Θάνος Σακκάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θάνος Σακκάς
Γενικές πληροφορίες
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταγουιντσέρφερ

Ο Θάνος Σακκάς είναι Έλληνας πρωταθλητής της ιστιοσανίδας. Γεννήθηκε στον Πειραιά και πέρασε τα παιδικά του και εφηβικά του χρόνια στην Καστέλα και στο Μικρολίμανο κάνοντας ιστιοπλοΐα και κωπηλασία.

Ασχολείται με το άθλημα από τα τέλη της δεκαετίας του '70. Κατέχει παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ είναι και προπονητής όπως επίσης και στην κωπηλασία, το θαλάσσιο σκι και είναι κριτής wakeboard.

Παράλληλα με την καριέρα του στο σέρφινγκ, έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Greenwich της Αγγλίας, Management of Human Resources.

Από το 1998 μέχρι και το 2011 ήταν ο εκδότης του περιοδικού 3S Boards and Skis και διευθυντής της εταιρίας αθλητικών εκδηλώσεων.

Παγκόσμια Πρωταθλήμaτα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα/Αυστραλία 1997 MCRF / Lightweight 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα/Αυστραλία 1997 Mistral / Freestyle 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα/Ελλάδα 2000 Mistral / Matsres 5 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα/Ταϊλάνδη 2001 Mistral / Masters 7 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα/Αυστραλία 1997 ISAF / Freestyle 5 Διεθνές Πρωτάθλημα/Αυστραλία 1997 MORF / Heavyweight 3 Βαλκανικό Πρωτάθλημα/Ελλάδα 1995 Mistral / Overall 3 Εθνικό Πρωτάθλημα/Μ.Βρετανίας 1995 Division II / Heavy 5XΠανελλήνιοι τίτλοι Ολυμπιακής κλάσης 2X Πανελλήνιοι τίτλοι Funboard (course racing & slalom)