Ρίτσαρντ Τζένινγκς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ρίτσαρντ Τζένινγκς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση20  Μαΐου 1921[1]
Θάνατος19  Ιανουαρίου 1997[1]
Αιτία θανάτουπνευμονία
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςCentral Saint Martins
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδημιουργός κόμικς

Ο Ρίτσαρντ Τζένινγκς (Richard E. Jennings, Χάμστεντ, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο, 20 Μαΐου 1921Κορνουάλη, 19 Ιανουαρίου 1997) ήταν Βρετανός καλλιτέχνης, δημιουργός κόμικς.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1937 ο Τζένινγκς κέρδισε μία υποτροφία για το Central School of Arts, στο Λονδίνο, όπου και ξεκίνησε τις καλλιτεχνικές του σπουδές, όμως δύο χρόνια μετά αυτές διακόπηκαν, λόγω της έναρξης του Β’ Π.Π.. Τότε κατατάχτηκε στη RAF και υπηρέτησε σε υπηρεσίες σωστικών συνεργείων στη Μέση Ανατολή. Το 1950 μετακόμισε στο Λονδίνο και εξασφάλισε μία συνεργασία με το νεοεκδοθέν περιοδικό Eagle, ως αποκλειστικός δημιουργός (σενάριο και σχεδιασμός) επί τριετία, της σειράς του τελευταίου, «Tommy Walls», που ήταν και η πρώτη του επαγγελματική εργασία. Τον Οκτώβριο του 1953, από κοινού με το σεναριογράφο Guy Morgan, δημιούργησαν την περιπετειώδη σειρά «Storm Nelson». Το 1962 ο Τζένινγκς ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με το έντυπο, παρουσιάζοντας τη σειρά «Island of Fire». Ο Τζένινγκς, παράλληλα, δημοσίευσε δουλειές του και σε άλλα έντυπα, όπως τα Junior Mirror, Swift, TV Century 21 («The Daleks»), ενώ συνεισέφερε και σε ετήσιες εκδόσεις. Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’60 στράφηκε στη ζωγραφική, για να αποσυρθεί, αργότερα, από το χώρο. Πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 75 ετών.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 (Αγγλικά, Ολλανδικά) Lambiek Comiclopedia. Lambiek. 1  Νοεμβρίου 1999. j/jennings_richard. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]