Νακλς (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Νακλς είναι μια αμερικανική τηλεοπτική μίνι-σειρά που δημιουργήθηκε από τον Τζον Γουίτινγκτον και τον Τόμπι Ασερ για την υπηρεσία streaming Paramount+, με βάση την σειρά Σόνικ ο Σκαντζόχοιρος που δημοσιεύτηκε από την Sega.

Είναι ένα spin-off της σειράς ταινιών "Σόνικ: Η Ταινία" και η πρώτη τηλεοπτική σειρά ζωντανής δράσης Σόνικ. Η σειρά λαμβάνει χώρα μεταξύ των γεγονότων των ταινιών Σόνικ: Η Ταινία 2 (2022) και Σόνικ: Η Ταινία 3 (2024), και ακολουθεί τον Νακλς την Έχιδνα καθώς εκπαιδεύει τον αντισμηναγό σερίφη Γουέιντ Γουίπλ στους τρόπους του πολεμιστή της έχιδνας. Ο Γουίτινγκτον ήταν επικεφαλής συγγραφέας, με τον Άσερ ως showrunner.


Ο Ίντρις Έλμπα επέστρεψε στο ρόλο του ως Νακλς από την ταινία και αστέρια μαζί με τον Άνταμ Πάλυ, επιστρέφοντας στον ρόλο του ως Γουέιντ. Η σειρά ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης επενδυτών ViacomCBS, με τον Έλμπα να είναι στο project. Η παραγωγή ξεκίνησε στο Λονδίνο της Αγγλίας τον Απρίλιο του 2023, με τον σκηνοθέτη των ταινιών Σόνικ, Τζεφ Φάουλερ να σκηνοθετεί το πρώτο επεισόδιο και να ανακοινώσει περαιτέρω casting. Ο Γκεντ Ράιτ, ο Μπράντον Τροστ, η Τζόρμα Τακκόν και η Κάρολ Μπάνκερ σκηνοθετούν τα ακόλουθα επεισόδια. Ο Τομ Χόου συνέθεσε την μουσική υπόκρουση.

Η σειρά Νακλς έκανε πρεμιέρα στο Paramount+ στις 26 Απριλίου 2024, με έξι επεισόδια. Στην Ελλάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Cosmote Series Marathon της Cosmote TV, στις 27 Απριλίου, 16:30 μμ. Πήρε μεικτές με θετικές κριτικές από τους κριτικούς.