Βικιπαίδεια:Απονομή Βραβείων για τον Ψηφιακό Διαγωνισμό Wiki Loves EU

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Απονομή Βραβείων για τον Ψηφιακό Διαγωνισμό Wiki Loves EU[επεξεργασία κώδικα]

Λογότυπο Διαγωνισμού "Wiki Loves EU" - Σχεδιασμός: Balint Boroka

Η Inter Alia, το GLAM Hack και η Wikimedia Community User Group Greece, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, συνδιοργανώνουν απονομή βραβείων για τις νικήτριες και τους νικητές του ψηφιακού διαγωνισμού Wiki Loves EU (1-9 Μάη 2019).

Η απονομή βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00-21:00, στη Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, 10672, Αθήνα).

Σχετικά με τον διαγωνισμό[επεξεργασία κώδικα]

Το Wiki Loves EU είναι ένας διαγωνισμός με θέμα τη συγγραφή, την επεξεργασία και τον εμπλουτισμό των λημμάτων της Βικιπαίδειας σχετικά με την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου).

Αφίσα της απονομής βραβείων του διαγωνισμού "Wiki Loves EU" 2019 - Σχεδιασμός: GLAMHacker

Ο πρώτος νικητής ή η πρώτη νικήτρια κερδίζει ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2019, προκειμένου να παρακολουθήσει το τελικό συνέδριο της δράσης: "A new narrative for Europe: Bringing more union into the European Union”, η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Europe for Citizens της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση που ο νικητής ή η νικήτρια είναι κάτω των 18 ετών, απαιτείται η παρουσία συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ωστόσο, η Inter Alia δεν δύναται να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του/της συνοδού.

Οι άλλοι δύο νικητές ή οι άλλες δύο νικήτριες του διαγωνισμού θα λάβουν δωροεπιταγές αξίας €150 και €100 αντίστοιχα.

Οι νικητές και οι νικήτριες θα ανακοινωθούν με βάση το username με οποίο συμμετείχαν. Με σκοπό την προστασία των προσωπικών δεδομένων, Τα πραγματικά ονόματα των νικητών και των νικητριών δεν θα ανακοινωθούν δημόσια παρά μόνο αν το επιθυμούν οι ίδιοι. Η επικοινωνία με τους νικητές και τις νικήτριες θα πραγματοποιηθεί ιδιωτικά και τα στοιχεία δεν θα δωθούν σε τρίτους. Η εκδήλωση θα φωτογραφηθεί αλλά όποιος ή όποια επιθυμιεί μπορεί να εξαιρεθεί από τη φωτογράφιση.

Φωτογραφίες από τη βράβευση[επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]