Συζήτηση:Θερμική μηχανή

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

θερμικές μηχανές - σχόλια/προσθήκη από EvangelosTS[επεξεργασία κώδικα]

Το μόνο θέμα, το οποίο υπάρχει αυτή την στιγμή είναι η εξιχρόνηση των μηχανών, λόγω του ότι υπάρχει πολύ μικρή απόδοση στις μηχανές. Λόγω του ότι περισσότερη από το 80% ενέργεια που προσφέρει το καύσιμο, γίνεται – μετατρέπεται σε θερμότητα. Αυτήν κατά κάποιον τρόπο έχουν καταφέρει να την εκμεταλευτούνε τα μεγάλα πλοία, όπως για παράδειγμα τα τάνκερς. Έχουν εγκαταστήσει σωλήνες νερού μέσα στο φουγάρο (το οποίο αποτελεί την εξάτμιση του πλοίου), με στόχο να θερμαίνουν νερό για το πλήρωμα και για άλλες χρήσεις. Με αυτό τον τρόπο έχουν καταφέρει να χρησιμοποιήσουν ένα απειροελάχιστο ποσοστό της θερμότητας, γύρω στο 0,09%. Δυστυχώς όπως είχε πει και ο Carnot, δεν πρόκειται να φτιαχτεί ποτέ μία μηχανή η οποία θα έχει περισσότερο από 25 – 30 % απόδοση (αν και το είπε, αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα μόνο θεωρητικά). Η λύση είναι μία. Πρέπει να αναζητήσουμε νέο καύσιμο, πχ. το υδρογόνο, στο οποίο ακόμα δεν ξέρουμε πόση απόδοση έχει. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι η σημερινή τεχνολογία και επιστήμη δεν έχει κάνει προσπάειες, για την εύρεση ενός πιο οικονομικού καυσίμου. Προς θεού, έχουν γίνει προσπάθειες και πολλές μάλιστα. Για παράδειγμα τα λεωφορεία με φυσικό αέριο. Το οποίο έχει ναι μεν μεγαλύτερη απόδοση από το πετρέλαιο, αλλά η διαφορά είναι απειροελάχιστη, δυστυχώς.

Ο Carnot, είχε πει, ότι η μηχανή με την μεγαλύτερη απόδοση, πρέπει να αποτελείται από δύο μεταβολές της θερμοδυναμικής, δηλαδή θα αποτελείται από 2 ισόθερμες και 2 αδιαβατικές.

Το πετρέλαιο αποτελείται κυρίως από 2 συστατικά, τα οποία είναι ο άνθρακας (C) και το υδρογόνο (Η).Η διάσπασή τους είναι το αποτέλεσμα όλης της ενέργειας που μας δίνουν. Καθώς και η οξείδωσή τους από το οξυγόνο.

Η θερμότητα που εκπέμπουν οι μηχανές εσωτερικής καύσης δεν προέρχεται μόνο από την αντίδραση που κάνει το καύσιμο με το οξυγόνο, αλλά και από τις τριβές.

πος μπορο να δω φρένα φορντο[επεξεργασία κώδικα]

Να δω Πως  Φρένα  Ford  Θάνος χασάπης (συζήτηση) 12:34, 14 Μαρτίου 2019 (UTC)[απάντηση]
Φορτηγάκι   Κλουβάκι φορντ Φρένο
Θάνος χασάπης (συζήτηση) 12:36, 14 Μαρτίου 2019 (UTC)[απάντηση]