Οι Ενενήντα Εννέα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Ενενήντα Εννέα: Διεθνής Οργάνωση Γυναικών Πιλότων, επίσης γνωστή ως 99s, ιδρύθηκε στις 2 Nοεμβρίου 1929, στο Ρούσβελτ Φίλντ του Βάλευ Στριμ της Νέας Υόρκης, για την αμοιβαία υποστήριξη και την προαγωγή των γυναικών πιλότων.

Οι Ενενήντα Εννέα είναι μια διεθνής οργάνωση για γυναίκες πιλότους που παρέχει επαγγελματικές ευκαιρίες για τις γυναίκες στην αεροπορία. Κλήθηκαν όλες οι 117 γυναίκες πιλότοι κάτοχοι άδειας εκείνη τη χρονική στιγμή, και η οργάνωση έλαβε το όνομα της απο τις 99 πιλότους που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση ή εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συγκρότηση ομάδας.

Συμμετοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνουν:

Ιδρυτικό μέλος η Μάργκαρετ Thomas "Tommy" Γουόρεν πιστεύει ότι μπορεί να ήταν ο νεότερος χάρτης κράτος του 99 μόνο 17 χρονών όταν μπήκε. Δεν ήταν παρών στην πρώτη συγκέντρωση γυναίκες αεροπόρους στο Long Island, τον οκτώβριο του 1929, αλλά πήγε στη Νέα Υόρκη με τη Φράνσις Harrell για τη δεύτερη συνάντηση στις 14 δεκεμβρίου στο σπίτι του Opal Kunz και διορίζονται για να εκπροσωπούν το Τέξας.[1]

Άλλα αξιοσημείωτα μέλη περιλαμβάνουν:

Επί του παρόντος,[πότε;] η οργάνωση έχει 5.230 μέλη σε τριάντα χώρες. Η αποστολή του Ninety-Nines είναι να προωθήσει την παγκόσμια κοινωνία μέσα από την πτήση, να παρέχει δικτύωση και ευκαιρίες για υποτροφίες για τις γυναίκες, εκπαίδευση σχετικά με την αεροπορία στo σύνολο και να διατηρήσει τις ιδιαιτερότητες της ιστορίας των γυναικών στην αεροπορία. Η Ninety-Nines, Inc. είναι μια μη κερδοσκοπική 501(c)3 οργάνωση. Η οργάνωση χωρίζεται σε "παραρτήματα" ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, όπως αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, επαρχίες του Καναδά, ακόμα και χώρες.

Σχετικά με το ταμείο υποτροφιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ενενήντα εννέα Αμέλια Έρχαρτ Ταμείο Υποτροφιών (AEMSF) πρόγραμμα βοηθά στη χρηματοδότηση της πτητικής εκπαίδευσης, τόσο για ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες γυναίκες πιλότους, με την απονομή υποτροφίας για ένα πλήρες πιστοποιητικό πιλότου ή αξιολόγηση στα εξέχοντα μέλη. Το AEMSF "Βραβείο Νέας Πιλότου" βοηθά μια γυναίκα αεροπόρο να τελειώσει την ιδιωτική πιλοτική της εκπαίδευση. Εκτός από την AEMSF πρόγραμμα, πολλά επιμέρους παραρτήματα του Ninety-Nines, δίνουν τις δικές τους υποτροφίες πτήσης προς όφελος των τοπικών γυναικών αεροπόρων. Επίδοξοι επαγγελματίες πιλότοι μπορούν να βρουν επαγγελματικό προσανατολισμό και μέντορες στο Ninety-Nines "Πρωτοβουλία Ηγεσίας Επαγγελματιών Πιλότων" πρόγραμμα.

Οι Ενενήντα Εννιά είναι οι ιδιοκτήτες και θεματοφύλακες του Αμέλια Έρχαρτ Birthplace Museum στο Atchison του Κάνσας. Η γενέτειρα της αεροπόρου Αμέλια Έρχαρτ ανακηρύχθηκε Εθνικό Ιστορικό Μνημείο, αποκαταστάθηκε από τις "99s" και διαθέτει μια πληθώρα από προσωπικά και οικογενειακά αναμνηστικά.

Δραστηριότητες και μουσείο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέλη της Ninety-Nines υποστηρίζουν τους στόχους του οργανισμού με το να είναι ενεργά σε πολλές δραστηριότητες σχετικές με την αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών σεμιναρίων εκπαίδευσης στην κοινότητα. Αir racing, από το Powder Puff Derby στο Palms to Pines και το Air Race Classic και airmarking αφιερώνοντας εθελοντικά το χρόνο τους για να ζωγραφίσουν ονόματα αεροδρομίων, ανεμολόγια και άλλα στοιχεία ταυτοποίησης σχετικά με τα αεροδρόμια και την Εθνική Διακολλεγιακή Ένωση Ιπτάμενων (NIFA). Οι περισσότεροι περιφερειακοί και εθνικοί NIFA διαγωνισμοί έχουν τις "99s" στο πάνελ των κριτών.

Τα διεθνή κεντρικά της εταιρείας είναι στο Will Rogers World Airport στην Οκλαχόμα ΣίτιΟκλαχόμα, περιλαμβάνουν το Μουσείο Γυναικών Πιλότων 99s. Eκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν ιστορικά έγγραφα, προσωπικά αντικείμενα, βίντεο και προφορικές ιστορίες, φωτογραφίες, αναμνηστικά και άλλα αξιόλογα εκθέματα από διάσημες γυναίκες πιλότους από όλο τον κόσμο. Η συλλογή του μουσείου και τα εκθέματα παρέχουν εικόνα σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες πιλότοι στην ανάπτυξη της αεροπορίας και το ιστορικό τους αποτύπωμα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Warren, Margaret "Tommy" (Ιαν.–Φεβ. 2002). «The Early Years». ninety-nines.org. The Ninety-Nines. Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2011. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]