Αποθήκη (δωμάτιο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μια ακατάστατη και σκοτεινή αποθήκη
Αποθήκη με τα πράγματα αφημένα σε τυχαίες θέσεις

Αποθήκη είναι ένα δωμάτιο σε ένα κτήριο για την αποθήκευση αντικειμένων. Καθώς δεν είναι σχεδιασμένο για κατοικία, συχνά είναι μικρό και χωρίς παράθυρα. Τέτοια δωμάτια έχουν συχνά λιγότερες απαιτήσεις πυροπροστασίας, φωτισμού και εξόδου κινδύνου σε σύγκριση με τα δωμάτια που προορίζονται για κατοικία.

Σε επιχειρήσεις, η αποθήκη είναι ένας χώρος όπου οι τοποθετούνται προϊόντα από που στη συνέχεια βγαίνουν όταν το κατάστημα αρχίζει να αδειάζει ή όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Σε κατοικίες, οι αποθηκευτικοί χώροι χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση εργαλείων ή αντικειμένων που δεν χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Ο όρος χρησιμοποιείται συχνά και για μικρά ανεξάρτητα κτήρια για αποθήκευση τροφίμων, εξοπλισμού και λοιπά. Ιστορικά, οι οικιακοί αποθηκευτικοί χώροι ήταν συχνά στενοί και σκοτεινοί, ακόμα και σε διαφορετικούς ορόφους από τους κύριους ορόφους του κτηρίου, όπως σε ένα υπόγειο ή σε μια σοφίτα.

Μια αποθήκη μπορεί να κλειδώνει και μπορεί να βρίσκεται σε κατοικία ή σε κοινόχρηστο κτήριο, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Ενοικίαση αποθηκευτικών χώρων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν εταιρείες που νοικιάζουν αποθηκευτικούς χώρους όπου ιδιώτες και εταιρείες μπορούν να αποθηκεύσουν αντικείμενα.[1]

Τηλεοπτικά προγράμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα γκαράζ και άλλοι αποθηκευτικοί χώροι μπορεί να γεμίσουν με αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται ή σκουπίδια που ούτε έχουν πεταχτεί ούτε επισκευαστεί ακόμα ή με πράγματα τα οποία κανείς δεν μπορεί να ξεφορτωθεί. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα καταναγκαστικής αποθησαύρισης και τότε τα αντικείμενα αποθηκεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε η κατάσταση γίνεται πολύ δυσάρεστη. Η τηλεοπτική εκπομπή Hoarders είναι μία από τις πολλές τηλεοπτικές εκπομπές που προσπαθούν να βοηθήσουν άτομα με τέτοια προβλήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν πολύτιμες αντίκες που έχουν αποθηκευτεί και ξεχαστεί. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα American Pickers[2] είναι μια εκπομπή στην οποία οι παρουσιαστές ανατρέχουν σε παλιές συλλογές αναζητώντας πολύτιμες αντίκες.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. א.אמובילים
  2. «Skattejegerne - Strømme online | TV Guide» (στα Νορβηγικά). Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2023.