Ράγκναρ Θόρχαλσον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ragnar "Raggi" Þórhallsson
Γέννηση6 Μαρτίου 1987
Garðabær, Iceland
Είδηindie pop
ΙδιότητεςΤραγουδιστής, Κιθαρίστας
Μουσικά όργαναΚιθάρα
Παρουσία11 χρόνια
ΔισκογραφικέςRepublic Records
Μέλη
Nanna Bryndís Hilmarsdóttir, Brynjar Leifsson Arnar Rósenkranz Hilmarsson Kristján Páll Kristjánsson

Ο Ράγκναρ Θόρχαλσον (Ισλανδικά: Ragnar Þórhallsson, γεννήθηκε 6 Μαρτίου 1987), γνωστός και ως Ράτζι (Raggie), είναι μέλος του ισλανδικού συγκροτήματος Of Monsters and Men. Μαζί με την Νάννα Μπρίντιρς Χίλμαρσντοτιρ κάνουν τα φωνητικά του συγκροτήματος, ενώ παίζει και την κιθάρα.

Παιδική ηλικία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Garðabæ, μία από τις πιο συντηρητικές πόλεις της Ισλανδία, αλλά από μικρός είχε έφεση στις τέχνες. Συγκεκριμένα, ασχολούταν κυρίως με την ζωγραφική ενώ η μουσική δεν τον είχε απασχολήσει ιδιαίτερα πριν την γνωριμία του με την Νάννα.[1] Πήρε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, ωστόσο δεν άρχισε να παίζει μέχρι και τα 17.[2] Δεν παρουσίασε κάποιο ενδιαφέρον προς την ισλανδική μουσική, αλλά αντίθετα επηρεάστηκε από τις μουσικές προτιμήσεις της μεγαλύτερης αδερφής του, ακούγοντας αρχικά Hip-hop και έπειτα συγκροτήματα όπως Blur, Placebo (συγκρότημα) και The Cure.[3] Φοίτησε στο Iceland University of the Arts, δίχως όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Of monsters and men[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την Νάννα γνωρίστηκε στο Ρέικιαβικ το 2010 και εκείνη του πρότεινε να ενταχθεί στο συγκρότημα της "Songbird", το οποίο στην συνέχεια θα μετονομαζόταν με δική του προτροπή σε Of monsters and men και θα νικούσε τον ισλανδικό διαγωνισμό συγκροτημάτων Músíktilraunir.[2] Έπειτα από αυτήν τους την επιτυχία το συγκρότημα άρχισε να αποκτά φήμη σε όλη την υφήλιο, ενώ το single τους Little talks κατόρθωσε να ανεβεί και να κρατήσει την πρώτη θέση για 3 εβδομάδες στην λίστα των πιο hot alternative τραγουδιών, χαρακτηρίστηκε ως το 3ο πιο επιτυχημένο τραγούδι του 2012 και κατάκτησε την 20η θέση στο Billboard Hot 100.[4]

Δισκογραφία Έτος Κυκλοφορίας Θέση στα εβδομαδιαία Billboard 200
My Head is an Animal 2011 1
Beneath the Skin 2015 3
Fever Dream 2019 9
"Little Talks"
Single από Of Monsters and Men
από το άλμπουμ My Head is an Animal
Κυκλοφόρησε20 Δεκεμβρίου 2011
ΕίδοςIndie folk
Διάρκεια4:26
ΣτιχουργόςNanna Bryndís Hilmarsdóttir και Ragnar Þórhallsson
ΠαραγωγόςAron Þór Arnarsson
Θέση στα Chart
20

Fun Facts[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Είναι αριστερόχειρας.[5]
  • Όπως όλα τα μέλη των Of Monsters and Men, έχει ένα τατουάζ σε σχήμα κύκλου, την σημασία του οποίου έχουν κρατήσει κρυφή.[6]
  • Έχει ύψος 1,78m.(5ft 10 in)[7]
  • Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με την ζωγραφική, ενώ πολλά από τα έργα του τα δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστοσελίδα συγκροτήματος

Σελίδα στο Instagram

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Of Monsters and Men: Coming into the light». The Line of Best Fit (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2021. 
  2. 2,0 2,1 Of Monsters and Men - Icelandic Documentary with English Subtitles, https://www.youtube.com/watch?v=ApQFdgKrH94, ανακτήθηκε στις 2021-11-13 
  3. «Interview: A 'little talk' with Of Monsters and Men». Rappler (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Νοεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2021. 
  4. «Of Monsters and Men». Billboard. Ανακτήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2021. 
  5. Of Monsters and Men | CBC, https://www.youtube.com/watch?v=KDOwntTYLeE, ανακτήθηκε στις 2021-11-07 
  6. «7 facts about Of Monsters And Men you maybe didn't know yet». Channel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2021. 
  7. «Ragnar Þórhallsson (Musician) Wiki, Biography, Age, Wife, Net Worth, Family, Instagram, Twitter & More Facts». Wiki and Biography world (στα Αγγλικά). 13 Μαρτίου 2021. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2021.