Αφιέρωμα σε Φως

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το 2020, όπως φαίνεται από το Τζέρσεϊ Σίτι
Το 2014, όπως φαίνεται από το Μπρούκλιν
Το Αφιέρωμα σε Φως δημιουργήθηκε στο Battery Parking Garage το 2018
Το 2010, όπως φαίνεται από το Μπρούκλιν

Το Αφιέρωμα σε Φως είναι καλλιτεχνική εγκατάσταση που δημιουργήθηκε σε ανάμνηση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Αποτελείται από 88 κάθετους προβολείς διατεταγμένους σε δύο στήλες φωτός για να αναπαριστούν τους Δίδυμους Πύργους. Βρίσκεται έξι τετράγωνα νότια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου πάνω από το Battery Parking Garage στην πόλη της Νέας Υόρκης. Το Αφιέρωμα σε Φως ξεκίνησε ως προσωρινή ανάμνηση των επιθέσεων στις αρχές του 2002, αλλά έγινε ετήσια εκδήλωση, που παράγεται επί του παρόντος στις 11 Σεπτεμβρίου από τη Municipal Art Society of New York. Το Αφιέρωμα σε Φως σχεδιάστηκε από τους καλλιτέχνες John Bennett, Gustavo Bonevardi, Richard Nash Gould, Julian LaVerdiere και Paul Myoda και τον σύμβουλο φωτισμού Paul Marantz.

Τις καθαρές νύχτες, τα φώτα είναι ορατά από πάνω από 60 μίλια (97 χλμ.), ορατά σε όλη την πόλη της Νέας Υόρκης και στο μεγαλύτερο μέρος των προαστίων του Βόρειου Νιου Τζέρσεϊ και του Λονγκ Άιλαντ. Τα φώτα φαίνονται επίσης στην κομητεία Fairfield του Κονέκτικατ, καθώς και στις κομητείες Westchester, Orange και Rockland στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο δέσμες κοστίζουν περίπου 1.626 $ (υποθέτοντας 0,11 $ ανά kWh) για να λειτουργήσουν για 24 ώρες. Οι 88 προβολείς xenon (44 για κάθε πύργο) καταναλώνουν 7.000 Watt ο καθένας. Από το 2011, το ετήσιο κόστος για ολόκληρο το έργο ήταν περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια.

Το 2011, όπως φαίνεται από το East Village

Λόγω της πανδημίας COVID-19 και της ανάγκης για κοινωνική απόσταση, αρχικά ανακοινώθηκε ότι η εγκατάσταση δεν θα ανάψει στη 19η επέτειο των επιθέσεων τον Σεπτέμβριο του 2020, για πρώτη φορά από τη δημιουργία της. Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε αργότερα ότι η πολιτεία θα παράσχει προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και επίβλεψη για να επιτρέψει τη διεξαγωγή του φόρου τιμής όπως είχε προγραμματιστεί.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]