Winx Club

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Winx Club
ΕίδοςΣύγχρονη Φαντασία, Επιστημονική Φαντασία
ΔημιουργοίΙγκίνιο Στράφι
Μουσική τίτλωνRainbow
"Κάτω από τον αστερισμό των Winx" (Κύκλος 1-3)
"Οι Winx επιστρέφουν" (Κύκλος 4)
Nickelodeon
"Winx είστε μαγικές τώρα" από τη Σύμφονικ Μίλερ
"We are the Winx" (κύκλος 5)
" Rising up together" (κύκλος 6)
ΧώραΙταλία
Αριθμός κύκλων8
Αριθμός επεισοδίων208
Παραγωγή
ΠαραγωγήRainbow S.r.l. (Viacom)
Nickelodeon
Rai Fiction
Διάρκεια19 - 23 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςRai 2
Alter (Ελλάδα)
Nickelodeon Greece
Αναλογία πλευρών4:3 (Από τον 1ο έως τον 4ο κύκλο), 16:9 (Από τον 5ο κύκλο και μετά)
Προβολή28 Ιανουαρίου 2004–
σήμερα
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttp://online.winxclub.com/centro-web/

Το Winx Club είναι ιταλική σειρά κινουμένων σχεδίων φαντασίας και περιπέτειας του 2004 που δημιουργήθηκε από τον Iginio Straffi και παράγεται από τη Rainbow S.p.A. σε συνεργασία με το Nickelodeon και τη Rai Fiction. Η σειρά αυτή των 208 επεισοδίων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 14 χρονών και έχει δημιουργήσει ένα διεθνές δικαίωμα σε παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, DVD, και τρεις ταινίες μεγάλου μήκους CGI που προβάλλονται διεθνώς.

To 2011, αφού το Nickelodeon απέκτησε τα δικαιώματα του Winx Club, κυκλοφόρησε τέσσερα μιας-ώρας mega επεισόδια συνοψίζοντας τους κύκλους 1 και 2 και προέβαλλε τον 3ο και τον 4ο κύκλο.

Ο 5oς κύκλος έκανε πρεμιέρα στην Αμερική τον Αύγουστο του 2012 με τίτλο Winx Club: Beyond Believix, και ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013, όπου και έκανε πρεμιέρα ο 6ος κύκλος, ο οποίος ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2014 (Winx Club: Bloomix), όπου κυκλοφόρησε η τρίτη ταινία με τίτλο The Mystery of the Abyss και παίρνει μέρος στα γεγονότα μετά το τέλος του 5ου κύκλου. Είναι πιθανόν να υπάρξουν περισσότεροι κύκλοι μιας και η Rainbow ανέφερε ότι ο πέμπτος και έκτος κύκλος θα είναι η αρχή του Winx Club που θα τις πάει σε ένα "άλλο επίπεδο". Και αυτό γιατί η σειρά θα προβάλλεται και σε δισδιάστατη και σε τρισδιάτατη μορφή ταυτόχρονα. Ο Iginio Straffi ακόμη είπε ότι η σειρά μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το 2015.

1ος Κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα συνηθισμένο κορίτσι από τη Γη, η Μπλουμ ζει μια απολύτως φυσιολογική ζωή στην Γκαρντένια μέχρι που συναντά τη Στέλλα, μια πριγκίπισσα από τον πλανήτη Σολάρια, που βρισκόταν σε κίνδυνο. Πηγαίνοντας να βοηθήσει τη Στέλλα, η Μπλουμ ανακαλύπτει τις μαγικές δυνάμεις της. Η Στέλλα προσπαθεί να πείσει την Μπλουμ να ενταχθεί στο Αλφέα, το καλύτερο σχολείο για νεράιδες σε όλη τη μαγική διάσταση.

Στο Αλφέα, η Μπλουμ συγκροτεί το Winx Club, τα μέλη του οποίου είναι οι τέσσερις φίλες και συγκάτοικές της: η Στέλλα, η Μούσα, η Τέκνα και η Φλόρα. Λίγο αργότερα, γίνονται φίλοι με τους σπεσιαλίστες από το Κόκκινο Σιντριβάνι: τον Σκάι, τον Μπράντον, τον Ρίβεν και τον Τίμι. Οι σπεσιαλίστες τελικά γίνονται ενδιαφέροντα αγάπης. Τα κορίτσια του Winx Club επίσης συναντούν τους εχθρούς τους, μία τριάδα μαγισσών που ονομάζονται Trix (Τριξ): η Άισι, η Ντάρσι και η Στόρμι. Είναι οι μεγαλύτερες του Συννεφόπυργου, ένα σχολείο μαγισσών ισάξιο του Αλφέα, αναζητώντας τη δύναμη της Φλόγας του Δράκου, τη δύναμη που δημιούργησε τη μαγική διάσταση. Υποτίθεται ότι υπάρχει μια σπίθα από τη Φλόγα του Δράκου στο μαγικό δαχτυλίδι της Στέλλας.

Η ανελέητη επιδίωξη των Τριξ του δαχτυλιδιού οδηγεί σε πολλές συναντήσεις και μάχες με το Winx Club. Η Μπλουμ επίσης αρχίζει να ανακαλύπτει τα μυστικά της καταγωγής της και τις μαγικές της δυνάμεις. Μαθαίνει από τις Τριξ (τις μάγισσες) ότι η Φλόγα του Δράκου είναι μέσα στο σώμα της και ότι αυτή είναι η τελευταία πριγκίπισσα του κατεστραμμένου βασιλείου του Ντόμινο.

Μετά την αποκάλυψη της καταγωγής της, οι Τριξ κλέβουν τη δύναμη της Φλόγας του Δράκου. Η Άισι, η Ντάρσυ και η Στόρμι χρησιμοποιούν αυτή τη δύναμη για να κατακτήσουν τον Συννεφόπυργο, καλούν τον Στρατό της Αποσύνθεσης, και καταστρέφουν το Κόκκινο Σιντριβάνι. Η Μπλουμ συνειδητοποιεί ότι έχει ακόμα μερικές από τις δυνάμεις της και μετά από μια δύσκολη μάχη, οι Winx καταφέρνουν να νικήσουν τις Τριξ. Μετά τη μάχη, οι Τριξ στέλνονται σε ένα άσυλο κάθαρσης στη Φυλακή της Λίμνης του Φωτός (αλλιώς και Οχυρό του Φωτός).

2ος Κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τους, το Winx Club επιστρέφει στο Αλφέα για να ξεκινήσουν το δεύτερο έτος τους. Συναντούν μια καινούρια νεράιδα, τη Λέιλα, που ενώνεται με την ομάδα και ζητά τη βοήθειά τους στη διάσωση των Pixie φίλων της που κρατούνται όμηροι από τον άρχοντα Ντάρκαρ. Τα κορίτσια επίσης συναντούν άλλον ένα σπεσιαλίστα, τον Ίλια, ο οποίος γίνεται ενδιαφέρον αγάπης για τη Φλόρα.

Ο Άρχοντας Ντάρκαρ θέλει να ανακαλύψει βρίσκεται το Μικροσκοπικό Χωριό για να κλέψει το κομμάτι του Κώδικα που είναι κρυμμένο εκεί. Υπάρχουν τέσσερα κομμάτια του Κώδικα, ένα κομμάτι για κάθε μία από τις τέσσερις περιοχές: το Μικροσκοπικό Χωριό, το Κόκκινο Σιντριβάνι, τον Συννεφόπυργο και το Αλφέα. Μαζί, τα τέσσερα κομμάτια ανοίγουν την πύλη για το Βασίλειο του Realix, όπου η απόλυτη δύναμη μπορεί να βρεθεί. Ο Άρχοντας Ντάρκαρ ελευθερώνει τις Τριξ από τη Λίμνη του Φωτός και στρατολογεί τη βοήθειά τους στην αναζήτησή του για να πάρει τον έλεγχο των μαγικών κόσμων. Ο Άρχοντας Ντάρκαρ είναι στην πραγματικότητα η "Σκιά του Φοίνικα", και χειρίζεται τη μαύρη δύναμη που είναι ισοδύναμη με τη Φλόγα του Δράκου. Οι συνδυασμένες δυνάμεις της Φλόγας του Δράκου και της Σκιάς του Φοίνικα απαιτούνται για να ανοίξει η πύλη του Realix. Ο Ντάρκαρ μετατρέπει την Μπλουμ σε Σκοτεινή Μπλουμ για να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της Φλόγας του Δράκου: ωστόσο, η αγάπη της Μπλουμ για τον Σκάι είναι αρκετά ισχυρή για να ξεπεράσει τη σκοτεινή μεταμόρφωση, και το Winx Club είναι σε θέση να νικήσει το Ντάρκαρ και τις Τριξ.

3ος Κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξορισμένος στη Διάσταση Ωμέγα μετά τη ήττα του Άρχοντα Ντάρκαρ, οι Τριξ είναι ικανές να δραπετεύσουν με τον Βάλτορ, ένα μάγο εν μέρει υπεύθυνο για την καταστροφή της χώρας-σπίτι της Μπλουμ, τον Ντόμινο. Αποφασίζουν να συνεργαστούν και σχεδιάζουν να εισβάλουν σε διάφορες περιοχές στη χώρα του Μάτζιξ και αναζητούν εκδίκηση από εκείνους που τους φυλάκισαν, κλέβοντας τους μαγικούς θησαυρούς και τις πηγές ενέργειας από κάθε βασίλειο. Το Winx Club ξεκινά τον τρίτο χρόνο του στο Αλφέα και τα κορίτσια μαθαίνουν για τις μοναδικές Enchantix μεταμορφώσεις τους, που αποκτιούνται δείχνοντας μια θυσία.

Η Λέιλα είναι αναστατωμένη όταν ανακαλύπτει ότι οι γονείς της έχουν δημιουργήσει έναν προσυμφωνημένο γάμο για αυτήν με κάποιον από την πλουσιότερη οικογένεια του Άνδρους. Ο συμφωνημένος αρραβωνιαστικός, ένας νεαρός μάγος που ονομάζεται Ναμπού είναι επίσης αναστατωμένος με αυτό μιας και ο ίδιος θεωρεί ότι κάποιος πρέπει να παντρευτεί κάποιον που πραγματικά αγαπά, και τρέχει μακριά από το σπίτι του ώστε να μπορεί να βρει τη Λέιλα και να μάθει ποια πραγματικά είναι. Αργότερα την ερωτεύεται, και αποφασίζει να βοηθήσει τις Winx στον αγώνα κατά του Βάλτορ.

Το Μυστικό του Χαμένου Βασιλείου (Πρώτη Ταινία)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία ξεκινά λίγο μετά τον τρίτο κύκλο με τον Βάλτορ ηττημένο και τη μαγική διάσταση ασφαλή προς το παρόν.

Ένας αόρατος αφηγητής αρχίζει να μιλάει για ένα κορίτσι που ανακάλυψε ότι ήταν νεράιδα και πριγκίπισσα: η Μπλουμ. Αν και η ιστορία της είναι μαγική, είναι χωρίς τέλος. Η ιστορία θα έχει ένα τέλος όταν η κοπέλα γράφει το τέλος-δηλαδή δημιουργεί το τέλος.

Η σκηνή αλλάζει για να δείξει έξι μορφές με μανδύες: τις Winx.Η Μπλουμ και οι φίλες της είναι σε μια αναζήτηση για τους γονείς της Μπλουμ, τον Βασιλιά Όριτελ και τη Βασίλισσα Μάριον που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή της Μπλουμ για πάντα. Τα κορίτσια είναι στον δρόμο για να βρουν τον Χάγκεν, έναν σιδερά που σφυρηλάτησε κάποτε το ξίφος του Βασιλιά Όριτελ. Τα κορίτσια με επιτυχία γλιστράν μέσα στο κάστρο αλλά λόγω ενός λάθους της Στέλλας, αναγκάζονται σε μια μάχη με τα ρομπότ φρουρούς του Χάγκεν. Ευτυχώς, η Μπλουμ τελειώνει τη μάχη χρησιμοποιώντας τη Φλόγα του Δράκου της για να καταστρέψει την πηγή της τροφοδοσίας τους. Ο Χάγκεν τότε κρατάει την Μπλουμ με το σπαθί του από θυμό για τα κορίτσια Winx που καταπάτησαν το κάστρο του αλλά η Φαραγκόντα φτάνει εγκαίρως για να τον σταματήσει.

Στο Αλφέα, η Μπλουμ, ο Χάγκεν και η Φαραγκόντα μιλούν στο γραφείο της. Σε ένα σχόλιο που κάνει ο Χάγκεν σχετικά με τη διακόσμηση του σχολείου, η Φαραγκόντα εξηγεί ότι μερικές νεράιδες φεύγουν από το σχολείο για να τελειώσουν το ταξίδι τους και να γίνουν Νεράιδες Φύλακες: Όλες από τις Winx εκτός της Μπλουμ. Η Μπλουμ τότε ρωτά τον Χάγκεν αν μπορεί να αισθανθεί το σπαθί που είχε σφυρηλατήσει για τον πατέρα της, ένα σπαθί που δεν μπορεί να χωριστεί ποτέ από το αφεντικό του. Ο Χάγκεν δηλώνει ότι έχει ψάξει για αυτό το σπαθί για χρόνια για να βρει τους γονείς της αλλά δεν το είχε αισθανθεί. Ο Χάγκεν της λέει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει την αλήθεια: οι γονείς της δεν θα επιστρέψουν.

Χορεύτριες που εικονίζουν το Winx Club καθώς παρευρίσκονται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης στην Ιταλία.

Η Μπλουμ, αντιμέτωπη με την αποκάλυψη ότι τα όνειρά της είναι τελειωμένα, τρέχει με δάκρυα στα μάτια και αποφεύγει της φίλες της. Πηγαίνει στην κορυφή του κορυφή του κάστρου όπου παρακολουθεί την τελετή αποφοίτησης. Εκεί, γίνεται φίλη με ένα μικρό γατάκι το οποίο ονομάζει Ρον. Μιλώντας στον ίδιο και στον Κίκο, εξηγεί ότι νιώθει ότι "ο κόσμος έχει χάσει όλα του τα χρώματα, δεν υπάρχει ελπίδα". Δυστυχώς, βλέπει της φίλες της να γίνονται Νεράιδες Φύλακες (μια μορφή όπου γίνονται αρκετά ισχυρές για να προστατέψουν τους πλανήτες τους) και να αποφοιτούν. Ψιθυρίζοντας ότι τις αγαπάει, απομακρύνεται θλιμμένη. Εμφανίζεται ο Σκάι και την παρηγορεί.

Η Μπλουμ είναι αναστατωμένη γιατί πιστεύει πως ότι αυτή και οι Winx έχουν κάνει δεν θα έχουν σημασία πια. Ο Σκάι της λέει όμως,"Το σχολείο μπορεί να τελείωσε αλλά η ζωή συνεχίζεται". Ο Ρίβεν μιλά επίσης με τον Χάγκεν, ρωτώντας τον γιατί έφυγε από Συντροφιά του Φωτός. Ο Χάγκεν εξηγεί ότι όλοι έχουν σκοτάδι και φως μέσα τους, το κλειδί είναι να κρατήσεις το σκοτάδι υπό έλεγχο. Εκείνο το βράδυ, γίνεται ένα πάρτι και η Μπλουμ χορεύει με τον Σκάι. Την ενθαρρύνει να συνεχίσει να αναζητά τους γονείς της παρά τα λόγια του Χάγκεν. Δυστυχώς, ένα όχημα φτάνει και ο Σκάι αναγκάζεται να φύγει με ένα μυστηριώδες κορίτσι. Καθώς φεύγει, υπόσχεται ότι θα εξηγήσει τα πάντα και δεν θα την αφήσει ποτέ ξανά.

Πίσω στον κοιτώνα, τα κορίτσια αποφασίζουν να θυμηθούν τους παλιούς καλούς καιρούς κάνοντας ένα πάρτι όλες μαζί για τελευταία φορά. Το επόμενο πρωί, η Μπλουμ φεύγει για τη Γη για να μείνει με τους θετούς γονείς της προς το παρόν. Αν και φαίνεται ικανοποιημένη, ο Μάικ αισθάνεται ότι η Μπλουμ νιώθει άβολα κατοικώντας στη Γη. Η Βανέσα συμφωνεί, δηλώνοντας,"Αυτός δεν είναι ο κόσμος της πια." Ένα βράδυ, η Μπλουμ βλέπει σε ένα όνειρο τι συνέβη στους γονείς της. Ο πατέρας της τραβήχτηκε σε μια άλλη διάσταση από της Προγόνισσες μάγισσες ενώ η μητέρα της απορροφήθηκε μέσα στο σπαθί για να είναι μαζί του. Τότε εμφανίζεται η Δάφνη και λέει στην Μπλουμ ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα: οι γονείς τους είναι ακόμη ζωντανοί. Δίνει στην Μπλουμ τη μάσκα της, λέγοντάς της ότι θα τη βοηθήσει να δει το Ντόμινο πριν την καταστροφή. Της λέει επίσης για το Βιβλίο της Μοίρας, ένα βιβλίο που ο πατέρας τους φύλαξε που λέει την ιστορία του Ντόμινο. Η Δάφνη λέει στην Μπλουμ την τοποθεσία του πριν εξαφανιστεί, λέγοντας στην Μπλουμ ότι δεν είναι μόνη της.

Το πρωί, εκπλήσσεται που βλέπει όλους τους φίλους της συν του Σκάι εκεί για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της. Η Μπλουμ τους λέει το σχέδιό της και συμφωνούν όλοι να τη βοηθήσουν. Κατευθύνονται προς το Ντόμινο όπου η Μπλουμ φοράει τη μάσκα και διαπιστώνει ότι το Ντόμινο ήταν πραγματικά ένα όμορφο μέρος πριν καταστραφεί και καλυφτεί από πάγο και χιόνι. Η ομάδα κατευθύνεται προς τα βουνά όπου είναι κρυμμένο το βιβλίο αλλά η Τέκνα τους λέει ότι ένα θρυλικό πουλί με το όνομα Ροκ φυλάει τη βιβλιοθήκη. Τα αγόρια σκαρφαλώνουν στο βουνό αλλά χάρη στον τσακωμό του Σκάι και του Ρίβεν, το Ροκ ξυπνάει και πετάει μακριά με τα παιδιά να κρέμονται για τη ζωή τους.

Τα κορίτσια τρέχουν στο όχημα και καταφέρνουν να ηρεμήσουν το πουλί με τη μουσική της Μούσα και το αφήνουν να προσγειωθεί. Μέσα στη βιβλιοθήκη, συναντούν τον Bartebly, τον γραφέα του Όριτελ στην πνευματική του μορφή, που τους δείχνει το Βιβλίο της Μοίρας. Σε αυτό, ανακαλύπτουν ότι ο Όριτελ καθώς και όλοι οι άνθρωποι του Ντόμινο είναι παγιδευμένη σε μια φριχτή διάσταση που ονομάζεται Osbidian. Η Μπλουμ μαθαίνει ότι πρέπει να ταξιδέψει μέχρι εκεί για να τους ελευθερώσει. Θέλοντας να μάθει περισσότερα, ο Bartebly την αφήνει να γυρίσει τη σελίδα αλλά ανακαλύπτει μπερδεμένες λέξεις: το μέλλον δεν έχει γραφτεί ακόμα.

Εν τω μεταξύ, ο Ρίβεν δαγκώνεται από ένα έντομο-κατάσκοπο της Μανδραγόρα και γίνεται η μαριονέτα της. Λίγο μετά, το Αλφέα δέχεται επίθεση από τη Μανδραγόρα αλλά οι Winx, η Μίρτα, οι καθηγητές και η Φαραγκόντα είναι σε θέση να τη σταματήσουν. Η Μπλουμ ρωτά τη Φαραγκόντα να της πει περισσότερα σχετικά με την Osbidian και μαθαίνει για τη σκληρή φύση της, πως όλοι οι εφιάλτες του σύμπαντος είναι μέσα σε αυτήν. Λίγο πριν φύγουν, κοιτά το Βιβλίο της Μοίρας και συγκλονίζεται όταν βλέπει μια φωτογραφία από τον γάμο των γονιών της να μετατρέπεται σε μια εικόνα με αυτήν και τον Σκάι στην εκκλησία. Πετώντας το βιβλίο στην άκρη από την έκπληξη, η εικόνα αλλάζει σε όλους αυτούς που καθορίζουν το σχολείο, το οποίο σύντομα γίνεται πραγματικότητα.

Η ομάδα κατευθύνεται προς το Μικροσκοπικό Χωριό όπου μπαίνουν στο Δέντρο των Πυλών. Μόνο η Μπλουμ μένει πίσω μιας και δεν είναι ακόμα φύλακας νεράιδα και δεν μπορεί να σμικρυνθεί. Δυστυχώς, η Τζόλι προκαλεί μια έκρηξη μέσα στο δέντρο που ως αιτία αυτής τα κλειδιά μπερδεύονται. Ευτυχώς, η Λοκέτ βρίσκει το σωστό κλειδί και όλοι κατευθύνονται προς την πύλη της Διάστασης Obsidian. Καθώς μπαίνουν τα κορίτσια, εμφανίζεται η Μανδραγόρα και ο Ρίβεν αρχίζει να μάχεται με το Σκάι. Καθώς είναι έτοιμος να τον μαχαιρωσει, η Μούσα πηδάει μπροστά του και τραυματίζεται. Ο Ρίβεν βλέπει τι έχει κάνει και ανακαλεί όλα αυτά που έχουν περάσει μαζί. Τη σηκώνει και της λέει ότι τώρα ξέρει για τι πρέπει να αγωνιστεί-για αυτήν.

Στην Obsidian, τα κορίτσια μάχονται με τους μεγαλύτερους φόβους τους αλλά επιβιώνουν. Στη συνέχεια, η Μπλουμ βλέπει μια μορφή από πέτρα που μοιάζει στον πατέρα της. Στην τρομάρα της, οι Προγόνισσες Μάγισσες της λένε ότι η μορφή αυτή είναι ο πατέρας της παγωμένος στην πέτρα. Οι μάγισσες την αναγκάζουν να πάρει μια απόφαση ανάμεσα στο να καταστρέψει τι σπαθί και να σώσει του γονείς της από τη Γη ή να πάρει το σπαθί και να αφήσει τη Μανδραγόρα να τους σκοτώσει. Ευτυχώς, η Μπλουμ βλέπει ότι στην εικόνα, ο πατέρας της δεν φτερνίζεται ενώ είναι με τον Ρον-ο πατέρας της είναι αλλεργικός στις γάτες- και αντιλαμβάνεται ότι είναι κόλπο. Ο Σκάι φτάνει λίγο αργότερα και παίρνει το σπαθί αλλά υποτίθεται ότι πεθαίνει μιας και δεν είναι βασιλιάς και μόνο ένας βασιλιάς μπορεί να πάρει το σπαθί.

Νιώθοντας ολομόναχη, η Μπλουμ είναι έτοιμη να εγκαταλείψει όταν εμφανίζεται η Δάφνη και της υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν είναι μόνη της. Η Μπλουμ φοράει τη μάσκα και η Δάφνη ενώνεται μαζί της για να καταστρέψει τις μάγισσες. Ξαφνικά, ο Σκάι ξυπνάει και βοηθάει στο να καταστρέψουν τη διάσταση Obsidian, ελευθερώνοντάς τους όλους, αποκαθιστώντας το Ντόμινο και τοποθετώντας τη Μίριαμ πίσω στη νεραϊδένια της μορφή. Ο Σκάι εξηγεί ότι τώρα είναι ο Βασιλιάς του Εράκλιον και ότι η στέψη του ήταν η νύχτα που άφησε την Μπλουμ στο Αλφέα. Το Ντόμινο είναι αποκατεσταμένο και η Μπλουμ τελικά ενώθηκε ξανά με τους γενέθλιους γονείς της. Γίνεται ένα πάρτι στη συνέχεια όπου ο Όριτελ και η Μάριον υπόσχονται στην Μπλουμ πως θα είναι εκεί για την υπόλοιπη ζωή της. Ο Μάικ και η Βανέσα είναι εκεί επίσης και η Μπλουμ τους αγκαλιάζει στοργικά.

Ο Όριτελ ξεκινά τον παραδοσιακό χορό πατέρα-κόρης αλλά αφήνει την Μπλουμ να χορέψει με το Σκάι. Καθώς όλη η ομάδα χορεύει ο Σκάι κουνιέται από τον Μπράντον και τη Στέλλα και παίρνει ένα όμορφο μπλε και ασημί κουτί από τον Μπράντον. Όταν απομακρύνονται, ο Σκάι της δείχνει ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Παίρνοντας κλίση προς τα κάτω, ψιθυρίζει ήσυχα στην Μπλουμ, ρωτώντας την αν θα τον παντρευτεί. Πιο ευτυχισμένη από ποτέ, η Μπλουμ δέχεται και τον φιλάει με πάθος.

Ο Bartelby τότε εμφανίζεται από το Βιβλίο της Μοίρας, λέγοντας στο κοινό πως η προφητεία έχει ολοκληρωθεί και υπάρχει μια καινούρια Συντροφιά του Φωτός- οι Winx. Ωστόσο, οι τρεις Προγόνισσες Μάγισσες δεν έχουν καταστραφεί. Αντίθετα, αφέθηκαν ελεύθερες και βρίσκουν καινούρια σώματα να πάρουν για να καταστρέψουν τις Winx. Φαίνονται με τους απογόνους τους, τις Τριξ, την Άισι, τη Ντάρσι και τη Στόρμι, κακαρίζοντας τρελά, που θα μπορούσε να σημαίνει πως έχουν πάρει τα σώματά τους.

4ος Κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η προβολή αυτού του κύκλου ήταν στις 15 Απριλίου του 2009 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο. Η Rainbow τώρα έχει τη Nickelodeon ως συνεργάτη διανομής (μετά την κατάργηση δικαιωμάτων από την 4Kids) για το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο του 2011 η Nickelodean θα δείξει τέσσερα αφιερώματα μίας-ώρας συνοψίζοντας τους δύο κύκλους, ακολουθούμενα από την πρεμιέρα των μεταγλωττισμένων τρίτου και τέταρτου κύκλου το φθινόπωρο του ίδιου έτους.

Μεταγλωττίσεις σε όλη την Ευρώπη σε πολλές επικρατούσες γλώσσες, εκτός των Αγγλικών, έχουν κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο του 2009.

Το Winx Club πρέπει να σταματήσει τους Μάγους του Μαύρου Κύκλου (γνωστοί επίσης και ως Νεραϊδοκυνηγοί), να προστατέψει την τελευταία νεράιδα της Γης, τη Ρόξυ. Είναι η νεράιδα των ζώων και το έβδομο επίσημο μέλος του Winx Club.

Πηγαίνουν στη Γη, μένουν στο σπίτι της Μπλουμ, και προσπαθούν να βρουν δουλειά, αλλά χάρη στη Στέλλα, αδυνατούν να βρουν. Ωστόσο, με λίγη βοήθεια, αρχίζουν μία επιχείρηση πουλώντας κατοικίδια φτιαγμένα από ένα κουτί με πάνινα ζωάκια. Η αποθήκη τότε διπλασιάζεται ως χώρος διαμονής. Περίπου στα μισά του κύκλου, συναντούν τη Ρόξυ, και τις βοηθά να κερδίσουν τα Believix τους, μια πιο ισχυρή μεταμόρφωση που κερδίζεται αν πιστέψουν οι άνθρωποι στις νεράιδες. Λίγα επεισόδια αργότερα, όταν ένα μέλος του Μαύρου Κύκλου, ο Γκάντλος, τραυματίζει τον Αρτού, η Ρόξυ κερδίζει τα Believix της, θεωρείται με τον ίδιο τρόπο που κέρδισε η Μπλουμ τα Enchantix της.

Μαγική Περιπέτεια (Δεύτερη Ταινία)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Αλφέα γιορτάζει τα εγκαίνια του νέου σχολικού έτους όταν το πάρτι διακόπτεται από την Άισι, την Ντάρσι και τη Στόρμι, τις ύπουλες Τριξ. Οι Winx, χωρίς την Μπλουμ, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τη σύγχυση που δημιούργησαν οι Τριξ οι οποίες, αφού κατέστρεψαν το πάρτι, κλέβουν ένα ισχυρό και μυστηριώδες αντικείμενο. Εν τω μεταξύ, η Μπλουμ είναι στο Ντόμινο/Σπάρκς, βιώνοντας τις καλύτερες στιγμές της καινούριας πριγκιπικής ζωής της με τους γονείς της γέννησης, τον Βασιλιά Όριτελ και τη Βασίλισσα Μάριον, και τη μεγαλύτερη αδερφή της, τη Δάφνη. Δυστυχώς, οι τρεις Προγόνισσες Μάγισσες επιστρέφουν για να στοιχειώσουν τις νεράιδες Winx και προς απογοήτευση της Μπλουμ, ο Έρεντορ, ο πατέρας του Σκάι, απαγορεύει στον γιο του να την παντρευτεί λόγω ενός σκοτεινού μυστικού που βρίσκεται στον Πλανήτη Εράκλιον. Παράλληλα, με τη βοήθεια των Τριξ, οι Προγόνισσες βρίσκουν το Δέντρο της Ζωής που κρατά τη θετική και αρνητική ισορροπία της μαγείας. Με ένα ασυνήθιστα δυνατό και ισχυρό ξόρκι, σπάνε την ισορροπία και απορροφούν όλη την καλή ενέργεια από το Μάτζιξ. Η Μπλουμ και οι φίλες της είναι ανίσχυρες και αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν ξανά τις Τριξ. Στο τέλος της ταινίας, οι Winx ανακτούν τις δυνάμεις Believix τους και καταστρέφουν τις τρεις Προγόνισσες μια για πάντα.

5ος Κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο 5ος κύκλος έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2012 με τίτλο Winx Club: Beyond Believix (Πέρα από την Believix) η οποία ήταν συμπαραγωγή της Nickelodeon και της Rainbow. Για πρώτη φορά η σειρά προβλήθηκε σε υψηλή ευκρίνεια, σε δισδιάστατη και τρισδιάστατη μορφή.

Οι Winx βρίσκονται στη Γαρδένια, λίγο καιρό μετά το τέλος της 4ης σεζόν και πλέον έχουν φέρει τη μαγεία στη γη. Παράλληλα στο βασίλειο του Andros, καταγωγή της Λέιλα, γίνεται η στέψη του πρίγκιπα Νηρέα, του οποίου ο αδερφός, ο Tritannus ζηλεύει και προσπαθεί να τον σκοτώσει, και ο πάτερας του τον βάζει στη φυλακή, όπου συναντά της Τριξ, οι οποίες τον πείθουν να συνεργαστεί μαζί τους για να εκδικηθούν τις Winx και την οικογένεια του Tritannus. Έτσι ο Tritannus απορροφά τοξική μόλυνση από ένα πετρελαικό ατύχημα και γίνεται ένα τέρας, με πολλή δύναμη. Οι WInx όταν το μαθαίνουν προσπαθούν να τον σταματήσουν,όμως οι δυνάμεις τους Believix είναι αδύνατες στα βάθη του ωκεανού. Έτσι, οι Winx αποφασίζουν να αποκτήσουν την αρχαία δύναμη Sirenix η οποία συνδέεται με μια κατάρα. Παράλληλα, η Μπλουμ μαθαίνει ότι η αδερφή της Δάφνη, είχε τη δύναμη Sirenix, και εξαιτίας της κατάρας έχει γίνει ένα φάντασμα χωρίς σώμα. Τελικά, αφού οι Winx νίκησαν τον Τritannus και τις Τριξ κάταφεραν να επαναφέρουν τη Δάφνη στο κανονικό της σώμα.

Η σειρά προβάλλεται σε δισδιάστατη μορφή όταν οι Winx βρίσκονται στον κανονικό κόσμο, και τρισδιάστατη όταν βρίσκονται στον Απέραντο Ωκεανό.

Το Μυστήριο Του Ωκεανού (Τρίτη Ταινία)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά στο Αλφέα, όπου οι Winx εργάζονται ως καθηγήτριες των πρωτοετών νεράιδων. Όμως οι αιώνιοι εχθροί του Winx Club, οι κακές μάγισσες Τριξ καταφθάνουν στον Απέραντο Ωκεανό με σκοπό να καταλάβουν τον θρόνο του Αυτοκράτορα και να καταστρέψουν ένα μοναδικό και πανέμορφο παράδεισο. Οι Τριξ μπορούν να απειλήσουν την ισορροπία του Απέραντου Ωκεανού, όπως και οι άνθρωποι απειλούν την εύθραυστη ισορροπία των δικών μας θαλασσών.Η ανθρωπότητα μολύνει τους ωκεανούς, βάζοντας σε κίνδυνο το οικοσύστημα του Απέραντου Ωκεανού, που είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Θάλασσες του Μάτζιξ. Είναι η τέλεια ευκαιρία για τις Τριξ να επιτεθούν και να γίνουν αυτοκράτειρες. Οι γενναίες Winx δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, όσο οι υποβρύχιοι κόσμοι καταστρέφονται. Είναι το θάρρος και η αγνή τους ψυχή αρκετά για να αποκαταστήσουν την ισορροπία στον Απέραντο Ωκεανό, να καταπολεμήσουν τη μόλυνση και να επαναφέρουν την ειρήνη στη Μαγική. Οπότε για να σώσουν τον Απέραντο Ωκεανό, οι Winx έπρεπε να εμποδίσουν το φριχτό σχέδιο της Πολιτεία. Για να το πετύχουν αυτό, έπρεπε να ανακτήσουν ένα πανίσχυρο μαγικό αντικείμενο, το Μαργαριτάρι του Βυθού. Το Μαργαριτάρι είχε χαθεί πριν καιρό και οι νεράιδες μας θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες με πολλούς κινδύνους για να το επανακτήσουν. Πρέπει να εκτεθούν για να επιτύχουν, με βοήθεια τις αξίες που τις χαρακτηρίζουν. Η φιλία των Winx είναι θεμελιώδης για να εμποδίσουν τα σχέδια των εχθρών τους, που είναι διχασμένοι και δεν έχουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Η μαγεία είναι επίσης ένα θέμα κλειδί, η μαγεία που κρύβεται στον καθένα. Όμως, η ατομική μαγεία δεν είναι αρκετή, καθώς χρειάζεται η συνεργασία. Έτσι οι Winx που είναι ήδη καλές φίλες, είναι ένα βήμα πριν τους αντιπάλους.

6ος Κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο 6ος κύκλος έκανε πρεμιέρα στην Αμερική τον Σεμπτέμβριο του 2013.

Οι Winx καλωσορίζουν τη Δάφνη στη νέα της ζωή, ως καθηγήτρια ιστορίας στο Αλφέα. Παράλληλα, η Δάφνη καταφέρνει να ξαναβρεί τις χαμένες Sirenix δυνάμεις της. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Στον Συννεφόπυργο, μία μυστηριώδης μαθήτρια, η Σελίνα κάνει την εμφάνισή της η οποία έχει ένα πανίσχυρο βιβλίο το Legendarium, το οποίο μπορεί να κάνει μύθους πραγματικότητα. Η διευθύντρια της απαγορεύει να το χρησιμοποιεί, όμως οι Τριξ κάνουν την εμφάνισή τους και καταλαμβάνουν τον Συννεφόπουργο, μεταμορφώντας τη διευθύντρια σε κοράκι, η οποία βρίσκει τις Winx, που όταν μαθαίνουν τι έχει συμβεί πηγαίνουν στον Συννεφόπυργο και αντιμετωπίζουν τις Τριξ και τη Σελίνα. Οι Winx χάνουν τις δυνάμεις τους, εκτός από την Μπλουμ, που μοιράζεται με τις φίλες της τη φλόγα του δράκου. Έτσι, οι έξι φίλες αποκτούν τη δύναμη Bloomix.

Οι Winx μαθαίνουν ότι δεν μπορούν να καταστρέψουν το βιβλίο, και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η Σελίνα να κάνει μύθους πραγματικότητα είναι να το κλειδώσουν, βρίσκοντας δύο μαγικά αντικείμενα στον μυθικό κόσμο, χρησιμοποιώντας τη δύναμη Mythix, με της βοήθεια της Eldora, της καλής Νεράιδας. Παράλληλα, η Μπλουμ ανακαλύπτει πως ήταν φίλες με τη Σελίνα στο παρελθόν, και προσπαθεί να μάθει τι άλλαξε μέσα της.

Η σειρά προβάλλεται σε δισδιάστατη μορφή στον αληθινό κόσμο και σε τρισδιάστατη μορφή στον μυθικό κόσμο, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία των Winx, χρησιμοποιούνται δύο μεταμορφώσεις ταυτόχρονα, η Bloomix, και η Mythix.

7ος Κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάθε νεραϊδόζωο έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο, είναι αναγκαίο για την ισορροπία του Magix. Οι Winx θα ανακαλύψουν οτι θα αντιμετωπίσουν δύο νέους φοβερούς κακοποιούς και θα πάρουν νέους καταπληκτικούς μετασχηματισμούς κατά μήκος της διαδρομής τους! Winx Club σειρά 7 διεξάγει σχετικά με το θέμα των πρόσφατων κυκλοφορίες Winx μεταφέροντας ένα ισχυρό περιβαλλοντικό μήνυμα. Σε αυτή την περιπέτεια οι νεράιδες θα ανακαλύψουν την πραγματική σημασία των σπάνιων νεραϊδόζωων, η οποία θα πρέπει να σωθεί από την Kalshara και τον αδερφό της, Brafilius. Το θέμα των απειλούμενων ζώων επαναλαμβάνεται σε όλη τη σειρά, οι Winx δημιουργούν ένα πάρκο διάσωσεις ζώων στη Γη, όπου θα δούμε με τα ευάλωτα ζώα, όπως pandas και τίγρεις. Τα κορίτσια αναλαμβάνουν επίσης αποστολές στο Magic και της Γης στην ευαισθητοποίηση της κοινής, η ευαισθητοποίηση για το ζώο αιτία. Αυτό βασίζεται στην τελική αποστολή τους - να ανακαλύψουν την απόλυτη εξουσία των νεραϊδόζωων, η οποία μπορεί να δώσει τον έλεγχο σε όλα τα ζώα του Magic. Οι Winx, Μπλουμ, Στέλλα, Φλόρα, Μούσα, Τέκνα και Λέιλα, πρόκειται να είναι οι κύριοι χαρακτήρες. Η Roxy έχει δευτερεύοντα ρόλο σε αυτή τη σεζόν. Όπως και οι δύο προηγούμενες σεζόν, ο 7ος Κύκλος θα έχει δύο μετασχηματισμούς, Butterflix και Tynix.

8ος Κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τελικά μετά απο πολλές προσπάθειες δημιουργήθηκε και 8η σεζόν των Winx. Η σεζόν αυτή έχει σχέση με τα παλαιότερα γεγονότα της σειράς αλλά σε εφηβική μορφή. Νέοι αλλά και παλιοί χαρακτήρες παρευρίσκονται στη σεζόν αυτή. Οι Winx με νέες δυνάμεις και αναβαθμίσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον μοχθηρό Βάλτορ ώστε να σώσουν τους πλανήτες-αστέρια του σύμπαντος. Τελικά θα καταφέρουν να νικήσουν ολοκληρωτικά αυτή τη φορά τον Βάλτορ?

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η σεζόν θα κάνει πρεμιέρα στα ελληνικά αλλά υπάρχει ήδη στα ιταλικά.

Winx Club[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μπλούμ: Η Μπλούμ είναι η επίσημη αρχηγός του Winx Club. Οι θετοί γονείς της είναι ο Μάικ και η Βανέσα. Ανακάλυψε τις κοιμισμένες μαγικές δυνάμεις της όταν πήγε να βοηθήσει μια άλλη νεράιδα, τη Στέλλα. Ισχυρή και προσεκτική, πάντα ικανή να βοηθάει τους φίλους της. Μετά την άφιξή της στο Αλφέα, ανακαλύπτει ότι οι δυνάμεις της προέρχονται από την αρχαία Φωτιά του Δράκου, της οποίας είναι η έβδομη γνωστή φύλακας. Είναι η πριγκίπισσα του βασιλείου όπου γεννήθηκε, το Ντόμινο, και η μόνη επιζών από την καταστροφή του από τα χέρια των Τριών Αρχαίων Μαγισσών. Οι βιολογικοί γονείς της είναι ο Βασιλιάς Όριτελ και η Βασίλισσα Μάριον. Είναι η νεράιδα και η φύλακας της Φωτιάς του Δράκου της πιο ισχυρής δύναμης στο Μάτζιξ. Είναι μια ψηλή και όμορφη κοπέλα με ανοιχτό δέρμα, κόκκινα-πορτοκαλί μαλλιά (όπου συμβαδίζουν με τις δυνάμεις της) και μεγάλα γαλάζια μάτια και επιβλητικό πρόσωπο. Φορά συνήθως γαλάζιο, κυανό, πορτοκαλί, και ροζ. Είναι κάτοχος ενός μπλε-γκρι κουνελιού με το όνομα Κήκο. Η pixie της είναι η Λοκέτ, η pixie των λαβυρίνθων και των πυλών. Το μαγικό ζωάκι της είναι η Μπέλα, το αρνάκι. Το επώνυμό της είναι 'Πίτερς' σύμφωνα με τα μυθιστορήματα Winx Club που έχουν δημοσιευθεί στη Νότια Αμερική. Ως εκ τούτου είναι η μόνη Winx με επώνυμο σε οποιαδήποτε έκδοση. Το ενδιαφέρον της αγάπης της είναι ο Πρίγκιπας Σκάι του Ειράκλιων. Έχει επίσης μια αδερφή μεγαλύτερη τη Δάφνη. Η εμφάνισή της είναι βασισμένη στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Κατερίνα Γκίργκις (1ος έως 4ος κύκλος) και η Τάνια Παλαιολόγου (5ος έως 7ος κύκλος).

  • Στέλλα: Η Στέλλα είναι μια πολυλογού μαθήτρια που παίρνει συχνά μέσους ή και υψηλούς βαθμούς, αλλά πάντα τη γλυτώνει με τη βοήθεια των φίλων της. Έχει μια τάση να είναι αυθόρμητη και αντιπαθεί τους εκτενής σχεδιασμούς, αλλά είναι ικανή να αναγνωρίζει πότε η βοήθειά της είναι απαραίτητη. Η Στέλλα είναι επίσης διαβόητη στην κοινότητα του Αλφέα για την ανατίναξη ενός εργαστηρίου και το ότι έμεινε πίσω μία τάξη λόγω του εκνευρισμού της καθηγήτριας Γκριζέλντα η οποία την έκοψε στο μάθημά της: έτσι, είναι ένα χρόνο μεγαλύτερη από τις άλλες νεράιδες του Winx Club. Έχει τη δύναμη του ήλιου και του φεγγαριού επειδή η μητέρα της αντιπροσωπεύει το φεγγάρι και ο πατέρας της τον ήλιο, αν και σπάνια εμφανίζει τις ικανότητες που αφορούν το φεγγάρι. Είναι ψηλή και όμορφη με ανοιχτό δέρμα, μακριά χρυσοκίτρινα-ξανθά μαλλιά και μεγάλα χρυσά μάτια και γελαστό πρόσωπο. Φορά συνήθως πορτοκαλί, κίτρινο, χρυσό, ροζ, πράσινο και κυανό. Είναι η πριγκίπισσα του πλανήτη Σολάρια. Η pixie της είναι η Αμόρε, η pixie της αγάπης. Το μαγικό ζωάκι της είναι η Τζίντζερ, το σκυλάκι. Είναι ερωτευμένη με τον Μπράντον στη συνέχεια γίνεται το κορίτσι του και μετά αρραβωνιάζονται. Η εμφάνισή είναι βασισμένη στην Κάμερον Ντίαζ. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Αλεξάνδρα Λέρτα (1ος έως 2ος κύκλος), η Αίγλη Κοντονίκου (κύκλος 3ος έως 4ος) και η Μαρία Ζερβού (5ος έως 7ος κύκλος).
  • Μούσα: Η Μούσα λατρεύει κάθε μορφής μουσική. Παρά το γεγονός ότι προσπαθεί προβάλει ένα σκληρό μέτωπο απομονώνοντας τον εαυτό της, και συχνά είναι απαισιόδοξη, είναι μια πιστή φίλη και νοιάζεται. Παρά τη χαλαρή φύση της, η Μούσα έχει τους καλύτερους βαθμούς από όλο το Winx Club (συμπεριλαμβανομένης, κατά περίεργο τρόπο, την Τέκνα). Είναι ψηλή, όμορφη και χλωμή, με μπλε-μαύρα μαλλιά και μπλε-στο-χρώμα-του-ναυτικού μάτια, γελαστό πρόσωπο και δείχνει σαν κοπέλα κινεζικής καταγωγής. Φέρεται ως το αγοροκόριτσο της παρέας (στον πρώτο κύκλο). Τα χρώματα που φορά είναι κόκκινο, ιώδες, φαγεντιανό κόκκινο, λουλακί και το χρώμα της μυρτιάς. Είναι η νεράιδα της μουσικής. Είναι από το Μέλοντι, και δεν είναι πριγκίπισσα. Η pixie της είναι η Τιουν, η pixie της καλής συμπεριφοράς. Το ζευγάρι συχνά συγκρούεται επειδή η χαλαρή φύση της Μούσας και η ορθή σεμνοτυφία της Τίουν είναι συχνά σε σύγκρουση. Το μαγικό ζωάκι της είναι ο Πέπε, το αρκουδάκι. Είναι η 2η πιο έξυπνη της ομάδας. Βγαίνει με τον Ρίβεν. Η εμφάνιση της είναι βασισμένη στη Λούσι Λιού. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Χρυσούλα Παπαδοπούλου (1ος έως 2ος κύκλος, 4ος κύκλος), η Τζίνη Παπαδοπούλου (3ος κύκλος) και η Τάνια Παλαιολόγου (5ος έως 7ος κύκλος).
  • Τέκνα: Η Τέκνα είναι πάντα λογική και ορθολογική, και αρχικά είχε πρόβλημα με το να εκφράζει τα συναισθήματά της. Μιλάει με έναν τεχνικό, πραγματικό τρόπο. Είναι εξαιρετικά έξυπνη και έχει γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία και τα μαθηματικά. Της αρέσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια. Μπορεί να δράσει ψυχρά και λογικά κάποιες φορές, αλλά πάντα προσπαθεί να κάνει το σωστό. Όπως ήταν αναμενόμενο, είναι η νεράιδα της ψηφιακής τεχνολογίας. Κατάγεται από τον πλανήτη Ζενίθ. Είναι ψηλή, όμορφη και χλωμή και έχει κοντά μαλλιά με χρώμα μαγγεντιανό κόκκινο και μεγάλα τυρκουάζ μάτια και ψυχρό βλέμμα. Στο επίσημο μηνιαίο κόμικ που είναι διαθέσιμο μόνο στην Ευρώπη, αποκαλύπτεται ότι η Τέκνα είναι η πριγκίπισσα του βασιλείου της. Η pixie της είναι η Ντίτζιτ, η οποία έχει παρόμοιες δυνάμεις. Το μαγικό ζωάκι της είναι ο Τσίκο, το κοτοπουλάκι. Θαυμάζει αμοιβαία τον Τίμμυ. Η εμφάνισή της είναι βασισμένη στην P!nk. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Σοφία Τσάκα (1ος έως 3ος κύκλος), η Ινώ Στεφανή (4ος κύκλος) και η Μαρία Ζερβού (5ος έως 7ος κύκλος).
  • Φλόρα: Η Φλόρα είναι ένα πολύ καλόκαρδο και ευαίσθητο κορίτσι με πάθος γα τη φύση και τη ζωή. Χαρούμενη και εσωστρεφής, είναι πάντα μια γλυκιά, πιστή φίλη και δεν θεωρεί ότι είναι καλό να πληγώνεις τους άλλους ή το περιβάλλον. Είναι εξαιρετική λάτρης των φυτών και της φύσης, και το δωμάτιό της συνεπώς μοιάζει με θερμοκήπιο. Έχει τη δύναμη των λουλουδιών και των φυτών και μπορεί να κατανοήσει τη φωνή της φύσης. Κατάγεται από τον πλανήτη Λινφέα και δεν είναι πριγκίπισσα. Είναι ψηλή και όμορφη με σταρένιο δέρμα, μακριά καραμελί-καστανόξανθα μαλλιά, μεγάλα λαδί μάτια και γελαστό και ευαίσθητο πρόσωπο και φαίνεται σαν ισπανίδα. Φορά συνήθως ροζ, φούξια, πράσινο, λαχανί, και ροζ της ορχιδέας. pixie της είναι η Τσάτα, η pixie του κουτσομπολιού. Το μαγικό ζωάκι της είναι ο Κόκο, το γατάκι. Επίσης της αρέσει εξαιρετικά ο Ίλια. Η εμφανισή της είναι βασισμένη στην Τζένιφερ Λόπεζ. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Σοφία Τσάκα (1ος έως 3ος κύκλος), η Ινώ Στεφανή (4ος κύκλος) και η Χρυσούλα Παπαδοπούλου (5ος έως 7ος κύκλος).
  • Λέιλα: Η Λέιλα είναι αθλητική και πολύ εξωστρεφής. Συνάντησε το Winx Club στον 2ο Κύκλο, όταν χρειαζόταν τη βοήθειά τους για να σώσει τις pixie. Το δέρμα της είναι σκούρο, με μακριά, σγουρά καστανά μαλλιά και σκούρα τυρκουάζ μάτια και εγκάρδιο βλέμμα. Φορά πράσινο, λαχανί, σμαραγδί, τρυκουάζ, βιολετί και ροζ. Είναι η νεράιδα του υγρού στοιχείου, που ειδικεύεται σε μια ουσία που ονομάζεται Μόρφιξ. Είναι η πριγκίπισσα του πλανήτη Άνδρος. Η pixie της είναι η Πιφ, η pixie του γλυκού ύπνου, η οποία έχει τη δύναμη να μετατρέπει τους εφιάλτες σε όνειρα γλυκά. Το μαγικό ζωάκι της είναι η Μόλυ, το κουνελάκι. Είναι αρραβωνιασμένη με το Ναμπού, ο οποίος σκοτώνεται στον 4ο κύκλο, και βρίσκεται σε κώμα. Έτσι, η Λέιλα προσπαθεί να τον ξεχάσει και συμπαθεί τον Roy, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στη σειρά στην 5η σεζόν, καθώς και στην 6η. Η εμφάνισή της είναι βασισμένη στην Μπιγιονσέ. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Σοφία Τσάκα (2ος έως 3ος κύκλος), η Αλεξάνδρα Λέρτα (2ος κύκλος), η Ινώ Στεφανή (4ος κύκλος) και η Χρυσούλα Παπαδοπούλου (5ος έως 7ος κύκλος καθώς και στα επεισόδια 18 και 21 του 2ου κύκλου).
  • Ρόξυ: Η Ρόξυ έχει εξουσία πάνω στα ζώα. Στην αρχή του 4ου κύκλου, πιστεύεται ότι είναι η τελευταία νεράιδα της Γης. Η Ρόξυ είναι ψηλή και όμορφη και έχει μαλλιά μέχρι τη μέση σε ζεστό ροζ χρώμα με κίτρινες άκρες, και μάτια στο χρώμα της βιολέτας και γελαστό πρόσωπο. Τα χρωματά της είναι το λαχανί, το κίτρινο και το πράσινο της άνοιξης. Ζει επίσης στη Γαρδένια, όπως η Μπλουμ. Ο πατέρας της είναι ιδιοκτήτης του Μουσικού Μπαρ Φρούτι, όπου εργάζεται. Έχει ένα κατοικίδιο σκύλο, τον Αρτού, τον οποίο αγαπάει πάρα πολύ. Αργότερα αποκαλύπτεται ότι η μητέρα της είναι η Μοργκάνα, η Βασίλισσα των νεράιδων της Γης. Δεν εμφανίζεται στη "Μαγική Περιπέτεια". Στον 5ο κύκλο μαθαίνουμε ότι φοιτά στο Αλφέα, ενώ εμφανίζεται και στον 6ο κύκλο, ως συμπληρωματικός χαρακτήρας. Το γεγονός ότι είναι νεώτερη και αρχάρια σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι πιθανόν ο λόγος για τον οποίο δεν συμμετέχει ενεργά στην ομάδα, κάτι που μπορεί να γίνει στο μέλλον. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Κατερίνα Γκίργκις (4ος κύκλος) και η Μαρία Ζερβού (5ος έως 7ος κύκλος).

Οι Τριξ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Οι Τριξ

Οι εχθροί του Winx Club είναι μια σατανική τριάδα από έφηβες μάγισσες αδερφές που φοίτησαν στον Συννεφόπυργο ένα Σχολείο για Μάγισσες (μόνο στον πρώτο κύκλο, μιας και πήραν αποβολή), το οποίο ανταγωνίζεται το Αλφέα. Αναφέρονται ως οι Τριξ σε όλες τις μεταγλωττίσεις εκτός από το 4Kids στα Αγγλικά.

Άισι: Η αρχηγός της τριάδας. Το όνομά της αναφέρεται στις δυνάμεις του πάγου που έχει. Απεχθάνεται το Winx Club, ειδικά την Μπλουμ, και είναι σχεδόν ολοκληρωτικά δολοφονική όταν εμπλέκεται άμεσα η Μπλουμ. Θεωρείται η πιο ισχυρή από τις τρεις τους. Είναι η ψηλότερη κοπέλα της σειράς και η πιο όμορφη των Τριξ και έχει μακριά, άσπρα μαλλιά δεμένα ψηλά στο κεφάλι της με έναν μπλε κεφαλόδεσμο και ακόμη έχει μεγάλα μάτια στο χρώμα του πάγου. Η στολή της είναι σκούρο μπλε και γάντια στο ίδιο χρώμα και ακόμη πιο σκούρες μπότες και ακόμη μια λευκή ρίγα με το αρχικό της ''Ι'' πάνω που καταλήγει σε ένα διαμαντένιο περιλαίμιο που στηρίζει τη μακριά μπλε ηλεκτρίκ κάπα της. Τα καθημερινά της ρούχα είναι ένα γαλάζιο τοπ, φούστα και μπότες. Στα μηνιαία κόμικς, πιθανόν έχει μια πραγματική αγάπη για έναν παιδικό της φίλο τον Ντάρκο, τον γιο ενός επικεφαλής μαφίας στο Μάτζιξ. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Κατερίνα Γκίρκις (1ος έως 4ος κύκλος) και η Μαρία Ζερβού (5ος έως 7ος κύκλος).

Ντάρσι: Η Ντάρσι κατεργάζεται με όλες τις μορφές τους σκότους, όπως υποδηλώνει το όνομά της ("Ντάρσι" σημαίνει "σκοτάδι" στα γαελικά). Είναι ψηλή και πολύ όμορφη έχει μακριά, σκούρα καστανο-πράσινα μαλλιά με ξανθές αφέλειες στο πλάι του προσώπου της και καστανο-πράσινα μάτια και πονηρό βλέμμα. Η στολή της λουλακί με παντελόνι-καμπάνες και μπότες και γάντια στο ίδιο χρώμα και στη μέση της στολής μια λευκή ρίγα με το αρχικό της ''D'' πάνω που τελειώνει σε ένα μοβ διαμαντένιο περιλαίμιο. Τα καθημερινά της ρούχα είναι μοβ μπλούζα, και παντελόνι καμπάνες και μπότες. Στον πρώτο κύκλο, χρησιμοποίησε τον Ρίβεν για να βοηθήσει να ηττηθούν οι Winx και αργότερα, τον εγκατέλειψε. Αυτό την οδήγησε να γίνει επιθετική απέναντι στη Μούσα στον 1ο Κύκλο. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Χρυσούλα Παπαδοπούλου (1ος έως 3ος κύκλος επ.3), η Τζίνη Παπαδοπούλου ( 3ος κύκλος επ.4 έως 26) και ξανά η Χρυσούλα Παπαδοπούλου (4ος έως 7ος κύκλος).

Ένα πλακίδιο σε μία τοιχογραφία στο Αλάσσιο, "υπογεγραμμένο" από το Winx Club.

Στόρμυ: Θεωρείται ότι είναι η νεότερη από την τριάδα, οι δυνάμεις περιλαμβάνουν τον άνεμο, τις θύελλες, και τον καιρό. Έχει τη μικρότερη ψυχραιμία της ομάδας και είναι επιρρεπής σε βίαια ξεσπάσματα. Είναι πιο επιθετική απέναντι στη Μούσα στον 2ο κύκλου, για άγνωστους λόγους. Είναι η ψηλή και όμορφη (όχι όσο οι αδελφές της) και έχει σκούρα μπλε-γκρι, κοντά σγουρά και πολύ κατσαρά μαλλιά που μοιάζουν σαν μια θύελλα να τα έχει περάσει με ανοιχτές μοβ αφέλειες σε σχήμα κεραυνού. Η στολή της είναι μπορντό, όπως και τα γάντια και οι μπότες της, που τελειώνει σε φούστα και φορά ροζ κολάν και πάνω στη στολή της έχει μια λευκή ρίγα με το αρχικό της ''S'' που τελειώνει σε ένα διαμαντένιο περιλαίμιο. Τα καθημερινά της ρούχα είναι ζεστό ροζ τοπ και μοβ φούστα και μπότες. Η Στόρμι συχνά είναι η πιο επιθετική από τις αδερφές της. Στην ελληνική μεταγλώττιση τον χαρακτήρα της υποδύεται η Αλεξάνδρα Λέρτα (1ος έως 2ος κύκλος), η Αίγλη Κοντονίκου (3ος έως 4ος κύκλος) και η Τάνια Παλαιολόγου (5ος έως 7ος κύκλος).

Οι Σπεσιαλίστες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Σπεσιαλίστες είναι μια ομάδα μαθητών που φοιτούν σε ένα σχολείο μόνο-για-αγόρια δίπλα στο Αλφέα, το Σχολείο του Κόκκινου Σιντριβανιού για Ηρωισμό και Γενναιότητα. Αρκετοί Σπεσιαλίστες έχουν γίνει τα αγόρια των κοριτσιών Winx.

Σκάι: Ο πρίγκιπας και φυσικός κληρονόμος του Εράκλιον στην αρχή της σειράς και τώρα βασιλιάς, αισθάνεται να ασφυκτιεί με τη θέση του. Ωστόσο, έχει ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος που προκαλεί μερικές φορές συγκρούσεις, είτε με τον Ρίβεν ή με την Μπλουμ. Έχει μέτρια ξανθά μαλλιά και είναι το αγόρι της Μπλουμ. Μία φορά ήταν αρραβωνιασμένος με την Ντιάσπρο άλλα χώρισε μαζί της για να συνεχίσει με την Μπλουμ. Ακόμα είναι φίλη μαζί της.

Μπράντον: Ακόλουθος του Σκάι, στην αρχή ως μαθητευόμενος που στη συνέχεια είναι ικανός να υπηρετήσει ως πρίγκιπας το δικό του βασίλειο. Μεγάλος ξιφομάχος και ο άντρας που κάθε κυρία θα ήθελε, αφού θεωρείται ο πιο γοητευτικός από τους σπεσιαλίστες. Μερικές φορές είναι φαντασμένος σαν τη Στέλλα, ένας λόγος γιατί ταιριάζουν καλά μαζί και τη λατρεύει ταυτόχρονα. Έχει κοντά καστανά μαλλιά. Είναι το αγόρι-αρραβωνιαστικός της Στέλλας.

Τίμμυ: Ενεργεί ως σπασίκλας της ομάδας μερικές φορές, από μια μεγάλη ουρά επιστημόνων. Έχει κοντά στο χρώμα του τζίντζερ μαλλιά, φοράει γυαλιά και είναι το αγόρι της Τέκνα. Είναι εξαιρετικά καλός σκοπευτής.

Ρίβεν: Ένας μοναχικός λύκος, πολύ ανταγωνιστικός και καλός στα σπορ, βλέπει τον εαυτό του ως ανταγωνιστή του Σκάι. Έχει κοντά μυτερά μπορντό ή σκούρα ροζ μαλλιά και μοβ μάτια. Θεωρείται σωβινιστής εξ ορισμού επειδή έχει βρει πολύ λίγους λόγους για να εμπιστευτεί μια γυναίκα, π.χ. η μητέρα του τον εγκατέλειψε όταν ήταν μικρός και η Ντάρσι και η Μανδραγόρα τον χρησιμοποίησαν στον πρώτο κύκλο και στην πρώτη ταινία για να εμποδίσουν την αναζήτηση των φίλων του. Είναι το εντός-και-εκτός αγόρι της Μούσα.

Ίλια: Ένας καλλιτεχνικός μαθητής, είναι ένας εξαιρετικός πιλότος και ειρηνιστής. Ο θείος/παππούς του, ο Σαλαντίν, είναι ο διευθυντής του Κόκκινου Σιντριβανιού. Έχει μακριά μπλε μαλλιά δεμένα σε μια χαλαρή αλογοουρά στο δεύτερο και τρίτο κύκλο που αργότερα κόβει σε αθλητικές ελαφρές αφέλειες, που δεν είναι δεμένα καθόλου. Είναι επίσης πολύ ρομαντικός και δεν είναι ντροπαλός για άμεσες ομιλίες σχετικά με τις απόψεις του. Είναι πολύ καλός στο να χρησιμοποιεί γάντι με σκοινί λέιζερ (ένα φανταστικό όπλο της σειράς) και προσπαθεί να βοηθάει τους πάντες με αυτό. Είναι το αγόρι της Φλόρα. Ήταν ο κορυφαίος μαθητής στο Κόκκινο Σιντριβάνι μέχρι που αποφάσισε να εγκαταλείψει και να αφιερώσει τη ζωή του στη φύση και την ποίηση. Έχει επανέλθει στο Κόκκινο Σιντριβάνι τώρα.

Ναμπού: Ο Ναμπού είναι ο πρίγκιπας ενός άγνωστου βασιλείου στον πλανήτη Άνδρος ο οποίος είναι ο μνηστήρας της Λέιλα και μάγος. Έτρεξε μακριά από το βασίλειό του για να δει ποια ήταν, αλλά πιάστηκε και έκανε λάθος περνώντας την για τον εχθρό αρχικά. Μη θέλοντας να πει στη Λέιλα ποιος πραγματικά ήταν, πήρε την επωνυμία "Οφίρ" για ένα διάστημα μέχρι αργότερα, όταν τελικά είπε στη Λέιλα την αλήθεια επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Δεν είναι επίσημα πραγματικός σπεσιαλίστας μιας και δεν φοιτεί στο Κόκκινο Σιντριβάνι αλλά συχνά τον βλέπουμε να συνοδεύει τους άλλους σπεσιαλίστες.Αργότερα πεθαίνει για να σώσει τις winx.

Τοποθεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Βασίλειο του Μάτζιξ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Βασίλειο του Μάτζιξ είναι ένα εναλλακτικό σύμπαν όπου εξελίσσεται το μεγαλύτερο μέρος της σειράς. Είναι επίσης το όνομα μιας πόλης σε αυτό το σύμπαν. Είναι ένα γοητευτικό και εξαιρετικό προηγμένης-τεχνολογίας σύμπαν φιλόξενων πλανητών κατοικημένων από νεράιδες, μάγισσες, ήρωες και τέρατα.

Αλφέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Αλφέα Σχολείο για Νεράιδες είναι ένα σχολείο με οικοτροφείο κοριτσιών για νεράιδες για εκπαίδευση. Τα κορίτσια Winx συναντήθηκαν και κατοικούν εδώ και έχουν μια στενή σχέση με τη διευθύντρια του, την Κα. Φαραγκόντα. Στο Αλφέα, οι νεράιδες μαθαίνουν να πολεμούν το κακό, να βοηθούν τους πλανήτες τους, ή, σε πολλές περιπτώσεις, να γίνουν βασίλισσες των πλανητών τους.

Το Αλφέα αντιπροσωπεύει ένα από τα Τρία Σημεία της Μαγείας, τα άλλα δύο είναι ο Συννεφόπυργος και το Κόκκινο Σιντριβάνι.

Το σχολείο είναι πεταλοειδής, με το ανοιχτό άκρο προς τα νότια. Σε εκείνο το τέλος είναι ο δρόμος που οδηγεί στην πόλη του Μάτζιξ, όπως και τα άλλα σχολεία. Οι πτέρυγες έχουν δύο επίπεδα, και σύμφωνα με το κόμικ, το υπόγειο επίπεδο χωρίζεται σε πολλά δωμάτια. Αυτά χρησιμοποιούνται για αποθήκη.

Το σχολείο είναι περιτριγυρισμένο από το Πάρκο. Είναι περιφραγμένο, και κάθε άκρη έχει μια πύλη. Πρόσβαση επίσης μπορεί να έχει κάποιος μέσω των ανοιγμάτων ανάμεσα στις πτέρυγες και στο Κτίριο Διοίκησης. Ένα μονοπάτι οδηγεί από τη μία έξοδο στην άλλη. Έξω από τον φράχτη είναι το Σκοτεινό Δάσος.

Το Τετράδυμο είναι η ανοιχτή περιοχή του πετάλου. Το ανοιχτό άκρο έχει ένα φράχτη με μία ενιαία πύλη που βγάζει στη στάση του λεωφορείου. Υπάρχουν μονοπάτια ανάμεσα στις πτέρυγες εδώ, καθώς και παγκάκια και το Πηγάδι των Ευχών. Στον 1ο κύκλο το Πηγάδι χρησιμοποιήθηκε για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο τούνελ του Συννεφόπυργου.

Η Ανατολική Πτέρυγα είναι ο κοιτώνας, και τα αρχικά πέντε μέλη του Winx Club μοιράζονταν μία σουίτα με ένα κοινό δωμάτιο στον επάνω όροφο. Η Λέιλα μοιράστηκε ένα δωμάτιο με τη Φράνσις σε ένα άλλο μέρος του κτηρίου. Τα Καταλύματα των Καθηγητών είναι στην ίδια πτέρυγα επίσης. Ο πύργος στο τέλος της πτέρυγας περιέχει το Δωμάτιο Συνελεύσεων που διπλασιάζεται και γίνεται πεδίο δοκιμών. Την Ημέρα του Τριαντάφυλλου η Μούσα πήγε στην κορυφή για να μείνει μόνη και να σκεφτεί. Μπορούσε να δει το Μάτζιξ από αυτό το πλεονεκτικό σημείο. Ο πύργος αυτός καταστράφηκε από τον Στρατό της Αποσύνθεσης, και στον 2ο κύκλο ανακαινίσθηκε και μετονομάστηκε ο Πύργος της Φωτιάς του Δράκου. Ένα ανοιχτό κατάστρωμα παρακολούθησης με καθίσματα είναι στην άλλη άκρη του κτηρίου.

Η Δυτική Πτέρυγα είναι εκεί όπου βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και το εργαστήριο που κατέστρεψε η Στέλλα στο πρώτο της έτος. Ο πύργος της περιλαμβάνει το Τμήμα Έλεγχου Πραγματικότητας της Μαγείας. Η Τάξη του Καθ. Ουίζγκιζ είναι η πιο κοντινή στον πύργο. Έχει μεγάλα παράθυρα και μια περιοχή παρακολούθησης από πάνω. Η Μπλουμ παρακολούθησε την τελετή αποφοίτησης των φίλων της από το κατάστρωμα παρακολούθησης σε αυτήν την πτέρυγα.

Το Κτήριο Διοίκησης είναι στην κορυφή του πετάλου, το βορειότερο σημείο του κάστρου. Το γραφείο της Φαραγκόντα είναι πάνω από την είσοδο, και βλέπει όλο το Τετράδυμο. Στο ισόγειο είναι η Τραπεζαρία που διπλασιάζεται ως Αίθουσα Χορού. Το Μουσείο της Μαγείας που εμφανίζεται στον 4ο κύκλο είναι κάτω από το Κτήριο Διοίκησης και προσβάσιμο μόνο από το γραφείο της Φαραγκόντα.

Συννεφόπυργος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Συννεφόπυργος είναι ένα οικοτροφείο νεαρών κοριτσιών για τις μάγισσες για να εκπαιδευτούν, και το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου κύκλου, ήταν η κατοικία των μαγισσών Τριξ. Στον Συννεφόπυργο, οι μάγισσες μαθαίνουν για τη μαγεία. Μετά την αύξηση του Στρατού της Αποσύνθεσης, οι Τριξ πήραν τον έλεγχο του Συννεφόπυργο. Η Κ. Γκρίφιν είναι η διευθύντριά τους. Αργότερα αποκαλύφθηκε στον 2ο κύκλο ότι είναι φίλες με την Κα. Φαραγκόντα, και στον 3ο Κύκλο ότι αυτή, ο Σαλαντίν και η Φαραγκόντα είναι η Συντροφιά του Φωτός.

Κόκκινο Σιντριβάνι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Κόκκινο Σιντριβάνι είναι ένα οικοτροφείο αρρένων για τους επόμενους ήρωες, ένα μαγικό δάσος μακριά από το Αλφέα. Διδάσκει πάλη και χρήση της τεχνολογίας. Τα αγόρια του Κόκκινου Σιντριβανιού διδάσκονται πως να πηγαίνουν σε επικίνδυνες αποστολές και να πολεμούν για τους αντίστοιχους πλανήτες τους. Το Κόκκινο Σιντριβάνι και το Αλφέα έχουν μια στενή σχέση, και η Μις Φαραγκόντα και ο Σαλαντίν έχουν μια μεγάλη ιστορία που αφορά το παρελθόν της Μπλουμ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]