Μαρ Μάρι Εμμανουήλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαρ[1]
Μάρι Εμμανουήλ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση19  Ιουλίου 1970
Χαντίθα
ΚατοικίαΣίδνεϊ
ΘρησκείαΧριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑσσυριακή γλώσσα
Ομιλούμενες γλώσσεςΑραβικά
Αυστραλιανά αγγλικά
ΣπουδέςΛύκειο Φαίρφιλντ
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιερέας
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαεπίσκοπος (από 2011)

Ο Μαρ Μάρι Εμμανουήλ (συριακά: ܡܵܪܝ ܡܐܵܪܝܼ ܥܲܡܵܢܘܼܐܹܝܠ), γεννημένος ως Ρόμπερτ Σλίμον, είναι επίσκοπος της Ασσυριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όπως σημειώνει η Sydney Morning Herald, είναι γνωστός για τον υπερσυντηρητισμό του· ειδικότερα, μιλάει δημόσια κατά των ΛΟΑΤ+ ατόμων, και κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ενεργός αντιφρονών του COVID-19.

Τον Αύγουστο του 2011, χειροτονήθηκε επίσκοπος από τον Μαρ Ζάγια Χοσάμπα και τον Μαρ Γιάκο Δανιήλ, μητροπολίτη της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, και κατέστη βοηθός επίσκοπος του τελευταίου. Διέκοψε τις σχέσεις του με την Αρχαία Εκκλησία της Ανατολής λόγω διαφωνιών με τον Καθολικό Πατριάρχη Αντάι Β’ και σήμερα υπηρετεί ως επίσκοπος στην Εκκλησία του Καλού Ποιμένος Χριστού, στο Γουέικλι του Σίδνεϊ στην Αυστραλία.

Στις 15 Απριλίου, ένας άγνωστος προσπάθησε να τον μαχαιρώσει μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά) Gemeinsame Normdatei. 1326373811. Ανακτήθηκε στις 17  Απριλίου 2024.
  2. Knott, Esther Han, Sally Rawsthorne, Perry Duffin, Matthew (15 Απριλίου 2024). «Christian leader, worshippers stabbed during service in Sydney's west». The Sydney Morning Herald (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Απριλίου 2024.