Γιώργος Γάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Γιώργος Γάκης (γεν. 19 Αυγούστου 1966) είναι Έλληνας μουσικός και γνωστός εκπρόσωπος της μουσικής ροκ στην Ελλάδα. Τον Μάιο του 1993 ίδρυσε τους The Troublemakers, ένα πενταμελές συγκρότημα ροκ.

Ο Γάκης είναι ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας G. G. Records, με την οποία έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ: ”Keep on Rock ‘n’ Rollin” (1989), ”Pain in my ass” (1995), ”Forbidden Paradise” (2000), σε μουσική και στίχους του Γάκη. Έχει δώσει πάνω από 1.000 συναυλίες. Κατοικεί στα Ιωάννινα, όπου ασχολείται με τις επιχειρήσεις και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του Ιωαννίνων διοργανώνει το φεστιβάλ Castle Rock, στο οποίο έχουν συμμετάσχει γνωστοί διεθνώς καλλιτέχνες.

Τον Ιούνιο του 2010 ο Γάκης και το συγκρότημα του, μαζί με τα 60 μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Θεσσαλονίκης κυκλοφόρησαν ένα έργο κλασσικής μουσικής. Το ίδιο έτος ο Γάκης και οι The Troublemakers εγκαινίασαν την περιοδεία των Scorpions στην Ελλάδα.

Το 2012 ο Γάκης κυκλοφόρησε το άλμπουμ Too much ain’t never enough, το οποίο περιέχει 10 τραγούδια και 1 ειδική διασκευή ενός παραδοσιακού τραγουδιού. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Perris Records USA.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]