Αριστείδης Πατρινός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αριστείδης Πατρινός
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Αριστείδης Πατρινός (Ελληνικά)
Γέννηση1947
Αλεξάνδρεια
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Νορθουέστερν
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταακαδημαϊκός
ΕργοδότηςΠανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο Αριστείδης Πατρινός είναι πρωτοπόρος στην συνθετική βιολογία και πρώην διευθυντής του "Human Genome Project" (Πρόγραμμα Ανθρώπινου Γονιδιώματος).

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1947 από Έλληνες γονείς στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αποφοίτησε από ελληνικά και βρετανικά σχολεία και το 1965 εγκατέλειψε το Κάιρο για να εγκατασταθεί στην Αθήνα. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με την αποφοίτησή του το 1970, μετακόμισε στις ΗΠΑ και σπούδασε στο Σικάγο, στο Northwestern University. Το 1975 έλαβε το διδακτορικό και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ. Από αυτή την θέση συνεργάστηκε με το Τμήμα Ενέργειας και τα συνεργαζόμενα εργαστήριά του στην Νέα Υόρκη και στο Τενεσί. Εγκαταστάθηκε τελικά στην Ουάσινγκτον και έγινε μέλος πλήρους απασχόλησης στο Τμήμα Ενέργειας των ΗΠΑ.

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πατρινός έχει λάβει δυο βραβεία Secretary's Gold Honor από το Τμήμα Ενέργειας και τρία βραβεία Presidential Rank Awards, αλλά και αρκετά τιμητικά βραβεία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]