Άμεση Δημοκρατία Τώρα!

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Άμεση Δημοκρατία Τώρα! επίσης γνωστή ως Αληθινή Δημοκρατία Τώρα! (στα ισπανικά, όπως Democracia Real Ya Grecia)[1] ήταν Ελληνική οργάνωση και κίνημα, αποτελούμενη από απλούς πολίτες[2], οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις ελληνικές διαμαρτυρίες του 2011. Το κίνημα ήταν εμπνευσμένο από το ισπανικό κίνημα Αληθινή Δημοκρατία Τώρα, το κίνημα Πραγματική Δημοκρατία Τώρα διοργάνωνε διαδηλώσεις στην Ελλάδα και δημοσίευε τις διαδικασίες των λαϊκών συνελεύσεων στην κεντρική συγκέντρωση στη Πλατεία Συντάγματος.

Το κίνημα ήταν η πρώτη μεγάλη ελληνική πολιτική οντότητα που σχηματίστηκε από πολίτες που δεν υποστήριζαν κανένα από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας. Το κίνημα δεν ήταν κόμμα, αλλά ήταν πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών καθώς και τρόπος με τον οποίο τα μέλη της, που είναι γνωστοί ως "αγανακτισμένοι", δείχνουν την αποδοκιμασία τους και την απόρριψη του σημερινού πολιτικού στάτους κβο όπου δύο μεγάλα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία.[3]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο» Πραγματική Δημοκρατία Τώρα!. www.real-democracy.gr. 24 Μαΐου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2011. 
  2. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο» Ποιοι είμαστε;. www.real-democracy.gr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2011. 
  3. Aris Portosalte. Πνίγηκε στο καπνογόνο και η μαμή της Ιστορίας.... www.skai.gr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Φεβρουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2011.