Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιατρικό Πανεπιστήμιο, Πλόβντιβ
Медицински университет, гр. Пловдив
Ίδρυση1945
Ακαδημαϊκό προσωπικό692 [1]
Φοιτητές3.800 [2]
ΤοποθεσίαΦιλιππούπολη, Βουλγαρία, Βουλγαρία
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης (βουλγαρικά: Медицински университет, град Пловдив), γνωστό μέχρι πρόσφατα ως Ανώτατο Ιατρικό Ινστιτούτο του Πλόβντιβ (ВМИ - Висш Медицински Институт – Пловдив), είναι ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε το 1945 και περιλαμβάνει τα Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής , Φαρμακευτικής , τμήμα Υγειονομικής φροντίδας ,ένα Ιατρικό Κολλέγιο (8 διαφορετικών ειδικοτήτων) και ιδιόκτητες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 2.000 κλινών.

Στο ιατρικό πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης λειτουργούν όλα τα απαραίτητα τμήματα για παροχή τριτοβάθμιας ιατρικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Παρέχει θεωρητική, προκλινική και κλινική εκπαίδευση, διαθέτει εργαστήρια, κλινικές και άλλες μονάδες με σύγχρονο εξοπλισμό - για τη διάγνωση και τη θεραπεία των νοσημάτων -, ενώ δίνει την δυνατότητα της εκπαίδευσης, πρακτικής εξάσκησης και έρευνας , στους φοιτητές Ιατρικής , Οδοντιατρικής και άλλων ειδικοτήτων. Η κεντρική βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου προσφέρει στους φοιτητές περισσότερους από 170.000 τόμους στον τομέα της ιατρικής σε πολλές γλώσσες, καθώς και μια αίθουσα υπολογιστών και ένα σύστημα τοπικού δικτύου πρόσβασης σε ερευνητικές εργασίες.

Το πανεπιστήμιο εκδίδει το δικό του επιστημονικό περιοδικό “ Folia Medica” , όπου δημοσιεύονται έρευνες επιστημόνων από διάφορες χώρες , ενώ εκτός από την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση υλοποιεί και την συνεχή ειδίκευση και εξειδίκευση των επιστημόνων υγείας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]