The Secret Circle

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Secret Circle
TheSecretCircleLogoBlack
Λογότυπο σειράς
ΕίδοςΥπερφυσικό δράμα
Εφηβικό δράμα
Τρόμου
Φαντασία
ΔημιουργοίΆντριου Μίλερ
Βασίζεται σεThe Secret Circle
της Λ. Τζ. Σμιθ
ΠρωταγωνιστέςΜπριτ Ρόμπερτσον
Τόμας Ντέκερ
Γκέιλ Χάρολντ
Φίμπι Τόνκιν
Σιέλλεϊ Χάνινγκ
Τζέσικα Πάρκερ Κένεντι
Άσλεϊ Κρόου
Λούις Χάντερ
Νατάσα Χένστριντζ
Κρις Ζίλκα
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων22
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΚέβιν Γουίλιαμσον
Λέσλι Μόργκενσταϊν
Άντριου Μίλερ
Τζίνα Γκιρολάμο
ΠαραγωγήΛιζ Φράιντλαντερ
Επίβλεψη παραγωγής
Ντον Γουάιτχεντ
Χόλι Χέντερσον
Τοποθεσία γυρισμάτωνΒανκούβερ, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς
Διάρκεια42 λεπτά/επεισόδιο
Εταιρεία παραγωγήςOuterbanks Entertainment
Alloy Entertainment
CBS Television Studios
Warner Bros. Television
ΔιανομήWarner Bros. Television Distribution
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςThe CW
Αναλογία πλευρών1080i (HDTV)
Προβολή15 Σεπτεμβρίου 2011–
10 Μαΐου 2012
Εξωτερικοί σύνδεσμοι

The Secret Circle (Ο Μυστικός Κύκλος) είναι μια Αμερικάνικη υπερφυσική, εφηβική δραματική σειρά, η οποία προβλήθηκε στην Αμερική από το CW από τις 15 Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι τις 10 Μαΐου 2012. Είναι βασισμένη στην ομώνυμη τριλογία βιβλίων της Λ.Τζ. Σμιθ.[1] Η σειρά διαδραματίζεται στην πόλη του Τσανς Χάρμπορ, Ουάσινγκτον, και συγκεντρώνεται στην Κάσι Μπλέικ (Μπριτ Ρόμπερτσον) η οποία, αφού μετακομίζει στο Τσανς Χάρμπορ, ανακαλύπτει ότι είναι απόγονος μαγισσών και μάγισσα και η ίδια. Σύντομα ενώνεται με τα άλλα πέντε μέλη μάγισσες και δημιουργούν τον κύκλο τους. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Άντριου Μίλλερ και στις 17 Μαΐου 2011 εγκρίθηκε για να προβληθεί στο CW.[2] Στις 12 Οκτωβρίου 2011, το CW ανακοίνωσε ότι ο πρώτος κύκλος της σειράς θα αποτελείται από 22 επεισόδια.

Ωστόσο, στις 11 Μαΐου 2012, το CW έκοψε τη σειρα. Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης κατά το δεύτερο μισό του κύκλου, το ακριβό κόστος παραγωγής των ειδικών εφέ και οι δύσκολες τοποθεσίες των γυρισμάτων, ήταν αρκετά για τη διακοπή της σειράς.[3]

Στην Ελλάδα η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου 2013 από το τηλεοπτικό κανάλι Star.[4]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έπειτα από το θάνατο της μητέρας της, η Κάσι Μπλέικ μετακομίζει στο Τσανς Χάρμπορ, Ουάσινγκτον, για να ζήσει με τη γιαγιά της. Οι προσπάθειές της να προσαρμοστεί στη νέα πόλη τη φέρνουν αντιμέτωπη με πέντε συμμαθητές της, Άνταμ Κόναντ (Τόμας Ντέκερ), Νταϊάνα Μιτ (Σιέλλεϊ Χέννινγκ), Φαίη Τσέιμπερλαντ (Φίμπι Τόνκιν), Μελίσσα Γκλάσερ (Τσέσικα Πάρκερ Κένεντι) και Νικ Άρμστρονγκ (Λούις Χάντερ), οι οποίοι αποκαλύπτουν στην Κάσι ότι κατάγεται από μια αρχαία οικογένεια μαγισσών και ότι είναι το τελευταίο μέλος που χρειάζονται για τον Κύκλο τους. Τα έξι μέλη μαζί μπορούν να επεκτείνουν πλήρως τη δύναμή τους.

Αρχικά η Κάσι αρνείται να πιστέψει ότι είναι μάγισσα, ακόμη και όταν ο Άνταμ τη βοηθάει να ξεκλειδώσει τις δυνάμεις της. Μόνο όταν ανακαλύπτει ένα παλιό δερμάτινο βιβλίο με ξόρκια, το οποίο της άφησε η μητέρα της, Αμέλια, αρχίζει να αποδέχεται τη δύναμή της. Μέσα στο βιβλίο υπάρχει ένα μήνυμα προς την Κάσι από τη μητέρα της, εξηγώντας της ότι της απέκρυψε την αληθινή ιστορία της οικογένειας τους και τις δυνάμεις της για να την κρατήσει ασφαλή.

Ο Κύκλος σύντομα θα ανακαλύψει ότι οι δυνάμεις τους ελκύουν σκοτεινές και επικίνδυνες δυνάμεις, οι οποίες τους βάζουν σε κίνδυνο.

Καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέλη του κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η Κάσι Μπλέικ (Μπριτ Ρόμπερτσον) είναι το νεότερο από τα μέλη του Κύκλου μάγισσα, η οποία έπειτα από το θάνατο της μητέρας της, Αμέλια, έχει εγκατασταθεί στο Τσανς Χάρμπορ, Ουάσινγκτον. Ενώ αρχικά δεν της αρέσει η ιδέα του να είναι μάγισσα, αργότερα αποδέχεται το γεγονός και το ότι κατάγεται από γενιά μαγισσών. Η κληρονομιά από τη γενιά της μητέρας της ξεκινάει από πολύ παλιά, από το ξεκίνημα της μαγείας, ενώ ο πατέρας της Τζον Μπλάκγουελ προέρχεται από μια γενιά σκοτεινών μαγισσών.
  • Ο Άνταμ Κόναντ (Τόμας Ντέκερ) είναι γεννημένος μάγισσα και ένα από τα δύο αγόρια-μέλη του Κύκλου. Ο Άνταμ προσελκύεται αμέσως από την Κάσι Μπλέι, παρά το ότι είναι σε σχέση με την Νταϊάνα Μιτ. Ο Άνταμ είναι αυτός που βοηθά την Κάσι να ξεκλειδώσει τις δυνάμεις της και την ενθαρρύνει να γίνει μέλος στον Κύκλο. Η έλξη μεταξύ Άνταμ και Κάσι θα προκαλέσει ένταση στη σχέση του με την Νταϊάνα.
  • Η Φαίη Τσέιμπερλαν (Φίμπι Τόνκιν) είναι μια εκκεντρική, φιλελεύθερη μάγισσα η οποία χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της απερίσκεπτα και εγωιστικά. Πολλές φορές αυθάδης και ανεύθυνη, η Φαίη προκαλεί συχνά και είναι η καλύτερη φίλη της Μελίσα Γκλάσερ. Πιστεύει ότι η Νταϊάνα Μιτ δεν αξίζει να είναι η αρχηγός του Κύκλου και αγανακτεί με το γεγονός ότι η Νταϊάνα έχει βρει το Βιβλίο των Σκιών της οικογένειάς της ενώ η ίδια δεν έχει βρει το δικό της.
  • Η Νταϊάνα Μιτ (Σιέλλεϊ Χέννινγκ) είναι μια υπεύθυνη μάγισσα, αλλά και η αυστηρή αρχηγός του Κύκλου. Η Νταϊάνα και η Κάσι είναι καλές φίλες παρά την έλξη που υπάρχει ανάμεσα στην Κάσι και το για πολλά χρόνια αγόρι της Νταϊάνα, Άνταμ Κόναντ. Η Νταϊάνα είναι το πρώτο μέλος του Κύκλου που ανακάλυψε τη μαγεία και, όπως ξεκινάει η σειρά, το μόνο μέλος που έχει βρει το Βιβλίο Σκιών της οικογένειάς της προτού η Κάσι βρει το δικό της.
  • Η Μελίσα Γκλάσερ (Τζέσικα Πάρκερ Κένεντι) είναι το τέταρτο κορίτσι μάγισσα του Κύκλου. Είναι η καλύτερη φίλη της Φαίης Τσέιμπερλαντ και το πρώην κορίτσι του Νικ Άρμστρονγκ. Εν αντιθέση με το "άλλο της μισό" τη Φαίη, η Μελίσα είναι πιο ήσυχη και εσωστρεφής, υπεύθυνη και πιστή στον Κύκλο.
  • Ο Νικ Άρμστρονγκ (Λούις Χάντερ - επεισόδια 1-5 και 20-21) είναι το δεύτερο αγόρι μάγισσα μέλος του Κύκλου. Στην αρχή της σειράς, ο Νικ διατησεί σεξουαλική σχέση με τη Μελίσα Γκλάσερ. Ήταν διστακτικός στο να το προχωρήσει σε κάτι πιο σοβαρό. Έπειτα όμως από την απειλή της Φαίη, ξεκίνησε να φέρεται στη Μελίσα καλύτερα και η σχέση τους έγινε πιο ουσιαστική.
  • Ο Τζέικ Άρμστρονγκ (Κρις Ζίλκα - από επεισόδιο 6) είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Νικ. Στην αρχή τον βλέπουμε να συνεργάζεται με μια ομάδα κυνηγών μαγισσών, γιατί πιστεύει ότι η μαγεία είναι η αιτία που έχασε την οικογένειά του. Αργότερα μαθαίνει ότι ότι οι κυνηγοί μαγισσών ήταν αυτοί που σκότωσαν τους γονείς του. Εμπλέκεται σεξουαλικά με την Φαίη Τσέιμπερλαντ, προτού αρχίσει να τρέφει αισθήματα για εκείνη.

Άλλοι πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ο Τσαρλς Μιτ (Γκέιλ Χάρολντ) είναι ο πατέρας της Νταϊάνα. Είναι μέλος του Κύκλου της προηγούμενης γενιάς μαγισσών. Έπειτα από τη φωτιά στο Μπόατ Γιαρντ, στερήθηκε τις δυνάμεις του μαζί με τα άλλα μέλη του Κύκλου του που επιβίωσαν. Στο πρώτο επεισόδιο, σκοτώνει τη μητέρα της Κάσι χρησιμοποιώντας, με τη βοήθεια ενός κρυστάλλου, μαγεία.
  • Η Τζέιν Μπλέικ (Άσλει Κρόου) είναι η γιαγιά της Κάσι Μπλέικ και μητέρα της Αμέλια. Ενώ αρχικά συμπεριφέρεται σαν να μη γνωρίζει για τον Κύκλο, η Κάσι τελικά συνειδητοποιεί ότι χρειάζονται τη βοήθειά της και της λέει την αλήθεια.
  • Η Ντον Τσέιμπερλαν (Νατάσα Χένστριντζ) είναι η μητέρα της Φαίη, διευθύντρια στο λύκειο του Τσανς Χάρμπορ και μέλος του Κύκλου της προηγούμενης γενιάς μαγισσών. Ενώ αυτή και ο Τσάρλς συμπεριφέρονται σαν ομάδα, είναι η αρχηγός και πιο εκδικητική από τους δύο. Όποτε χρειαστεί, απλά θα μείνει πίσω και θα αφήσει τον Τσαρλς να κάνει τη βρώμικη δουλειά, συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας της Αμέλια Μπλέικ.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ.
επεισοδίου
Τίτλος Σκηνοθεσία Σενάριο Α' Προβολή Κωδικός
παραγωγής
Τηλεθέαση σε ΗΠΑ
(εκατομ.)
1 "Pilot" Liz FriedlanderAndrew Miller15 Σεπτεμβρίου 2011 (2011-09-15)2968083.05[5]
Μετά το θάνατο της μητέρας της, η Κάσι Μπλέιλ μετακομίζει στο Τσανς Χάρμπορ, Ουάσινγκτον, για να ζήσει με τη γιαγιά της, Τζέιν. Η ζωή της Κάσι θα αλλάξει για πάντα όταν οι νέοι της συμμαθητές της λένε ότι είναι μάγισσα, το έκτο και τελευταίο μέλος του Μυστικού τους Κύκλου. 
2 "Bound" Liz FriedlanderKevin Williamson22 Σεπτεμβρίου 2011 (2011-09-22)2J62522.12[6]
Η Κάσι στην προσπάθειά της να μείνει μακριά από τον Κύκλο, επιχειρεί να γίνει φίλη με την Σάλι Μάθιου, η οποία δεν είναι μάγισσα. Η Νταΐάνα θέλει να δέσει τον Κύκλο για να ενωθούν οι δυνάμεις τους, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στη Φαίη, η οποία απολαμβάνει τη δύναμή της. Ο Άνταμ παλεύει με τα συναισθήματά του για την Κάσι, ενώ η Μελίσα φλερτάρει με τον Νικ. Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει την Ντον όταν ο πεθερός της, Χένρι, εμφανίζεται απροειδοποίητα στο κατώφλι της. 
3 "Loner" Colin BuckseyRichard Hatem29 Σεπτεμβρίου 2011 (2011-09-29)2J62532.12[7]
Κάθε μέλος του κύκλου αντιμετωπίζει διαφορετικά τον σχολικό χορό που πρόκειται να γίνει. Ο Λουκ, ένας συμμαθητης των παιδιών, ζητά από την Κάσι να πάνε μαζί και η Κάσι αποδέχεται όταν βλέπει τον Άνταμ και την Νταΐάνα να περνούν χρόνο μαζί. Η Μελίσα βλέπει το χορό ως μια ευκαιρία να πλησιάσει τον Νικ, ενώ η Φαίη δεν έχει σχέδια να παρεβρεθεί στο χορό καθόλου καθώς προτιμά να συγκεντρωθεί στο πώς θα ελέγξει τις δυνάμεις της. Ένας άντρας που ρωτάει για τον Κύκλο, κάνει την Ντον και τον Τσαρλς να αναλάβουν την προστασία των παιδιών. 
4 "Heather" David BarrettDavid Ehrman6 Οκτωβρίου 2011 (2011-10-06)2J62541.96[8]
Η Κάσι ψάχνει για την παλιά φίλη της μητέρας της, Χέδερ Μπαρνς, για την οποία μαθαίνει ότι είναι σε κατατονικό στάδιο από τη βραδιά της μεγάλης φωτιάς, δεκαέξι χρόνια πριν. Νιώθωντας ένοχη για το ρόλο που έπαιξε η μητέρα της στο να βρεθεί αυτή η γυναίκα σε αυτό το στάδιο, η Κάσι αποφασίζει να χρησιμοποιήσει μαγεία για να βοηθήσει την Χέδερ. Ζητά από τη Φαίη να τη βοηθήσει, η οποία συμφωνεί να το κάνει ζητώντας όμως κάτι σε αντάλλαγμα. Το ξόρκι των δύο κοριτσιών έχει απρόβλεπτες συνέπειες και ένας δαίμονας ο οποίος κατείχε την Χέδερ είναι τώρα ελεύθερος. 
5 "Slither" Liz FriedlanderDana Baratta13 Οκτωβρίου 2011 (2011-10-13)2J62551.89[9]
Η Κάσι δυσκολεύεται να διατηρήσει τα πιστεύω της καθώς είναι αναγκασμένη να κρατήσει τα μυστικά του Κύκλου από την καχύποπτη γιαγιά της και η Νταΐάνα προσπαθεί να διατηρήσει τη σχέση της με τον Άνταμ προγραμματίζοντας ένα ραντεβού-δείπνο. Η Μελίσα στρατολογεί τον Νικ και την Φαίη να τη βοηθήσουν να βρει το Βιβλίο των Σκιών της οικογένειάς της, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τα έξι μέλη του Κύκλου συγκεντώνονται με σκοπό να πολεμήσουν μια σκοτεινή δύναμη η οποία τους απειλεί εκ των έσω. Η Ντον προσπαθεί να συνεχίσει το πλέξιμο των σχεδίων της για τον Κύκλο με τον Τσαρλς, για να ανακαλύψει ότι ο τελευταίος μπορεί να έχει κάτι περισσότερο από το στόχο τους στο μυαλό. 
6 "Wake" Guy BeeAndrea Newman20 Οκτωβρίου 2011 (2011-10-20)2J62562.12[10]
Έπειτα από το θάνατο του Νικ, ο αδελφός του Τζέικ επιστρέφει στην πόλη. Η παρουσία του ξανα-ολοκληρώνει τον Κύκλο, αλλά εξαρτάται από την Κάσι το να πείσει τα υπόλοιπα μέλη να τον αποδεκτούν. Ο Τζέικ δεν έχει το καλύτερο παρελθόν και δεν είναι όλοι πρόθυμοι να τον εμπιστευτούν. Ο Τζέικ δεν είναι ο μόνος νεοφερμένος στην πόλη καθώς μια κυνηγός μαγισσών, η Σιμόν, συνιστά απειλή για τον Κύκλο. 
7 "Masked" Charles BeesonMichelle Lovretta27 Οκτωβρίου 2011 (2011-10-27)2J62572.33[11]
Είναι Χαλλοουΐν και η Φαίη έχει αποφασίσει ότι ο Κύκλος πρέπει να διασκεδάσει λίγο, έτσι αναλαμβάνει να πείσει την Κάσι να διοργανώσει ένα πάρτυ. Η Φαίη θέλει να εντυπωσιάσει τον Τζέικ ώστε να τον έχει πάλι ενώ ένας καυγάς μεταξύ Νταϊάνας και Άνταμ στρέφει τον δεύτερο προς την Κάσι, η οποία προσπαθώντας να φτιάξει τα πράγματα, καλεί τον Λουκ στο πάρτυ ως το ραντεβού της. Εν τω μεταξύ, οι κυνηγοί μαγισσών έχουν διεισδύσει στο πάρτυ και σκοπεύουν να ξεμπλέξουν με τον Κύκλο μια και καλή. 
8 "Beneath" John FawcettDon Whitehead & Holly Henderson3 Νοεμβρίου 2011 (2011-11-03)2J62582.26[12]
Η Κάσι αρχίζει να ανησυχεί για τη γιαγιά της μιας και δεν έχει ακούσει νέα της για μερικές μέρες. Η Νταιάνα αποφασίζει να επιστρατεύσει τον Κύκλο και τον Τζέικ στην έρευνα για να βρουν την Τζέιν. Αυτό τους οδηγεί στο σπίτι του παππού της Φαίη, Χένρι. Μια καταιγίδα έχει ως αποτέλεσμα το ταξίδι να μετατραπεί σε διαμονή μιας βραδιάς στο σπίτι και οι έφηβοι αποφασίζουν να παίξουν "Θάρρος ή αλήθεια" για να περάσει η ώρα. Δεν είναι όλα όμως όπως δείχνουν στο σπίτι και η Φαίη είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει κάποιον από το παρελθόν. 
9 "Balcoin" Brad TurnerAndrew Miller & Andrea Newman10 Νοεμβρίου 2011 (2011-11-10)2J62592.17[13]
Η Κάσι επιστρατεύει τον Τζέικ στο να τη βοηθήσει να ψάξει πληροφορίες για την οικογένεια του πατέρα της για να μάθει γιατί μπορεί να εξασκεί μαγεία μόνη της έξω από τον Κύκλο. Η Φαίη αποκαλύπτει ότι υποπτεύεται τον Τζέικ να μην μοιράζεται όλα όσα ξέρει με τον Κύκλο. Ο Άνταμ είναι διχασμένος μεταξύ Κάσι και Νταϊάνας, για την οποία δεύτερη δείχνει να έχει ενδιαφέρον ο ξάδελφος της Μελίσας, Χόλντεν. Τα σχέδια της Ντον και του Τσάρλς απειλούνται καθώς μια εναλλαγή δύναμης αλλάζει τη δυναμική τους. 
10 "Darkness" Chris GrismerDavid Ehrman5 Ιανουαρίου 2012 (2012-01-05)2J62602.05[14]
Η Κάσι μαθαίνει περισσότερα για την πρόγονό της, Φράνσις Μπάλκοϊν, και ανακαλύπτει ένα μυστικό που έχει να κάνει με την ίδια. Στρέφεται στον Άνταμ για να τη βοηθήσει να κρατήσει αυτό το μυστικό από τον υπόλοιπο Κύκλο. Η Νταϊάνα είναι ενθουσιασμένη όταν η γιαγιά της, Κέιτ, έρχεται στην πόλη για επίσκεψη, η οποία δείχνει ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρον για την Κάσι. Η Φαίη, εξακολουθώντας να προσπαθεί να αποκτήσει τις δυνάμεις της πίσω, στρέφεται σε έναν μυστηριώδη τύπο, Λι ΛεΜπεγκ, για βοήθεια. 
11 "Fire/Ice" Joshua ButlerHolly Henderson & Don Whitehead12 Ιανουαρίου 2012 (2012-01-12)2J62611.93[15]
Άλλος ένας σχολικός χορός πρόκειται να συμβει και ο πατέρας του Άνταμ, Ήθαν, έχει προσφερθεί να είναι συνοδός για το χορό. Η Κάσι και ο Άνταμ εξερευνούν το παρελθόν του πατέρα της, κάτι που οδηγεί στην αναζωπύρωση των συναισθημάτων που έχουν ο ένας για τον άλλο. Καθώς ο Άνταμ είναι έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να της ζητήσει να είναι μαζί, η Κάσι είναι διχασμένη μεταξύ των συναισθημάτων της για εκείνον και της φιλίας της με την Νταϊάνα. Η Φαίη ζητά από τον Λι να κάνει ένα ξόρκι το οποίο θα τη βοηθήσει να κλέψει τις δυνάμεις της Κάσι, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα επικίνδυνες συνέπειες που απειλούν να καταστρέψουν τον Κύκλο. 
12 "Witness" Eagle EgilssonDana Baratta19 Ιανουαρίου 2012 (2012-01-19)2J62621.63[16]
Ο Τζέικ επιστρέφει στο Τσανς Χάρμπορ και προειδοποιεί την Κάσι ότι αν δεν μάθει τι ακριβώς συνέβει στον πατέρα της το βράδυ της φωτιάς, εκείνη και ο Κύκλος θα συναντήσουν την ίδια τύχη. Οι δυο τους κάνουν ένα ξόρκι το οποίο τους βοηθά να εισέλθουν στο μυαλό του Τζέικ και στις αναμνήσεις του, επιστρέφοντας στο βράδυ της φωτιάς. Ο Άνταμ και η Νταϊάνα υποπτεύονται τα κίνητρα του Τζέικ. Ο Τσαρλς και η Ντον επιχειρούν να εξαπατήσουν ο ένας τον άλλο προσπαθώντας να τραβήξουν τον Ήθαν με το μέρος τους ο καθένας χωριστά. Η σχέση της Φαίη με τον Λι παίρνει μια επικίνδυνη στροφή όταν η Φαίη συναντά τον φίλο του Λι, Κάλουμ. 
13 "Medallion" Liz FriedlanderAndrew Miller & Andrea Newman2 Φεβρουαρίου 2012 (2012-02-02)2J62631.75[17]
Η Κάσι και ο Τζέικ συναντούν μια πευματίστρια, τη Λούσι, η οποία έχει πληροφορίες σχετικά με το μενταγιόν. Η Κάσι καλεί τον Κύκλο για βοήθεια ξεκλειδώνοντας τις δυνάμεις του, αλλά ο Άνταμ ανησυχεί για τη μαύρη μαγεία που καταλαμβάνει την Κάσι. Εν τω μεταξύ, ο Ήθαν επιστρατεύει τη βοήθεια της Νταϊάνας στο να διοργανώσει ένα πάρτυ γενεθλίων για τον Άνταμ, ενώ η Φαίη και η Μελίσα δοκιμάζουν το Devil's Spirit (Πνεύμα του Διαβόλου). 
14 "Valentine" Dave BarrettRoger Grant9 Φεβρουαρίου 2012 (2012-02-09)2J62641.82[18]
Για να τιμήσει τη μέρα, η Φαίη διοργανώνει ένα "Αντι-Βάλενταϊν" πάρτυ μόνο για κορίτσια στο σπίτι της και τα άλλα (κορίτσια) μέλη του Κύκλου είναι προσκαλεσμένα. Η βραδιά παίρνει ανεξέλεκτη τροπή όταν η Μελίσα και η Νταϊάνα χρησιμοποιούν το Devil's Spirit (Πνεύμα του Διαβόλου) για να "ανέβουν" και ο Λι καταφθάνει στο πάρτυ για να βοηθήσει τη Φαίη να αυξήσει τη δύναμή της. Εν τω μεταξύ η Κάσι στρέφεται τον Άνταμ και στον Τζέικ για βοήθεια όταν εκδικητικά πνεύματα μαγισσών την στοιχειώνουν. 
15 "Return" Brad TurnerDavid Ehrman16 Φεβρουαρίου 2012 (2012-02-16)2J62651.76[19]
Ο Τζον Μπλάκγουελ, ο πατέρας της Κάσι, εμφανίζεται ξαφνικά στο κατώφλι της. Η αρχική έκπληξη ωστόσο μετατρέπεται σε καχυποψία όταν αυτός της ζητά το μενταγιόν. Ο Ίμπεν και η ομάδα κυνηγών μαγισσών του αιχμαλωτίζουν την Κάσι, αναγκάζοντας τον Τζέικ να προσφέρει ένα αντάλλαγμα ενώ ο Άνταμ καλεί τα υπόλοιπα μέλη του Κύκλου για βοήθεια. Εν τω μεταξύ, η Φαίη και η Νταϊάνα ανησυχούν για τη Μελίσα, η οποία περνά παλύ χρόνο με τον Κάλουμ. 
16 "Lucky" Joshua ButlerKatie Wech15 Μαρτίου 2012 (2012-03-15)2J62661.62[20]
Η Κάσι βρίσκει τον Μπλάκγουελ να ψάχνει τα πράγματα στο εγκατελελλειμένο σπίτι κάτι το οποίο οδηγεί τον Άνταμ να πιστεύει ότι ο Μπλάκγουελ ψάχνει για μια συσκευή που αποστραγγίζει τη δύναμη των μαγισσών και ότι ακόμα χρησιμοποιεί μαύρη μαγεία. Η Φαίη συναντά την Εύα και αιφνιδιάζεται όταν ανακαλύπτει ότι είναι το κορίτσι του Λι. Εν τω μεταξύ η Μελίσα ενθαρρύνει την Νταϊάνα να βγει ραντεβού με έναν "θνητό" και εξαιρετικό όμορφο Αυστραλό τύπο ονόματι Γκραντ, ο οποίος είναι νέος στην πόλη. Η Ντον επανενώνεται με τον Μπλάκγουελ μετά από δεκαέξι χρόνια, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περίμενε. 
17 "Curse" John FawcettDon Whitehead & Holly Henderson22 Μαρτίου 2012 (2012-03-22)2J62671.74[21]
Ο Μπλάκγουελ λέει στην Κάσι και στον Άνταμ ότι η αγάπη τους μπορεί να είναι γραμμένη στη μοίρα, αλλά είναι επίσης και καταραμένη και όταν αυτή η αγάπη ολοκληρωθεί θα οδηγήσει ένα από τα μέλη του Κύκλου στο θάνατο. Είναι μια κούρσα απέναντι στο χρόνο το να βρουν ένα τρόπο να σπάσουν την κατάρα προτού αυτή πάρει τη ζωή του Τζέικ. Εν τω μεταξύ, η Φαίη σιγουρεύεται ότι η Εύα κρύβει κάτι όταν γίνεται αντιληπτό ότι ο Λι έχει εξαφανιστεί και ο Τσαρλς κάνει σχέδια για το πώς θα εξοντώσει τον Μπλάκγουελ. 
18 "Sacrifice" Nick CopusDavid Ehrman29 Μαρτίου 2012 (2012-03-29)2J62681.33[22]
Ο κυνηγός μαγισσών Σάμιουελ, έρχεται στην πόλη με ένα μήνυμα για τον Μπλάκγουελ σχετικά με τα σχέδια του Ίμπεν. Ο Ίμπεν προσπαθεί να αναστήσει τους δαίμονες που είχε καλέσει ο Μπλάκγουελ δεκαέφι χρόνια πριν και σχεδιάζει μια ανθρώπινη θυσία. Εν τω μεταξύ, η Νταϊάνα συνεχίζει τη σχέση της με τον Γκράντ, αλλά φαίνεται ότι το ότι είναι μάγισσα δεν είναι το μόνο μυστικό στη σχέση τους. Η Φαίη και η Μελίσα διαγωνίζονται για την προσοχή ενός αγοριού στο Boathouse, ενώ ο Άνταμ προσπαθεί συμβιβαστεί με το γεγονός ότι δε θυμάται την αγάπη του για την Κάσι. 
19 "Crystal" Omar MadhaMicah Schraft19 Απριλίου 2012 (2012-04-19)2J62691.14[23]
Για να προστατέψουν τους εαυτούς τους από τους κυνηγούς μαγισσών, ο Τζέικ, η Κάσι και η Φαίη ενώνονται προς αναζήτηση του παππού του Τζέικ, Ρόις, ώστε να βρουν τον κρύσταλο της οικογένειας. Έρχονται όμως αντιμέτωποι με ενοχλητικές θεωρίες σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν δεκαέξι χρόνια πριν. Εν τω μεταξύ, η Νταϊάνα προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ της αναζήτησης του κρυστάλου της οικογένειας της Μελίσα μαζί με την Μελίσα και τον Άνταμ και της προσωπικής της ζωής με τον Γκράντ, ο οποίος απαιτεί να μάθει τι του κρύβει. Την ίδια στιγμή ο Κάλουμ επιχειρεί να ξαναμπεί στη ζωή της Μελίσα. Ο Τσαρλς και η Τζέιν σχεδιάζουν την επόμενη κίνησή τους εναντίον του Μπλάκγουελ και αποκαλύπτεται ότι η Νταϊάνα είναι το άλλο παιδί του Μπλάκγουελ. Τότε ο Μπλάκγουελ αποοκαλύπτει ότι έχει όλες τις σκοτεινές δυνάμεις ακόμη ανέπαφες και θέλει να ολοκληρώσει έναν Σκοτεινό Κύκλο με τα νέα του παιδιά. 
20 "Traitor" Eagle EgilssonRoger Grant & Katie Wech26 Απριλίου 2012 (2012-04-26)2J62701.15[24]
Όταν ένας κρύσταλος κλέβεται με μαγικό τρόπο από το εγκαταλελλειμένο σπίτι, ο Κύκλος αποφασίζει ότι αυτός που τον έκλεψε είναι η μάγισσα προδότης που δουλεύει για τον Ίμπεν. Ο Τζέικ προσπαθεί να συναντήσει τον Άιζακ για να δει αν μπορεί να τον πείσει να αλλάξει στρατόπεδο, μόνο για να ανακαλύψει ότι ο Άιζακ έχει δολοφονηθεί από τον Ίμπεν. Ο μη έλεγχος της σκοτεινής μαγείας από την Κάσι απειλεί να καταστρέψει κάθε πιθανή συμμαχία όταν η καταδίωξη του προδότη τους οδηγεί στο πιο "ανατριχιαστικό μέρος της Γης". Εν τω μεταξύ, η Φαίη και ο Τζέικ δουλεύουν μαζί για να κλέψουν τον κρύσταλο της Ντον, η Μελίσα και ο Άνταμ συνεργάζονται και ανακαλύπτουν ένα καινούριο μαγικό κόλπο και η Νταϊάνα απελπισμένη φτάνει στον Τσαρλς για βοήθεια. Η Νταϊάνα και η Κάσι κυνηγούν τον προδότη στο πιο "ανατριχιαστικό μέρος της Γης" και η Κάσι χρησιμοποιεί μάυρη μαγεία για να τον σταματήσει μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι ο προδότης δεν είναι άλλος από τον Νικ, ο οποίος είναι υποτίθεται νεκρός. 
21 "Prom" Alex ZakrzewskiHolly Henderson & Don Whitehead3 Μαΐου 2012 (2012-05-03)2J62711.23[25]
Είναι η βραδιά του Προμ (χορός) στο Τσανς Χάρμπορ και όταν ο Άνταμ ξεκλειδώνει τον κρύσταλο ο οποίος είναι κρυμμένος στο σχολείο, ο Μπλάκγουελ λέει στην Κάσι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μαύρη μαγεία για να τον βρει. Η Κάσι ακολουθεί τη συμβουλή του η οποία την οδηγεί σε μια επικίνδυνη ανακάλυψη. Εν τω μεταξύ, η Φαίη καλεί τον Τζέικ να τη συνοδεύσει στο χορό παρά το γεγονός ότι την έστησε δύο χρόνια νωρίτερα. Ο Άνταμ, η Νταϊάνα, η Κάσι και η Μελίσα φτάνουν στο χορό αλλά όταν ο Ίμπεν παίρνει τον κρύσταλο, καταλήγουν σε ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου. Εν τω μεταξύ, η Ντον επιχειρεί να σταματήσει τον Μπλάκγουελ ο οποίος ελευθερώνει ένα θανάσιμο ξόρκι εναντίον του Τσαρλς. 
22 "Family" Dave BarrettAndrew Miller & Andrea Newman10 Μαΐου 2012 (2012-05-10)2J62721.28[26]
Όταν η Φαίη πιάνεται αιχμάλωτη από τους κυνηγούς μαγισσών, ο Τζέικ, η Μελίσα και ο Άνταμ ξεκινούν για να τη σώσουν. Ο Μπλάκγουελ θέλει να ελευθερώσει τη δύναμη του κρυστάλλινου κρανίου και προσπαθεί να πείσει την Νταϊάνα και την Κάσι ότι το Μπάλκοϊν αίμα τους είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν τελειωτικά τους κυνηγούς μαγισσών. Εν τω μεταξύ, η Ντον και ο Τσαρλς ανακαλύπτουν ένα τρόπο να πάρουν τις δυνάμεις τους πίσω...αλλά μια μάγισσα το πληρώνει ακριβά. 

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πιλοτικό επεισόδιο δέχτηκε μικτές κριτικές, με το Metacritic να του δίνει βαθμολογία 55/100, βασιζόμενο σε 20 κριτικές.[27]

Ο Λόιντ Ρόμπερτς από τους Los Angeles Times βρήκε το πιλοτικό επεισόδιο "υπέροχα κατεστημένο, αναμενόμενα αποτελεσματικό με έναν τρόπο που σε κάνει νε ξεχνάς ότι ήταν αναμενόμενο". Αργότερα έγραψε: "Η σκηνοθέτης Λιζ Φριντλάντερ στοχεύει όχι μόνο στο να είναι ανατριχιαστικό, αλλά σε μια τρεμάμενη αίσθηση ομορφιάς η οποία αντανακλά στην οξυμένη και ακραία ευαισθησία της εφηβείας" και εκτίμησε τους ηθοποιούς "οι οποίοι είναι καλοί να τους κοιτάς, αλλά επίσης δίνουν και ψυχή στους ρόλους τους."[28]

Η Φίμπι Τόνκιν έλαβε καλές κριτικές για το ρόλο της. Εμφανίστηκε στη λίστα των νέων προσώπων που πρέπει να προσέξουμε του Variety[29] και ονομάστηκε ως η "Breakout" τηλεοπτική σταρ του 2011 από το E! Online.[30]

Βραβεία και υποψηφιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Βραβείο Κατηγορία Αποδέκτης και
Υποψηφιότητα
Αποτέλεσμα
2011 E! Golden Tater Awards[31] Νέα σειρά για την οποία
είσαι πιο ενθουσιασμένος
The Secret Circle
Ο Μυστικός Κύκλος
Υποψηφιότητα
TV.com's Best of 2011[32][33] Καλύτερη νέα σειρά
Καλύτερη επιστημονικής φαντασίας
ή φαντασίας σειρά
2012 People's Choice Awards[34] Αγαπημένη νέα δραματική τηλεοπτική σειρά
Saturn Awards[35] Καλύτερη νεανική τηλεοπτική σειρά
PAAFTJ Television Awards[36] Καλύτερη θεματική μουσική τίτλων

Διακοπή & εκστρατεία θαυμαστών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 11 Μαΐου 2012, το CW έκοψε τη σειρά παρόλο που ήταν η τρίτη σε θεαματικότητα σειρά του σταθμού. Η διακοπή της σειράς ακολούθησε μια επίσημη εκστρατεία στο διαδίκτυο οδηγούμενη από τους θαυμαστές της σειράς, με το όνομα "Save the Circle" (Σώστε τον Κύκλο).[37] Μια εκστρατεία σε μορφή γράμματος γράφτηκε προς το CW, με σκοπό να ενθαρρύνει το κανάλι να ξανασκεφτεί την απόφαση και να επαναφέρει τη σειρά.[38] Εκστρατείες-μηνύματα στάλθηκαν επίσης και σε άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, των οποίων τα προγράμματα στόχευαν το ίδιο κοινό με αυτό του CW, όπως το MTV,[39] το ABC Family[40] και το Syfy.

Θαυμαστές δώρισαν χρήματα (από $1–10) στο ίδρυμα Make a Wish (Κάνε μια ευχή) στο όνομα του MTV. Αυτό είχε σαν στόχο να προσθέσουν έναν καλό σκοπό στην εκστρατεία σε συνδυασμό με το να τραβήξουν την προσοχή του MTV. Ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, Άντριου Μίλλερ, έβγαλε σε δημοπρασία μια αφίσα της σειράς υπογεγραμμένη από το καστ της σειράς, για να στηρίξει την συγκεκριμένη εκστρατεία. Τελικά, τα χρήματα που μαζεύτηκαν ήταν πάνω από $7000.[41]

Η εκστρατεία που είχε ως στόχο το ABC Family ζήτησε από τους θαυμαστές να δωρίσουν λεφτά ώστε να μπορέσουν να παραδώσουν 325,000 χρυσά πλαστικά νομίσματα έξω από τα γραφεία του σταθμού. Τα νομίσματα συμβόλιζαν το "κρυμμένο κέρμα" που ανήκε σε έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, τον Άνταμ Κόναντ, στο επεισόδιο "Traitor" (Προδότης). Ο συμβολισμός ήταν ότι το CW με τη διακοπή της σειράς την "έκρυψε" και οι θαυμαστές ήθελαν το ABC Family να την "αποκαλύψει" με το να την πάρει στο πρόγραμμα του καναλιού.[42][43]

Μια εκστρατεία σε μορφή γράμματος έφτασε επίσης και στο SyFy, αλλά τελικά οι αρχηγοί της εκστρατείας "Save the Circle" αποφάσισαν να μην προχωρήσουν την εκστρατεία περισσότερο λόγω δημοσιονομικών ανησυχιών. Έπειτα από ανακοίνωση της εταιρίας Warner Bros που έλεγε ότι αρχικά έγιναν κάποιες συζητήσεις με το κανάλι ABC Family ώστε να εντάξει τη σειρά στο πρόγραμμά του αλλά τελικά διάφορες ανησυχίες δεν βοήθησαν στο να γίνει κάτι τέτοιο και ότι η σειρά δεν θα συνέχιζε σε άλλο τηλεοπτικό δίκτυο, οι εκστρατείες που στόχευαν πιθανά δίκτυα σταμάτησαν.[44]

Παρ'όλα αυτά, μια νέα εκστρατεία[45] ξεκίνησε, στοχεύοντας τη Warner Bros αυτή τη φορά, έπειτα από ανακοίνωσή ότι ο πρώτος κύκλος της σειράς δε θα κυκλοφορήσει σε DVD ή Blu-ray.[46] Από τον Σεπτέμβριο του 2012, Ο Μυστικός Κύκλος είναι διαθέσιμος στο Netflix για άμεση προβολή αλλά και σε DVD.[47]

Ένα μουσικό σχέδιο ξεκίνησε επίσης, με στόχο τη δημιουργία και τη διανομή online ενός ολοκληρωμένου δίσκου με 10 αγαπημένα τραγούδια, τα οποία θα ήταν διαθέσιμα για δωρεάν κατέβασμα από το ίντερνετ. Ζητήθηκε από τους θαυμαστές να στείλουν είτε μια δική τους ηχογράφηση με τραγούδια όπου τραγουδούν οι ίδιοι ή να στείλουν στίχους για πιθανή χρήση.[48]

Δημιουργήθηκαν επίσης αιτήσεις με υπογραφές, με ελπίδα ότι θα φέρουν πίσω τη σειρά. Οι τρεις κύριες αιτήσεις μαζί, μέχρι τις 24 Ιουνίου 2012, είχαν περισσότερες από 85,500 υπογραφές.[49]

Από τότε που η σειρά διακόπηκε, οι θαυμαστές την έχουν ψηφίσει ως "η σειρά που θα μας λείψει περισσότερο" ή "η πιο σοκαριστική διακοπή σειράς" σε διάφορες κάλπες, συμπεριλαμβανομένων αυτών των E!,[50] Clique Clack,[51] Hypable,[52] Spoiler TV,[53] TV Fanatic,[54] TV.com,[55] και Zap2it.[56]

Διεθνείς προβολές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα Κανάλι
Πορτογαλία TVCine, TV series
Τουρκία CNBC-e
Αργεντινή Warner Channel[57]
Ελλάδα Star Channel[4]
Αυστραλία Fox8[58]
Βολιβία Warner Channel[57]
Βραζιλία Warner Channel[57] / SBT[59]
Καναδάς MuchMusic[60]
VRAK.TV (in French)[61]
Χιλή Warner Channel[57]
Κολομβία Warner Channel[57]
Κόστα Ρίκα Warner Channel[57]
Τσεχία TV Nova
Δομινικανή Δημοκρατία Warner Channel[57]
Ισημερινός Εκουαδόρ Warner Channel[57]
Ελ Σαλβαδόρ Warner Channel[57]
Γαλλία NT1[62]
Γουατεμάλα Warner Channel[57]
Ονδούρα Warner Channel[57]
Χονγκ Κονγκ TVB
Ινδία Zee Cafe[63]
Ιρλανδία Sky Living[64]
Ισραήλ Hot 3
Μεξικό Warner Channel[57]
Μαλαισία 8TV
Νέα Ζηλανδία TV2[65]
Νικαράγουα Warner Channel[57]
Παναμάς Warner Channel[57]
Παραγουάη Warner Channel[57]
Περού Warner Channel[57]
Φιλιππίνες ETC
Σρι Λάνκα Zee Cafe[63]
Σουηδία TV11
Ηνωμένο Βασίλειο Sky Living[64]
ΗΠΑ The CW
Ουρουγουάη Warner Channel[57]
Βενεζουέλα Warner Channel[57]
Πολωνία AXN Spin HD
Galicia Televisión de Galicia
Νότια Αφρική DStv [66]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Andreeva, Nellie (8 Φεβρουαρίου 2011). «CW Picks Up Drama Pilot 'Secret Circle'». Deadline.com. Ανακτήθηκε στις 1 Μαρτίου 2011. 
  2. «CW Orders 'Secret Circle,' 'Hart of Dixie,' 'Ringer'». Broadcasting & Cable. 17 Μαΐου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2013. 
  3. «'Secret Circle' says goodbye: Britt Robertson tells us Season 2 just is 'not happening' - From Inside the Box - Zap2it». Blog.zap2it.com. 5 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουνίου 2012. 
  4. 4,0 4,1 «The Secret Circle». Star Channel. 
  5. Gorman, Bill (16 Σεπτεμβρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries,' 'Wipeout' Adjusted Up; 'The Secret Circle' Quarter Hour Ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2011. 
  6. Seidman, Robert (23 Σεπτεμβρίου 2011). «Thursday Finals: 'Big Bang Theory,' 'The X Factor,' 'Parks & Recreation' and 'Whitney' Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2011. 
  7. Gorman, Bill (30 Σεπτεμβρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'X Factor,' 'The Big Bang Theory,' 'Grey's Anatomy,' 'The Office' & 'The Secret Circle,' 'Mentalist' Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2011. 
  8. Seidman, Robert (7 Οκτωβρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'X Factor,' 'The Big Bang Theory,' 'Grey's Anatomy,' 'The Office,' 'Person of Interest,' 'Parks & Rec' Adjusted Up; 'Private Practice' Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Οκτωβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2011. 
  9. Gorman, Bill (14 Οκτωβρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'Big Bang Theory,' 'Grey's Anatomy,' 'Office,' 'Person Of Interest,' 'X Factor' Adjusted Up, 'Private Practice' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Οκτωβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2011. 
  10. Seidman, Robert (21 Οκτωβρίου 2011). «Thursday Final Ratings: World Series + 'Big Bang,' 'Grey's,' 'Vampire Diaries' Adjusted Up; 'Rules,' 'Private Practice' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2011. 
  11. Gorman, Bill (28 Οκτωβρίου 2011). «Thursday Final Ratings: World Series Game 6 Finals + 'Big Bang,' 'Vampire Diaries,' 'Office,' 'Person,' Adjusted Up; 'Rules,' 'Secret Circle,' 'Whitney,' 'Prime Suspect' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Οκτωβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2011. 
  12. Gorman, Bill (4 Νοεμβρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'Big Bang Theory,' 'The X Factor,' 'Parks & Recreation,' 'The Office,' 'Vampire Diaries,' 'Grey's Anatomy' Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Νοεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2011. 
  13. Seidman, Robert (11 Νοεμβρίου 2011). «Thursday Final Ratings: 'Big Bang Theory,' 'Grey's,' 'Prime Suspect' Adjusted Up; 'Bones,' 'Rules,' 'Private Practice' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Νοεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2011. 
  14. Gorman, Bill (6 Ιανουαρίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries' Adjusted Up; 'Wipeout,' 'Private Practice' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2012. 
  15. Seidman, Robert (13 Ιανουαρίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'Big Bang Theory' Adjusted Up; 'Private Practice' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιανουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2012. 
  16. Gorman, Bill (20 Ιανουαρίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'Big Bang Theory' Tops 'American Idol' 1st Half Hour; 'Office,' 'Mentalist,' 'Grey's' Adj. Up; 'Person,' 'Rob,' 'Parks' Adj. Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιανουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2012. 
  17. Gorman, Bill (3 Φεβρουαρίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'American Idol,' 'Big Bang Theory,' 'Grey's Anatomy,' 'Office,' 'Mentalist' Adjusted Up; 'Rob' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Φεβρουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2012. 
  18. Seidman, Robert (10 Φεβρουαρίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory,' 'American Idol,' 'Grey's Anatomy,' 'The Mentalist,' 'Vampire Diaries' Adjusted Up; 'Rob,' 'Private Practice,' 'The Finder,' 'Up All Night' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2012. 
  19. Gorman, Bill (17 Φεβρουαρίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'American Idol,' 'Vampire Diaries,' 'Grey's Anatomy,' 'Big Bang Theory,' '30 Rock,' 'Office' Adjusted Up; 'Person Of Interest,' 'Mentalist,' 'Secret Circle' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2012. 
  20. Kondolojy, Amanda (16 Μαρτίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'American Idol', 'The Office', 'Missing' Adjusted Up, 'Private Practice' Adjusted Down + NCAA Game Ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 17 Μαρτίου 2012. 
  21. Seidman, Robert (23 Μαρτίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'American Idol,' 'Touch,' '30 Rock,' 'Up All Night' Adjusted Up». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 23 Μαρτίου 2012. 
  22. March 30, 2012. «Thursday Final Ratings: 'American Idol',"The Big Bang Theory', 'Missing' and 'Vampire Diaries' Adjusted Up, 'Rules' and 'Touch' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2012. 
  23. Kondolojy, Amanda (20 Απριλίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'American Idol', 'Grey's Anatomy', 'Awake' & 'Missing' Adjusted Up; 'Scandal' & 'Parks and Recreation' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2012. 
  24. Kondolojy, Amanda (27 Απριλίου 2012). «Thursday Final Ratings: 'Idol', 'Big Bang Theory', 'Grey's', 'The Vampire Diaries', 'Mentalist' & 'Missing' Adjusted Up; 'Scandal' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 27 Απριλίου 2012. 
  25. Kondolojy, Amanda (4 Μαΐου 2012). «Thursday Final Ratings:'The Big Bang Theory', 'American Idol', 'Vampire Diaries', 'Grey's Anatomy,' 'Mentalist', Adjusted Up; 'Secret Circle','Scandal' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2012. 
  26. Kondolojy, Amanda (11 Μαΐου 2012). «Thursday Final Ratings: 'Big Bang Theory', 'Idol', 'Vampire Diaries', 'Office', 'Secret Circle', 'Grey's' Adjusted Up; 'Touch', 'Scandal' Adjusted Down». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 11 Μαΐου 2012. 
  27. «The Secret Circle: Season 1 Reviews, Ratings, Credits, and More at Metacritic». Metacritic. CBS Interactive. Ανακτήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2011. 
  28. Robert, Lloyd (14 Σεπτεμβρίου 2011). «Television review: CW's 'Secret Circle' and 'H8R' brew up drama». Latimes.com. Ανακτήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2011. 
  29. Malcom, Shawna (9 Σεπτεμβρίου 2011). «Tonkin no fish out of water on CW's 'Secret Circle'». cds. Ανακτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2012. 
  30. Bricker, Tierney (29 Δεκεμβρίου 2011). «2011 Breakout TV Stars: The Secret Circle's Phoebe Tonkin Bares All (Thanks in Part to a Necklace Shirt)». E! Online. Ανακτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2012. 
  31. «Who Won the 2011 Tater Top Awards?». E!. 6 Ιουλίου 2011. http://fr.eonline.com/news/watch_with_kristin/who_won_2011_tater_top_awards/250797. Ανακτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2011. 
  32. «TV.com's Best of 2011 - Best New Series». TV.com. 2011-12-13. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-02-01. https://web.archive.org/web/20120201160013/http://www.tv.com/features/best-of-2011-shows-new-series. Ανακτήθηκε στις 2012-01-04. 
  33. «TV.com's Best of 2011 - Best Sxi-Fi of Fantasy». TV.com. 2011-12-13. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-02-01. https://web.archive.org/web/20120201092739/http://www.tv.com/features/best-of-2011-shows-best-sci-fi-fantasy/. Ανακτήθηκε στις 2012-01-04. 
  34. «Cast Your Votes Now». People's Choice Awards. 18 Νοεμβρίου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-04-06. https://web.archive.org/web/20120406114042/http://www.peopleschoice.com/pca/vote/votenow.jsp?test=foo&pollId=1200031&optionId=1200182. Ανακτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2011. 
  35. «2012 Saturn Award Nominees Announced». 29 Φεβρουαρίου 2012. http://www.dreadcentral.com/news/53164/2012-saturn-award-nominees-announced. Ανακτήθηκε στις 11 Μαΐου 2012. 
  36. «2012 'Community', 'Mad Men' Top Inaugural PAAFTJ Television Awards Nominations». 14 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-12-21. https://web.archive.org/web/20121221235427/http://tvbythenumbers.zap2it.com/2012/06/14/community-mad-men-top-inaugural-paaftj-television-awards-nominations/138288/. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2012. 
  37. «Website of the secret circle fan campaign». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Ιουλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2012. 
  38. «Letter Writing Campaign to the CW to re-renew The Secret Circle for a second season». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2012. 
  39. «MTV/Save A Witch Campaign». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιουνίου 2015. Ανακτήθηκε στις 17 Μαΐου 2012. 
  40. «Cloak Uncloak ABC Family (Part 2) Campaign». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 22 Μαΐου 2012. 
  41. «"The Secret Circle Fan Campaign Continues To Make Magic" - Interview with Campaign Leader». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 31 Μαΐου 2012. 
  42. «Fans deliver 325,000 plastic golden coins to ABC Family». 24 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2012. 
  43. «film footage of the delivery of 300 lbs of plastic gold coins to ABC Family offices in Burbank». 24 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2012. 
  44. «The Secret Circle Campaign: Dear Witchy Warriors». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2012. 
  45. «Campaign for The Secret Circle to be released on DVD and Blu Ray». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2012. 
  46. «Britt Robertston says "Season 2 just is not happening" and Warner Bros. will not be releasing The Secret Circle on DVD or Blu Ray». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουνίου 2012. 
  47. «The Secret Circle». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Φεβρουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2013. 
  48. «The Secret Circle Song Campaign». 24 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουνίου 2012. 
  49. «Save the Secret Circle». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Αυγούστου 2012. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2012. 
  50. «What Show will you miss most?». 24 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 18 Μαΐου 2012. 
  51. «Which canceled show will you miss the most? – Poll». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 21 Μαΐου 2012. 
  52. «Poll: Which TV Series ending or cancellation of 2012 was most upsetting?». 24 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2012. 
  53. «POLL : Which Cancellation so far has shocked you the most?». 24 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 11 Μαΐου 2012. 
  54. «Cancelled Shows: Which Will You Miss Most?». 24 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2012. 
  55. «The Secret Circle Is the Recently Canceled Show You'll Miss the Most». 24 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2012. 
  56. Carina Adly MacKenzie (4 Ιουνίου 2012). «Zap2it Awards: Which canceled show will you miss the most? Vote!». Zap2it. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2012. 
  57. 57,00 57,01 57,02 57,03 57,04 57,05 57,06 57,07 57,08 57,09 57,10 57,11 57,12 57,13 57,14 57,15 57,16 57,17 «The Secret Circle». Warner Channel Latinoamerica. 22 Οκτωβρίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2013. CS1 maint: Unfit url (link)
  58. «Shows - The Secret Circle». Fox8. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Φεβρουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2013. 
  59. «SBT estreia serie o circulo secreto». Series da tv aberta. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2012. 
  60. Gagne, Emily (30 Σεπτεμβρίου 2011). «'The Secret Circle' debuts». TC Transcontinental. TV Guide (Canada). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2013. 
  61. «Diffusions - Le Cercle secret». Vrak.TV. 12 Απριλίου 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2013. 
  62. «Diffusions - The Secret circle». NT1. 12 Απριλίου 2013. 
  63. 63,0 63,1 «The Secret Circle comes to India». Zee Cafe India. 28 Νοεμβρίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Αυγούστου 2013. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2013. 
  64. 64,0 64,1 Watson, Keith (28 Σεπτεμβρίου 2011). «The Secret Circle, Series 1, Episode 1: TV Review». Metro (Associated Newspapers). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-10-12. https://www.webcitation.org/6BMtas6lG?url=http://www.metro.co.uk/tv/reviews/876892-the-secret-circle-mixes-bits-of-twilight-and-harry-potter. Ανακτήθηκε στις 2013-07-07. 
  65. «The Secret Circle». Throng. Throng Ltd. 9 Οκτωβρίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2013. 
  66. «The Secret Circle». TVSA. Ανακτήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2013. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]