Σημαία της Ατόλης Τζόνστον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σημαία της Ατόλης Τζόνστον
Η ανεπίσημη σημαία της Ατόλης Τζόνστον.
Χρήση Αστική σημαία
Αναλογία 2:3
Υιοθετήθηκε 7 Δεκεμβρίου 2001
Σχεδιάστηκε από Τσέριλ Βελκ
Cheryl Velk (αγγλικά)

Η Σημαία της Ατόλης Τζόνστον είναι η ανεπίσημη σημαία που χρησιμοποιείται από την ομώνυμη ατόλη, που αποτελεί μία μη ενσωματωμένη περιοχή των Η.Π.Α. και τμήμα των απομακρυσμένων νησίδων των Ηνωμένων Πολιτειών, και, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2007, δεν έχει μόνιμους κατοίκους[1]. Βέβαια, αφού η Ατόλη Τζόνστον αποτελεί αμερικανική επικράτεια, η επίσημη σημαία της είναι η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ανεπίσημη σημαία της ατόλης Τζόνστον σχεδιάστηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2001 από τον κάτοικο της περιοχής, Τσέριλ Βελκ. Η σημαία υιοθετήθηκε σε έναν τοπικό διαγωνισμό μεταξύ των κατοίκων του νησιού, ο οποίος οργανώθηκε από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία το 2000[2].

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σημαία έχει χωριστεί σε τρεις λωρίδες, δύο μπλε και μία λευκού χρώματος στη μέση. Πιο συγκεκριμένα, το λευκό συμβολίζει το κοράλλι, ενώ το μπλε τον περιβάλλοντα ωκεανό. Στη λευκή λωρίδα, απεικονίζεται ένα κίτρινο πουλί, με το ράμφος του να ακουμπάει σε ένα από τέσσερα μπλε αστέρια, καθένα από τα οποία συμβολίζει τα τέσσερα νησιά που απαρτίζουν την ατόλη. Στην κάτω μπλε λωρίδα παρατηρείται η επιγραφή JOHNSTON ATOLL, αναφέροντας και την ονομασία της περιοχής[3].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «One Remote Island's Battle Against Acid-Spewing Ants». Audubon (στα Αγγλικά). 26 Ιουνίου 2015. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2022. 
  2. «Wayback Machine» (PDF). web.archive.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2022. CS1 maint: Unfit url (link)
  3. Maddish (26 Απριλίου 2012). «The Voice of Vexillology, Flags & Heraldry: Johnston Island Flag». The Voice of Vexillology, Flags & Heraldry. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2022.