Όλγα Τρατς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Όλγα Τρατς
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
О́льга Сергі́ївна Трач (Ουκρανικά)
Γέννηση15  Νοεμβρίου 1988
Ντνίπρο
Χώρα πολιτογράφησηςΟυκρανία
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπετοσφαιρίστρια[1]
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Όλγα Τρατς (γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1988) είναι Ουκρανέζα διεθνής πετοσφαιρίστρια η οποία αγωνίζεται ως κεντρική.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Όλγα Τρατς έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της πετοσφαίρισης στις ακαδημίες της Ντνίπρο, ομάδα της Ουκρανίας. Στη Ντνίπρο παρέμεινε μέχρι το 2006, όταν και υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Μπίλα Τσέρκβα, ομάδα επίσης της Ουκρανίας, σε ηλικία 18 ετών. Στη Μπίλα Τσέρκβα παρέμεινε για ένα χρόνο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει κάποιο τίτλο.

Το 2007 μετεγγράφη στην Σεβεροντοντσάνκα, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια έχοντας καταφέρει μάλιστα να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ουκρανίας το 2009.

Το 2011, η Όλγα Τρατς αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα της στο Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα στην Αζεριόλ Μπακί. Ωστόσο, το πέρασμά της από την Αζεριόλ αποδείχθηκε σύντομο, καθώς λίγο καιρό μετά την μεταγραφή της, αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα της Τρατς ήταν η Πιάτρα Νέαμτ, ομάδα της Ρουμανίας, στην οποία παρέμεινε για κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, καθώς τον Ιανουάριο του 2013 ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτησή της από τον Ολυπιακό Πειραιώς. Στην ομάδα του Πειραιά ήρθε για να αντικαταστήσει την Αλεοσκάρ Μπλάνκο, η οποία είχε αποχωρήσει από το σύλλογο λίγο καιρό νωρίτερα. Η 'Ολγα Τρατς παρέμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 και κατάφερε να κατακτήσει με το σύλλογο όλους τους εγχώριους τίτλους που διεκδίκησε.

Το καλοκαίρι του 2013 ταξίδεψε στην Πολωνία για λογαριασμό της Μπουντοβλάνι Λοτζ, στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Όλγα Τρατς είναι διεθνής με την εθνική ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών της Ουκρανίας από το 2008 και έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1 Πρωτάθλημα Ουκρανίας: 2009
  • 1 Κύπελλο Ουκρανίας: 2009
  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2013
  • 1 Κύπελλο Ελλάδας: 2013

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) CEV database. 1764. Ανακτήθηκε στις 6  Μαΐου 2022.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]