Ο Μικρός Πρίγκιπας (2010)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Ο Μικρός Πρίγκιπας (γαλλικά: Le Petit Prince) είναι μια στερεοσκοπική παιδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων υπολογιστή εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ που ξεκίνησε να μεταδίδεται στα τέλη του 2010. Η σειρά δημιουργήθηκε από τη Method Animation και την Saint-Exupéry-d'Agay Estate Production, σε συν- παραγωγή με LPPTV, Sony Pictures Home Entertainment, Fabrique d'Images, DQ Entertainment και ARD, σε συμμετοχή με τις France Télévisions, WDR, Rai Fiction, Télévision Suisse Romande και την δορυφορική εταιρεία SES S.A.

Παρήχθη από τους Aton Soumache, Alex Vonarb, Dimitri Rassam και Cedric Pilot, σε συμπαραγωγή των Jean-Marie Musique, Christine Parisse και Tapaas Chakravarti και αναπτύχθηκε για την τηλεόραση από τους Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patelliere με τον Romain Van Leimt. Η δημιουργία και η προσαρμογή του βασικού χαρακτήρα έγινε από τον Bertrand Catignol, με την καλλιτεχνική διεύθυνση των Gabriel Villate και Pierre-Alain Chartier. Η επίβλεψη του Storyboard έγινε από τους Augusto Zanovello και Jean Charles Andre και την έκδοση σεναρίου από την Christel Gonnard. Η αρχική μουσική για τη σειρά συντέθηκε, ενορχήστρωσε και διασκευάστηκε από τον Frederic Talgorn και ερμηνεύτηκε από τον WDR Rundfunkorchester Köln.

Η σειρά προβλήθηκε σε περισσότερες από 150 αγορές σε όλο τον κόσμο. Διανεμήθηκε ως 36 μίνι ταινίες, καθεμία από τις οποίες περιλάμβανε μια ξεχωριστή ιστορία, καθώς και 78 μισάωρα επεισόδια, όπου αυτά τα τόξα ιστορίας χωρίζονται σε πολλά μέρη. Μια αγγλική έκδοση, που δημιουργήθηκε από την Ocean Productions, άρχισε να προβάλλεται στον Καναδά στο TVOntario στις 6 Νοεμβρίου 2011. Ξεκίνησε επίσης να προβάλλεται στο Knowledge Network στις 8 Ιανουαρίου 2012. Στην Αυστραλία, άρχισε να προβάλλεται στο ABC3 στις 19 Αυγούστου 2012. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η σειρά ξεκίνησε μαζί με το Primo TV στις 16 Ιανουαρίου 2017. Η σειρά είναι επίσης επίσημα διαθέσιμη διαδικτυακά, μέσω συνεργατών μέσων ενημέρωσης, στο YouTube.

Επεξεργασία χαρακτήρων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]