Σταύρος Δουβής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σταύρος Δουβής
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση28  Ιανουαρίου 1941
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδιαιτητής καλαθοσφαίρισης
πολιτικός
διδάσκων πανεπιστημίου

Ο Σταύρος Δουβής (γενν. 28 Ιανουαρίου 1941[1]) είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης, παράγοντας του αθλήματος, καθηγητής Πανεπιστημίου και πολιτικός, πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Κατάγεται από τη Μελιγού Αρκαδίας, από την πλευρά της μητέρας του.

Ο Στ. Δουβής ήταν ο πρώτος διαιτητής εν Ελλάδι που αποτόλμησε διακοπή αγώνα καλαθοσφαίρισης έως ότου εκκενωθούν οι κερκίδες από υβρίζοντες οπαδούς, στην Πάτρα το 1986[2], μια ενέργεια που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Διαιτήτευσε με επιτυχία εκατοντάδες αγώνες μπάσκετ για τα εγχώρια και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Πήρε μέρος συνολικά σε 35 Τελικές φάσεις Ολυμπιακών τουρνουά και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων.

Υπήρξε ο ίδιος αθλητής καλαθόσφαιρας, πετοσφαίρισης και Αντισφαίρισης[1]. Από το 1994 είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIBA και κομισάριός της. Θήτευσε επίσης ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας και της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Αντισφαίρισης. Ήταν διοικητικός σύμβουλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004).

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]