Γιώργος Καλοβελώνης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Γιώργος Καλοβελώνης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση23  Αυγούστου 1959
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααντισφαιριστής

Ο Γιώργος Καλοβελώνης, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Αυγούστου 1959, είναι Έλληνας πρώην αθλητής της αντισφαιρίσεως (τένις), ο οποίος αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ. Εκεί νικήθηκε και αποκλείσθηκε από τον πρώτο γύρο από τον κατά τρία έτη νεότερό του Νοτιοκορεάτη Κιμ Μπονγκ-σου. Επίσης, ο Καλοβελώνης αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στους αγώνες του Κυπέλλου Ντέιβις από το 1978 μέχρι το 1992.

Ο Καλοβελώνης έχει ύψος 1,91 μ. και είναι δεξιόχειρας. Ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία 11 ετών από τον Ο.Α. Φιλοθέης και την περίοδο 1976-77 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος εφήβων[1]. Η καλύτερη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη της ATP των καλύτερων αντισφαιριστών επιτεύχθηκε στις 23 Ιουνίου 1986, όταν έφθασε στη 208η θέση στο απλό ανδρών.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Καλοβελώνης ασχολήθηκε με την προπονητική του αθλήματος και υπήρξε προπονητής της Άννας Γερασίμου και του Βασίλη Μαζαράκη.


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Γιώργος Αρβανίτης στο φύλλο της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 2 Μαΐου 1980, σελ. 2: "Γιώργος Καλοβελώνης: Η μεγάλη ελπίδα του ελληνικού τένις"

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα George Kalovelonis της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).