Περικλής Παπαπέτρου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περικλής Παπαπέτρου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Περικλής Παπαπέτρου (Ελληνικά)
Γέννηση1948
Ελευσίνα
Θάνατος21 Αυγούστου 2012
Χώρα πολιτογράφησηςΈλληνας
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααρχιτέκτονας,πολιτικός
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΝομάρχης Δυτικής Αττικής (1994–2002)
δήμαρχος (1987–1994)

Ο Περικλής Παπαπέτρου γεννήθηκε το 1948 στην Ελευσίνα όπου κατοικούσε μόνιμα μέχρι το θάνατο του στις 21 Αυγούστου του 2012[1]. Ήταν ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Δυτικής Αττικής, υπηρετώντας την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση από το 1994 έως και το 2002.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τα πρώτα του φοιτητικά χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκλέχτηκε το 1987 δήμαρχος Ελευσίνας υπηρετώντας στο δημαρχιακό θώκο μέχρι το 1994. Εκτός όμως των θέσεων που κατείχε, ο Περικλής Παπαπέτρου συμμετείχε και σε θέσεις ευθύνης αναπτυξιακών φορέων όπως στην Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και στον Οργανισμό της Αθήνας.

Κατά την διάρκεια της Νομαρχιακής του θητείας ο Περικλής Παπαπέτρου πραγματοποίησε σημαντικά έργα αλλά και μελέτες για τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο. Ο αγωγός σύνδεσης μεταφοράς λυμάτων από την πόλη των Μεγάρων στο βιολογικό αλλά και τα αντλιοστάσια ήταν ένα από τα κυριότερα έργα του. Επίσης σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία στα ρέματα Μαυρατζά και Άη Γιώργη αλλά και οι μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία Μεγάρων, Νέας Περάμου και της διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου. Δικά του έργα οι δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί στη περιοχή Κουρκούρι στα Μέγαρα αλλά και στην Νέα Πέραμο όπως και το 5ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων.[εκκρεμεί παραπομπή]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Μέγαρα: «ΕΦΥΓΕ» Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ». Μέγαρα. 22 Αυγούστου 2012. Ανακτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2020.