρώπου αυτού που καλύπτει μια 60χρονη περίοδο του ελληνικού θεάτρου.

Το ακόλουθο κομμάτι μετατράπηκε σε παραπομπή προς τη βιβλιογραφία: Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το Λεύκωμα του Μίλτου Α.Λιδωρίκη που αναφέρεται στον ανθρωπο Κώστα Μουσούρη:

Το ακόλουθο τμήμα και πάλι διαφημίζει το βιβλίο. Διαγράφεται πλην του τμήματος που αναφέρεται στις συμπρωταγωνίστριες του Μουσούρη: Η ζωή και το έργο του Κώστα Μουσούρη αποτυπώνονται στον τόμο «Κώστας Μουσούρης-Πάθος Θεάτρου» του Μίλτου Α.Λιδωρίκη, όπου περιέχεται πλούσιο αρχειακό υλικό, κείμενα του Κώστα Μουσούρη και θαυμάσιες φωτογραφίες του Elite από παραστάσεις στις οποίες μαζί με τον Μουσούρη πρωταγωνίστησαν μετά το 1949, κατά χρονολογική σειρά, οι Έλλη Λαμπέτη, Ελένη Χατζηαργύρη, Τζένη Καρέζη, Bάσω Μανωλίδου, Αντιγόνη Βαλάκου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλεξάνδρα Λαδικού και Τζένη Ρουσσέα.

Καθαρή διαφήμιση του βιβλίου, αφαιρείται στο σύνολό του: Σημειώνεται ότι το βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη συμβάλλει στην μελέτη της θεατρικής ιστορίας της χώρας, καθώς περιέχονται πλήρες χρονολόγιο των παραστάσεων του θιάσου Κώστα Μουσούρη από το 1934 έως το 1975, αλλά και τα ονόματα όλων των ηθοποιών που έπαιξαν μαζί με τον Μουσούρη ή στους θιάσους του.

Αναδιατύπωση και προσθήκη πηγής ως παραπομπή: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν κείμενα που δημοσιεύονται στο λεύκωμα του Μίλτου Λιδωρίκη και αναφέρονται στην πορεία του Κώστα Μουσούρη και είναι (αλφαβητικά) των:--Ferengi 18:38, 14 Οκτωβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]