Συζήτηση:Καρδάμωμον το γνήσιον

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το λινκ για το γερμανικό και το αγγλικό άρθρο δεν είναι σωστά. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να το τσεκάρει; Cardamom λέγεται στα αγγλικά το κάρδαμο.

Έχεις δίκαιο. Το άλλαξα. --Kupirijo (συζήτηση) 23:46, 23 Ιουνίου 2013 (UTC)[απάντηση]

Η φωτογραφία δείχνει το καρδάμωμο (δηλ. το κακουλέ). Θα μεταφέρω την εικόνα στο κακουλέ. --Kupirijo (συζήτηση) 09:44, 29 Μαρτίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Σχετ. με αλλαγή του παρόντος τίτλου στην ... ελληνική εκδοχή του Elettaria cardamomum.[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα!
* Ιστορικό
Νομίζω ότι μπερδεύτηκα, αναλυτικότερα, πήγα στην Αγγλική wikipedia και "πάτησα" τη λέξη Cardamon και μου εμφανίστηκε (από ανακατεύθυνση) η λέξη Cardamom, οπότε ξεκίνησα αμέσως τη μετάφρασή του (από τα αγγλικά στα ελληνικά) - αρχικά, νομίζοντας ότι συντάσσω ένα λήμμα σχετικό με το φυτό, εξάλλου, είχε και το αντίστοιχο κουτί πληροφοριών - αλλά μόλις ξεκίνησα την μετάφρασή του, αντιλήφθηκα, ότι μεταφράζω το μπαχαρικό και όχι το φυτό. Παρόλα αυτά συνέχισα και τελείωσα τη μετάφραση του μπαχαρικού, οπότε, πήγα να το αναρτήσω στο Κάρδαμο, όταν διαπίστωσα, ότι το εν λόγω λήμμα αναφέρεται στο φυτό και ΟΧΙ στο μπαχαρικό, υπήρχε δε και η σχετική πληροφόρηση: "Για το μπαχαρικό που λέγεται κάρδαμο, δείτε: κακουλέ." που παρέπεμπε στο μπαχαρικό.
* Παρούσα κατάσταση
Πήγα λοιπόν στο κακουλέ και το επέκτεινα με το κείμενο που μόλις είχα μεταφράσει, αλλά εδώ έχουμε το παράδοξο κατά την άποψή μου, να ονομάζουμε δηλ. κάρδαμο το φυτό και όχι το μπαχαρικό.
* Πρόταση
Νομίζω, ότι το σχετ. λήμμα με το φυτό θα έπρεπε να λέγεται: η ελληνική εκδοχή του Elettaria cardamomum και ΟΧΙ κάρδαμο. Το κάρδαμο, όπως και το Καρδάμωμο, νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνουν ανακατευθύνσεις του λήμματος κακουλέ.
* Πρόσθετη πληροφόρηση
Πληροφοριακά, στην Αγγλική wikipedia και απ'ότι αντιλαμβάνομαι, δεν υπάρχει σχετικό λήμμα με το φυτό, υπάρχουν μόνο λήμματα σχετ. με το Μαύρο (ή καφέ κάρδαμο) και με το Πράσινο κάρδαμο.
Ευχαριστώ --Aristo Class (συζήτηση) 16:28, 29 Απριλίου 2015 (UTC)[απάντηση]

FYI, Βρήκα στην Αγγλική wikipedia το σχετικό λήμμα με το φυτό (Elettaria cardamomum), το μετέφρασα (Χρήστης:Aristo Class/πρόχειρο/draft Elettaria cardamomum) και περιμένω, προκειμένου να το προσθέσω στο υπάρχον λήμμα Κάρδαμο το οποίο όμως θα μετονομάσω σε Καρδάμωμον το γνήσιον, Ελεττάρια το καρδάμωμον και Πράσινο κάραδαμο
--Aristo Class (συζήτηση) 08:07, 2 Μαΐου 2015 (UTC)[απάντηση]

Φίλε Aristo Class, το κάρδαμο είναι και χόρτο δηλ. σαλατικό στην οικογένεια της ρόκας και λέγεται cress στα αγγλικά. Απλά φαίνεται ότι με τις δύο μεταφράσεις σου αυτή η πληροφορία χάθηκε γι' αυτό και δημιούργησα το άρθρο κάρδαμο (χόρτο). --Kupirijo (συζήτηση) 08:31, 12 Μαΐου 2015 (UTC)[απάντηση]