Γιονγκ Άγιαξ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιονγκ Άγιαξ
Ίδρυση1900
ΈδραΆμστερνταμ, Ολλανδία
ΣτάδιοΣπόρτπαρκ Ντε Τόεκομστ, Δήμος Άμστερνταμ
ΠρωτάθλημαΊιρστε Ντιβίζι
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση

Η Γιονγκ Άγιαξ (ολλανδικά: Jong Ajax) είναι η αναπληρωματική ομάδα του ΑΦΚ Άγιαξ, με βάση το Άμστερνταμ. Συμμετέχει στην Εέρστε Ντιβίζιε.[1]

Η ομάδα συμμετείχε στην Beloften Eredivisie, ανταγωνιζόμενοι τις αναπληρωματικές ομάδες άλλων ομάδων όπως Jong PSV, ΦΚ Χρόνινγκεν και ΑΖ '67 Άλκμααρ. Έχει κερδίσει την Beloften Eredivisie 8 φορές (ρεκόρ τίτλων) και το KNVB Reserve Cup 3 φορές, όταν η πιο πετυχημένη αναπληρωματική ομάδα της Ολλανδίας. Κερδίζοντας την Beloften Eredivisie, είχε το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Κύπελλο Ολλανδίας (ποδόσφαιρο ανδρών), φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά σε 3 περιπτώσεις.

Από το 2013-14 η ομάδα συμμετέχει στην Εέρστε Ντιβίζιε.[2]. Προηγουμένως αγωνιζόταν στην Beloften Eredivisie η οποία ήταν πρωτάθλημα για αναπληρωματικές ομάδες που δεν περιλαμβανόταν στις επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές δομές των πρωταθλημάτων της χώρας. Οι ποδοσφαιριστές επιτρεπόταν να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ αναπληρωμαικής και πρώτης ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν.[3] Αυτό δεν ισχύει πλέον, αφού η ομάδα αγωνίζεται στην Εέρστε Ντιβίζιε, το δεύτερο επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ολλανδίας. Έδρα της ομάδας είναι το Σπόρτπαρκ Ντε Τόεκομστ και σε μερικές περιπτώσεις το Άμστερνταμ Αρίνα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Reserveteams Ajax en Twente in Jupiler League». AD.nl. 23 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2013. 
  2. «Jong Ajax wordt tegen Telstar ontgroed in Eerste Divisie». Ajaxlife.nl. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2013. 
  3. «Reserveteams Ajax en Twente in Jupiler League». AD.nl. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2013. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]