Μίλτος Γερολέμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μίλτος Γερολέμου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση20ος αιώνας
Λονδίνο
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός θεάτρου
ηθοποιός ταινιών
ηθοποιός τηλεόρασης
Περίοδος ακμής1995
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μίλτος Γερολέμου (αγγλικά: Miltos Yerolemou) είναι Βρετανός ηθοποιός ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως ο Σύριο Φορέλ (Syrio Forel) στην τηλεοπτική σειρά φαντασίας του HBO, Game of Thrones.[1]

Ο Γερολέμου έχει επίσης εμφανιστεί σε ταινίες όπως το Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει και Το κορίτσι από τη Δανία

Ζωή και σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γερόλεμου είναι γιος Κύπριων γονέων, γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την αποφοίτησή του, ο Γερολέμου δεν έκανε μαθήματα, αλλά αντίθετα έμαθε πώς να δρα βάσει σκηνικής εμπειρίας.

Από το 1997 έως το 2003 συμμετείχε τακτικά στην τηλεοπτική σειρά Hububb. Το 1998, είχε έναν δεύτερο ρόλο στο Middleton's Changeling, και το 1999, έλαβε μέρος σε μια κινηματογραφική προσαρμογή του σαιξπηρικού έργου Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι. Ακολούθησαν δύο επιπλέον ρόλοι στο ντοκιμαντέρ Neanderthal. Εμφανίστηκε επίσης στη βρετανική σειρά My Family, στο The West Wittering Affair και στη μικρού μήκους ταινία The Public Benefits.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ratcliffe, Amy (29 Μαΐου 2014). «Learning Water Dancing From 'Game of Thrones' Syrio Forel». Nerdist. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2016.