Timmy Time

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Timmy time)

Το Timmy Time είναι παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων Βρετανικής παραγωγής 2012-2013.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τίμι είναι ένα μικρό πρόβατο, ξάδερφος του Σον, το οποίο πηγαίνει σ' έναν Παιδικό Σταθμό. Εκεί έχει για συμμαθητές διάφορα άλλα μικρά ζώα. Ο Τίμι είναι πολύ εγωιστής και πολύ ατίθασος και επειδή ήταν στο κοπάδι το μοναδικό ανήλικο πρόβατο, είχε μάθει να περνάει πάντοτε το δικό του. Τώρα στον Παιδικό Σταθμό μαθαίνει να συμβιώνει αρμονικά με τ' άλλα μικρά ζώα και να μην υπολογίζει μόνο τα δικά του αισθήματα αλλά και τα δικά τους. Δάσκαλοι στον Παιδικό Σταθμό στον οποίο πηγαίνει ο Τίμι είναι η Χάριετ, ένας θηλυκός ερωδιός και ο Όσμπορν, μια αρσενική κουκουβάγια. Αυτοί έχουν κάθε μέρα πολλή δουλειά όμως στο τέλος ο Τίμι μαθαίνει να συμβιώνει αρμονικά με τ' άλλα μικρά ζώα τα οποία έχει ως συμμαθητές και να τα σέβεται. Επειδή οι διηγήσεις των ιστοριών τις οποίες παρακολουθούμε στα επεισόδια της σειράς είναι πολύ απλές και εύκολα κατανοητές, οι δημιουργοί της αποφάσισαν να μην υπάρχουν καθόλου διάλογοι αλλά αυτές να εξιστορούνται μέσω των εκφράσεων και των χειρονομιών των ηρώων καθώς και με τη χρήση διάφορων βοηθητικών ήχων όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Σον το πρόβατο.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τίμι - Είναι ο βασικός ήρωας της σειράς. Ο Τίμι είναι ένα μικρό αρσενικό πρόβατο, το οποίο αγαπά τα αθλήματα. Στην αρχή είναι τριών ετών και στο επεισόδιο με τίτλο Τα γενέθλια του Τίμι γίνεται τεσσάρων. Στα περισσότερα επεισόδια εμπλέκεται σε καβγάδες όμως στο τέλος μαθαίνει απ' τα λάθη του. Επίσης εμφανίζεται στο Σον το πρόβατο. Ο ήχος του Τίμι είναι baaa.
  • Χάριετ - Είναι ένας θηλυκός ερωδιός που μιλάει κρώζοντας και με ελαφρούς κρότους. Η Χάριετ είναι ο 1ος απ' τους 2 δασκάλους στον Παιδικό Σταθμό. Ο ήχος της Χάριετ είναι squawk.
  • Όσμπορν - Είναι μια αρσενική κουκουβάγια. Ο Όσμπορν είναι ο 2ος απ' τους 2 δασκάλους στον Παιδικό Σταθμό. Είναι επίσης πατέρας του Ότους. Ο ήχος του Όσμπορν είναι hoot - hoot.
  • Γιάμπα - Είναι ένα θηλυκό παπάκι το οποίο κάνει πολύ καλή παρέα με τον Τίμι κι είναι η καλύτερη φίλη του. Ο ήχος της Γιάμπα είναι quack.
  • Πάξτον - Είναι ένα αρσενικό γουρουνάκι το οποίο χασρακτηρίζεται για τη μεγάλη του επιθυμία για τροφή και για το βάρος του. Φοράει ένα μπλε πουλόβερ το οποίο δε βγάζει ποτέ από πάνω του. Ο ήχος του Πάξτον είναι oink.
  • Μίτενς - Είναι ένα θηλυκό γατάκι το οποίο είναι όπως τα υπόλοιπα γατάκια. Συχαίνεται αφάνταστα να' χει τη γούνα του βρόμικη ή βρεγμένη και μάλλον είναι πολύ ευαίσθητο. Ο ήχος της Μίτενς είναι mee-ew-ew. Σε κάποια επεισόδια δείχνει να' χει φιλικά αισθήματα για τον Τίμι. Πάντοτε αγαπά να παριστάνει πως διοργανώνει πικνίκ.
  • Ράφυ - Είναι ένα αρσενικό κουταβάκι το οποίο είναι ενεργητικό αλλά μάλλον αργεί να σκεφτεί. Ο ήχος του Ράφυ είναι 'rowf.
  • Άπρικοτ - Είναι ένα θηλυκό σκαντζοχοιράκι το οποίο είναι ήσυχο και δειλό. Κάθε φορά που κάποιος θα την τρομαξει, κυλάει τυλιγμένη σαν μια μπαλίτσα. Ο ήχος της Άπρικοτ είναι hicoooo όμως μιλά πολύ σπάνια.
  • Στρίπι - Είναι ένα μικρό αρσενικό κουνάβι το οποίο είναι λίγο κοιμίσικο και αργό επειδή τα κουνάβια είναι νυκτόβια. Ο ήχος του Στρίπι είναι eh-eh.
  • Κιντ - Είναι ένα αρσενικό τραγάκι το οποίο έχει πολύ μεγάλη επιθυμία για τροφή όπως ακριβώς κι ο Πάξτον και όταν μασουλάει κάτι φροντίζει να τον βλέπουν οι άλλοι. Όμως όταν πάει κάποιος και του αρπάξει εκείνο το οποίο μασουλάει, δε νοιάζεται καθόλου γι' αυτό και πηγαίνει αμέσως να πάρει κάτι άλλο. Ο ήχος του Κιντ είναι meh.
  • Ότους - Είναι ένα αρσενικό κουκουβαγιάκι στο οποίο αρέσει να βοηθάει τον πατέρα του, τον Όσμπορν. Μπορούμε να τον δούμε να διαβάζει τυπικά και κάποιες φορές αντιγράφοντας τον πατέρα του. Πολλοί έχουν την εντύπωση πως ο Ότους είναι θηλυκός επειδή ο τόνος της φωνής του είναι κοριτσίστικος και τα φτερά του έχουν χρώμα πορφυρορόζ. Ο ήχος του Ότους είναι too-hoo.


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Timmy time της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Voici Timmy της Γαλλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).