Ντέιβ Φάρελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ντέιβ Φάρελ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση8  Φεβρουαρίου 1977
Plymouth
ΨευδώνυμοPhoenix
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμουσικός
μπασίστας
συνθέτης
Περίοδος ακμής1995
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ντέιβιντ Μάικλ Φάρελ (David Michael Farrell) γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1977 στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης, περισσότερο γνωστός ως Phoenix και είναι ο μπασίστας των Linkin Park και αυτός που κάνει τα πίσω φωνητικά. Αποφοίτησε το 1999 από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και πήρε πτυχίο πάνω στη φιλοσοφία. Μπορεί να παίξει μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, βιολί και τσέλο.

Προσωπική Ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν ήταν πέντε μετακόμισε στο Mission Viejo της Καλιφόρνια όπου πήγε στο Mission Viejo γυμνάσιο. Ο Φάρελ είχε διδαχτεί πώς να παίζει κιθάρα από τη μητέρα του και αναφέρει τον μεγαλύτερο αδελφό του ως πηγή έμπνευσης για να ασχοληθεί με το όργανο. Ήταν μέλος ενός χριστιανικού πανκ/ska συγκροτήματος ονομαζόμενο Tasty Snax. Αυτό που χρειαζόταν απολύτως η μπάντα ήταν ένας μπασίστας, έτσι ο Ντέιβ επέλεξε να κάνει τη μετάβαση από την ηλεκτρική κιθάρα στο μπάσο και από τότε παίζει αυτό. Ενώ ήταν στο κολλέγιο, μοιραζόταν το δωμάτιο με τον φίλο του Μπράντ Ντέλσον και έκαναν εξάσκηση από κοινού. Ο Μπράντ του έκανε πρόταση να παίξει μπάσο με τους Xero και αυτός δέχτηκε. Όμως, αφού έβγαλαν τον δίσκο "Xero Sampler Tape", ο Φάρελ έπρεπε να πάει σε περιοδεία με τους Tasty Snax γι' αυτό δεν θα μπορούσε να παίξει με τον Ντέλσον και την μπάντα του. Μετά την αλλαγή του ονόματός τους σε Snax, ο Φάρελ συνέχισε να παίζει μπάσο στο συγκρότημα πριν από την δεύτερη και τελική αναχώρηση του για να παίξει μπάσο με τους Linkin Park. Ο συνάδελφος του Φάρελ στους Snax, Mark Fiore, έγινε κάμεραμαν των Linkin Park.

Ο Φάρελ έχει αναφέρει ως επιρροές του τη μητέρα του και τον αδελφό του, τον Joe, καθώς και τους Weezer, Beatles, Deftones, The Roots, Bob Marley, Sarah McLachlan, Hughes & Wagner και Harrod & Funck.

Έχει παντρευτεί με τη Linsey Farrell από τις 28 Δεκεμβρίου του 2002 και το 2007 έγινε πατέρας. Έχει δύο αδελφούς, τον μεγαλύτερο αδελφό του τον λένε Τζο και τον μικρότερο, Τάιλερ. Ο Ντέιβ έχει δυο παιδιά, την Regan η οποία γεννήθηκε στις 29 Μάρτη 2007 και μια δεύτερη κόρη που γεννήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2008.

Το παρατσούκλι του (Phoenix) προήλθε από δύο τατουάζ φοινίκων που έχει στην πλάτη του. Επίσης, φημολογείται ότι ασχολείται με την μαγειρική τέχνη και κάνει ένα οικοτροφείο tri-tip με τον ειδικό στο μπάρμπεκιου Jason Felix. Του αρέσει το μεξικάνικο φαγητό. Τα ψευδώνυμά του είναι Phi Phi και Feenux και το ύψος του είναι 1,78 μέτρα. Ακόμη, όταν ήταν στο κολέγιο εργάστηκε ως ιστοριογράφος διαφύλαξης του ήχου.

Κάνει τα φωνητικά υποστήριξης στις ζωντανές εμφανίσεις των Linkin Park στα τραγούδια "The Little Things Give You Away" και "Hands Held High".

Ο ίδιος έχει πει: Μετά από μια μακρά περίοδο έξω από το συγκρότημα, είναι απίστευτο να επανέρχομαι και να είμαι πίσω στο mix. Εκτιμώ όλους όσους μας υποστηρίζουν τόσο στην ιστοσελίδα όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις μας περισσότερο από όσο θα μπορούσα ποτέ να εκφράσω. Για να έχω την ευκαιρία να κάνω κάτι που αγαπούσα πάντα, με μια δέσμη φίλων, είναι πραγματικά ευλογία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Linkin Park στο Wikimedia Commons