Έλα Ρίντε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Έλα Ρίντε
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση24  Οκτωβρίου 1938
Ερφούρτη
Χώρα πολιτογράφησηςΛαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας
Γερμανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααθλήτρια της αντισφαίρισης

Η Έλα Ρίντε (γερμανικά: Hella Riede), (γεννημένη σαν "Hella Vahley" στην Ερφούρτη στις 24 Οκτωβρίου 1938), ήταν Γερμανίδα πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης στην Ανατολική Γερμανία.

Η πρώτη της επαφή με την αντισφαίριση ήταν όταν μάζευε τις μπάλες από τα γήπεδα (ball boy) του τοπικού συλλόγου αντισφαίρισης, Ροτ Βάις Ερφούρτης. Εκεί αναγνώρισε το ταλέντο της ο Καρλ-Χάιντς Στουρμ και την έγραψε στον σύλλογο, το 1954 συμμετείχε στο πρωτάθλημα νέως το οποίο και κατέκτησε. Έπειτα σπούδασε στον Πανεπιστήμιο "Ματίνος Λούθηρος", αργότερα δίδαξε στη σχολή[1]. Το 1963 κέρδισε το διεθνές πρωτάθλημα της Πολωνίας στο μεικτό με συμπαίκτη τον Πέτερ Φέρμαν.

Ήταν πρωταθλήτρια Ανατολικής Γερμανίας στο απλό το 1965, 1966 και το 1969. Συμμετείχε επίσης στα τουρνουά της Τζακάρτα και του Zinnowitz, από τα λίγα που επέτρεπε τότε το καθεστώς να συμμετάσχει. Το 1965 παντρεύτηκε τον Ντίτερ Ρίντε πρωταθλητή δρόμων ταχύτητας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Die Weingärtenschule-ein Teil meiner Jugend». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2017. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • R. Streppelhoff: Tennis als Leistungssport in der DDR. In: Stadion. Internationale Zeitschrift für Geschichte des Sports. 23 (2007), 2, S. 243-264