Άντριου Λο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άντριου Λο
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1966
Cheadle Hulme
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Σέφιλντ
Cheadle Hulme School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταοικονομολόγος
ΕργοδότηςGoldman Sachs

Ο Άντριου Λο είναι Βρετανός οικονομολόγος και φιλανθρωπιστής. Εργάζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Caxton Associates, μιας εταιρείας που εδρεύει στην πλατεία Μπέρκλεϊ στο Λονδίνο.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άντριου Λο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στόκπορτ της Αγγλίας. Ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του ήταν νοσοκόμα. Φοίτησε στο γυμνάσιο Cheadle Hulme. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στο Νότιο Γιόρκσαιρ, με πτυχίο στα οικονομικά το 1987.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα των οικονομικών στην εταιρία County NatWest, τώρα γνωστό ως NatWest. Στη συνέχεια εργάστηκε ως έμπορος στην Τράπεζα Χημείας. Το 1996 προσχώρησε στην Goldman Sachs όπου έγινε διευθύνων σύμβουλος.

Το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην Caxton Associates στο Λονδίνο. Το 2008 έγινε επικεφαλής της Επενδυτικής Υπηρεσίας. Από το 2012 υπηρετεί στην ίδια εταιρεία ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Πολιτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τον Μάιο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2015 δώρισε 947,911 λίρες στο Συντηρητικό Κόμμα και έγινε ο 11ος μεγαλύτερος δωρητής του εν λόγω κόμματος εκείνη την περίοδο.

Φιλανθρωπία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνδιευθύνει το Οικογενειακό Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Νόμου μαζί με την σύζυγό του. Το ζευγάρι υποστηρίζει πολλούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Exchange Policy με έδρα του Ουέστμινστερ. Το 2014 δώρισαν 1 εκατομμύριο λίρες στην εταιρεία The Lowry στο Σάλφορντ, της οποίας οι χώροι μέσα στην πινακοθήκη μετονομάστηκαν σε The Andrew και Zoë Law Galleries.

Ο Λο είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των κύριων ομιλητών για τα σχολεία, το οποίο καλεί τους δημόσιους ομιλητές να στηρίζουν τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανήκει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνικής Οικονομίας. Επιπλέον είναι διευθυντής του ιδρύματος Hotcourses, που βοηθά τους ευάλωτους μαθητές στην Κένυα.

Σε ένα άρθρο του στην The Huffington Post το 2014 κάλεσε τους διευθυντές των ιδιωτικών εταιρειών να γίνουν πιο φιλάνθρωποι.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι παντρεμένος με την Ζόει Λο, μια καλλιτέχνη μεικ-απ που εργάστηκε για την Βρετανίδα τραγουδίστρια Dido. Είναι εκατομμυριούχος και υποστηρικτής της Μάντσεστερ Σίτι. Κατέχει τον "Manchester City vs Sheffield United", έναν πίνακα του Λ. Σ. Λόουρι του 1938.